Dissabte 26 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

29-06-2020

El JoVa arrenca aquest mes de juliol amb 8 municipis participants. A Balaguer faran tasques de rehabilitació de parcs infantils i parcs lúdics i de salut

Aquest dilluns s’ha presentat la novena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i que es mantindrà aquest any en el calendari estiuenc, tot i que amb algunes novetats i un descens de la participació a causa de la incertesa generada per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

Una setantena de joves d’entre 12 i 17 anys de 8 municipis de la Noguera prendran part d’aquest projecte comarcal, que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

El nombre de municipis participants s'ha reduït respecte a l'any passat, segons va explicar el president del consell, Miquel Plensa, a causa de la pandèmia. També a caus del coronavirus aquest no es podrà fer, diu, la sortida final del projecte a Port Aventura. Aquesta iniciativa es celebrava un cop havia finalitzat el projecte i tenia com a objectiu agrair al jovent inscrit la feina feta a benefici del poble. A canvi del desplaçament al parc temàtic, l’Oficina Jove regalarà a cadascun/a dels i les participants uns auriculars sense fil. 

Els municipis adherits aquest any al JoVa són Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens i Torrelameu. Tots ells duran a terme el projecte durant els mesos de juliol i agost i les activitats que preveuen desenvolupar ja estan confirmades.

A Algerri, per exemple, els i les joves preveuen crear un mural temàtic, a Artesa de Segre assumiran les tasques d’atenció del servei Biblioparc, a Balaguer faran tasques de rehabilitació de parcs infantils i parcs lúdics i de salut, a Bellcaire d’Urgell pintaran façanes i senyalització horitzontal, a la Sentiu de Sió recuperaran un pont d’una secla de reg, a les Avellanes i Santa Linya duran a terme tasques de neteja i pintura d’espais públics, a Menàrguens repintaran passos de vianants i mobiliari públic i a Torrelameu condicionaran el nou local de joves i repintaran senyalització horitzontal.

Les limitacions associades a la pandèmia de la Covid-19 i els protocols de seguretat establerts pel Departament de Salut i la Direcció General de Joventut vinculats a les activitats de lleure han propiciat una reformulació del JoVa, que s’ha pogut mantenir gràcies a la voluntat i esforç dels ajuntaments participants. Les accions previstes en el marc del JoVa es duran a terme a través de grups tancats acompanyats de monitors/ores, respectant els dos metres de distància de seguretat i amb mesures d’higiene i desinfecció diàries.

 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt