Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

02-06-2020

Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

Després de l’estabilització de la fase d'emergència sanitària, el país ha de fer front a les necessitats econòmiques i socials derivades que poden afectar la cohesió social arran de la incidència de la COVID-19, en especial en les persones més vulnerables.

Per aquests motius, davant el creixent impacte econòmic d'aquesta crisi i el previsible increment de les situacions de precarietat al país, la Creu Roja amplia la seva intervenció amb la Crida Creu Roja Respon RECUPERACIÓ per arribar a més persones i durant més temps. D’aquesta manera, la Creu Roja incrementa i reforça els seus programes i mecanismes d'actuació. 

La assembla local i comarcal de la Noguera ha atès més de 601 persones a través de 1141 intervencions a favor de persones vulnerables, mitjançant més de 30 voluntaris/àries, i el suport d’empreses i particulars que han fet donacions econòmiques i en espècies. 

En aquest sentit, des de l'entitat han volgut agrair especialment les donacions de fruita fresca a l’empresa ACTEL i de pastes i sucs de l’empresa Villart logístic, que ha permès repartir berenars a més de 40 infants i 10 avis/àvies fins al moment.

Altres accions han permès seguir prestant suport a 40 nenes i nens en situació de vulnerabilitat, que han continuat el seu suport educatiu en línia, gràcies al programa de Promoció de l’Èxit Escolar i Inclusió social. 

També s'han atès a més de 73 persones des del Pla d'Ocupació de la Creu Roja, amb la intermediació de 10 empreses col•laboradores, 54 persones han rebut orientació laboral, bàsicament en línia i 19 persones han rebut informació laboral de forma virtual. 

A Lleida les 13 assemblees locals i comarcals de la demarcació han atès més de 6.000 persones a través de 8.700 intervencions a favor de persones
Vulnerables. 

A nivell de Catalunya, s’han distribuït 1.058.685 kgs. d’aliments i s’han realitzat més de 321.803 intervencions a favor de persones vulnerables davant laCOVID-19. 

També s’han fet diverses accions dirigides a la població general, com la distribució de mascaretes o la formació en línia, que han arribat a més de
784.918 persones.

Totes aquestes accions s'inclouen dins el Pla Creu Roja RESPON RECUPERACIÓ, que tindrà una durada de 7 mesos i durant aquest període espera atendre més de 2.400.000 persones vulnerables a tot l’estat.

Des de l'entitat es fa una crida a la col•laboració. Es pot fer posant-se en contacte amb l'oficina de Creu Roja la Noguera al 973 44 57 95
 o bé fent un donatiu  al compte: ES40 2100 0012 21 0200682207o fent-te soci/sòcia. 


Altres notícies comarcals

»El paer en cap de Balaguer anuncia un paquet de mesures per frenar l’augment de casos per covid-19. La guàrdia urbana augmentarà les sancions als que no portin mascareta i es controlaran les distancies a les terrasses.

»Neix el Club Voleibol Balaguer

»El paer en cap de Balaguer Jordi Ignasi Vidal: ‘estem analitzant la situació per l’augment de casos covid-19 a Balaguer i la Noguera’, ‘de moment s’han fet un miler de proves PCR a l’àrea Bàsica de Balaguer i esperem els resultats’

»Brot de coronavirus en una residència de Balaguer amb 9 positius. Són 7 usuaris i 2 treballadors, la majoria sense símptomes

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt