Dimarts 07 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-05-2020

La ciutat Balaguer ha posat aquest dilluns a disposició de la ciutadania nous espais oberts per a la pràctica esportiva individual, l’espai de fitness, la pista de skate... i seguir, així, cap a la desescalada

La ciutat Balaguer, tot i no canviar de fase, aquest dilluns, 25 de maig, posa a disposició de la ciutadania nous espais oberts per a la practica esportiva individual i seguir així amb la desescalada en aquesta fase 1.

Els grans equipaments esportius a l’aire lliure continuen tots tancats, a l’espera de poder entrar en la fase II, però de moment es podrà accedir a tots aquells espais esportius que permetin la pràctica d’activitat física en disciplines individuals, que no impliquin la pràctica en grup i on es pugui evitar el contacte entre els practicants. 

Es tracta, per exemple, de l’espai de fitness del pavelló del Molí de l'Esquerrà i els dos espais d’activitat física per la gent gran de l’avinguda Jaume I i l’avinguda Països Catalans, que des d'avui seran accessibles amb la corresponent desinfecció diària i indicant la restricció d’aforament en cada un dels espais. La pista de skate de Països Catalans també s’habilitarà amb aquestes mesures i se’n limitarà rigorosament el seu ús, després d’observar-ne algunes aglomeracions.

Ho ha detalla tot plegat en declaracions a Ràdio Balaguer el tècnic d'Esports de la Paeria, Albert Marvà.

No hi haurà limitacions horàries en l'ús d'aquests espais però sí pel que fa a l'aforament d'usuaris. Segons Marvà, a la pista de skate hi podrà haver un màxim de 10 persones mentre que a l'espai de fitness i als destinats a la gent gran es permetran tres usuaris en un mateix moment.

Recordem que en base a les normatives i protocols establerts des del Govern central, en la  fase I, el passat dilluns dia 18 ja es van posar en marxa dos espais esportius que coincideixen en l’equipament municipal del pavelló Molí de l’Esquerrà: l’espai de rocòdrom, un equipament compartit en la gestió amb la secció d’escalada del Centre Excursionista i també el centre esportiu de l’Associació Piragüista de Balaguer, que ocupa el mateix equipament.

Albert Marvà valora de forma molt positiva la posada en marxa d'aquests espais primer, diu, perquè s'hi ha pogut reprendre la pràctica esportiva però també pel respecte que els diferents usuaris han mostrat en relació a les mesures de seguretat establertes.

L’àrea d’Esports, d'altra banda, preveu un augment significatiu de la demanda d’ús dels equipaments un cop es pugui entrar en fase II. De fet, molts clubs federats han sol·licitat reprendre, amb les mesures pertinents, la seva activitat esportiva en les instal·lacions municipals, i des de l’Àrea d’Esports s’està parlant amb tots els usuaris i clubs, per atendre les seves necessitats i poder-les cobrir amb les màximes garanties sanitàries i de seguretat. Es preveu que en la fase 2 reprenguin els entrenaments els esportistes de disciplines com el tennis taula, la gimnàstica rítmica o la natació.

 


Altres notícies comarcals

»L’Àrea de joventut de la paeria de Balaguer dona el tret d’inici a les activitats d’oci aquest dimarts 7 de juliol amb l’actuació del grup 'Surprise' al Música i Tapes. El concert començarà a les 9 de la nit a la plaça del Teatre.

»Balaguer presenta el Transsegre Festival 2020. Es farà online dissabte 11 de juliol i comptarà amb grups musicals i djs. Transsegre també posa en marxa un concurs online de fotografies d'edicions anteriors. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta i hi haurà servei de tapes i entrepans. L'aforament serà limitat.

»El paer en cap de Balaguer fa una crida a la prudència i a no baixar la guàrdia. Recorda que Noguera i Segrià tenen molta relació i cal vetllar per mantenir les normes que permetin una bona evolució del brot.

»Balaguer acomiadarà als ciutadans que han perdut la vida durant la pandèmia amb una cerimònia el 26 de juliol. Segons el paer en cap, es durà a terme perquè no s'ha pogut acomiadar aquestes persones de la forma tradicional. 

»Aquest dilluns es reprenen les excavacions al Pla d’Almatà de Balaguer, una acció conjunta del Museu de la Noguera, la UAB i Cultura. També avui comença al jaciment un curs d'arqueologia andalusina.

»La Paeria i les associacions de comerciants de Balaguer busquen nova data per celebrar la Festa del comerç que s'havia de fer dissabte i que es va acabar ajornant en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Es manté la prova d'accés a la universitat per als estudiants que realitzen la PAU 2020 a la comarca del Segrià. La Paeria de Balaguer ha ofert al Departament diverses instal·lacions per a la realització de les proves.

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt