Dissabte 08 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

21-05-2020

La Paeria de Balaguer atén totes les sol·licituds d'ampliació de l'espai de terrasses de bars i restaurants que ho han demanat.

La Paeria de Balaguer ha atès totes les sol·licituds d'ampliació de l'espai de terrasses de bars i restaurants que ho han demanat, que, segons explica a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, no ha estat, el 100 % del sector.

 

El mateix paer ha assenyalat que s'ha buscat una solució per a cada cas i que se'ls ha donat l'espai de la forma més racional possible tenint en compte aspectes de seguretat com, per exemple, possibles sortides d'aparcaments properes o passos de vianants.

 

Pel que fa a les terrasses amb tarima a la via pública, Vidal ha dit que aquestes aquesta setmana no han pogut ampliar l'epai que tenen a l'espera que arribin les anomenades barreres Jersey, uns murs de separaració que la Paeria s'ha compromès a facilitar i que es preveu que arribin a finals d'aquesta setmana.

 

D'altra banda, el paer ha reiterat que s'està treballant amb el sector productiu i econòmic de Balaguer per establir una línia d'ajuts que serveixi per pal·liar els efectes negatius que la crisi de la covid-19 hagi pogut causar en molts dels negocis de la ciutat. Segons el paer en cap, cal que siguin uns ajuts efectius i que arribin a qui realment ho necessiti.

 

Recordem que ja fa uns dies, des de la Paeria van anunciar un primer paquet de mesures concretes de suport a l’activitat econòmica i empresarial de la ciutat. Aquestes fan referència a la taxa de residus i es divideixen en dos parts. 

En primer lloc, els establiments que s’han vist obligats a aturar la seva activitat econòmica queden exempts del pagament de la taxa durant aquest període mitjançant una sol•licitud a la Paeria de Balaguer.

Posteriorment, i un cop cada empresa o comerç pugui definir de forma clara quants dies s’ha vist obligada a limitar la seva activitat podrà sol•licitar la rebaixa corresponent.   

 


Altres notícies comarcals

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt