Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

02-07-2020

Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

El grup municipal de Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que en el pressupost d'aquest 2020 inclogui una partida per, si és necessari, ampliar la dotació de 100.000 euros del pla de suport que la Paeria va aprovar a mitjans del mes de juny per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha explicat el regidor Guifré Ricart en el programa Actualitat Plural de Ràdio Balaguer. Segons Ricart, la xifra dels 100.000 euros es pot quedar justa en funció de les sol·licituds que hi hagi.

D'altra banda, Ricart ha parlat també de la necessitat d'habilitar ajudes socials per a persones i famílies vulnerables amb necessitats abans que finalitzi l'any. En tot cas, ha dit, si la intenció de l'equip de govern és habilitar una línia d'ajuts socials d'aquí a sis o nou mesos "que hi comencin a treballar". També en aquest sentit ha apuntat que la Taula d'emergència que, ha recordat, no està en marxa hagués pogut ser una eina útil per detectar les possibles emergències que hagi pogut ocasionar la crisi sanitària i econòmica de la covid-19.

En un altre ordre de coses, el regidor de Junts per Balaguer ha celebrat que en el darrer ple municipal s'aprovés de forma inicial la nova ordenança de mercats de venda no sedentària. Tot i això, ha dit que caldrà anar-la millorant perquè sigui el més eficaç possible alhora que també ha assenyalat que no ha de quedar només en això, en una ordenança reguladora, sinó que també s'ha de fer feina per potenciar el mercat setmanal dels dissabtes "perquè torni a ser un dels més importants de la província de Lleida". En aquest sentit, Guifré Ricart ha apuntat la necessitat de fer campanyes per potenciar el mercat setmanal conjuntament, per exemple, amb el comerç del centre històric.


Altres notícies comarcals

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes, que canvia d'horari. Es farà al Passeig de 9 del matí a tres de la tarda amb una 20a de parades que oferiran els seus productes amb importants descomptes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt