Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

21-05-2020

La Paeria de Balaguer atén totes les sol·licituds d'ampliació de l'espai de terrasses de bars i restaurants que ho han demanat.

La Paeria de Balaguer ha atès totes les sol·licituds d'ampliació de l'espai de terrasses de bars i restaurants que ho han demanat, que, segons explica a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, no ha estat, el 100 % del sector.

 

El mateix paer ha assenyalat que s'ha buscat una solució per a cada cas i que se'ls ha donat l'espai de la forma més racional possible tenint en compte aspectes de seguretat com, per exemple, possibles sortides d'aparcaments properes o passos de vianants.

 

Pel que fa a les terrasses amb tarima a la via pública, Vidal ha dit que aquestes aquesta setmana no han pogut ampliar l'epai que tenen a l'espera que arribin les anomenades barreres Jersey, uns murs de separaració que la Paeria s'ha compromès a facilitar i que es preveu que arribin a finals d'aquesta setmana.

 

D'altra banda, el paer ha reiterat que s'està treballant amb el sector productiu i econòmic de Balaguer per establir una línia d'ajuts que serveixi per pal·liar els efectes negatius que la crisi de la covid-19 hagi pogut causar en molts dels negocis de la ciutat. Segons el paer en cap, cal que siguin uns ajuts efectius i que arribin a qui realment ho necessiti.

 

Recordem que ja fa uns dies, des de la Paeria van anunciar un primer paquet de mesures concretes de suport a l’activitat econòmica i empresarial de la ciutat. Aquestes fan referència a la taxa de residus i es divideixen en dos parts. 

En primer lloc, els establiments que s’han vist obligats a aturar la seva activitat econòmica queden exempts del pagament de la taxa durant aquest període mitjançant una sol•licitud a la Paeria de Balaguer.

Posteriorment, i un cop cada empresa o comerç pugui definir de forma clara quants dies s’ha vist obligada a limitar la seva activitat podrà sol•licitar la rebaixa corresponent.   

 


Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.

»Els treballadors de la Paeria de Balaguer es sumen al minut de silenci realitzat aquest dimecres a les 12 del migdia per les víctimes mortals del coronavirus. L'acte s'ha fet simultàniament a molts edificis públics. 

»L'Institut Almatà de Balaguer està oferint aquesta setmana jornades virtuals de portes obertes. Van començar dilluns i acabaran aquest dimecres amb els ensenyaments corresponents als cicles administratius.  

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Entre Beirut i tu, de MIQUEL, Roser. Pagès, 2019

»El paer en cap de Balaguer ha publicat un vídeo en que recorda a la ciutadania la necessitat de complir les mesures de seguretat i protecció, després que s'estigui valorant el no passar a la Fase 2 la regió sanitària de ponent. 

»L’Assemblea Nacional Catalana i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer han organitzat avui una trobada amb l’objectiu de continuar demanant la independència i per protestar contra la regressió de drets. 

»Swing Noguera ha fet aquest dimarts una ballada de swing a la plaça del Mercadal. La ballada coincidia amb l'aniversari del naixement del ballarí i coreògraf Frankie Manning, i es celebrava simultàniament arreu del món. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt