Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

06-07-2020

Es manté la prova d'accés a la universitat per als estudiants que realitzen la PAU 2020 a la comarca del Segrià. La Paeria de Balaguer ha ofert al Departament diverses instal·lacions per a la realització de les proves.

La prova d’accés a la universitat (PAU 2020) es mantindrà als 9 tribunals de Lleida capital on estan ubicades les seus d’examen a la comarca del Segrià si no hi ha cap canvi d'última hora. I diem això perquè des de la Paeria de Balaguer han ofert al departament d'Empresa i Coneixement algunes instal•lacions per a la realització de les proves de selectivitat d’aquelles persones que no essent del Segrià s’hi havien de desplaçar. Segons ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, a Ràdio Balaguer, en una situació com l'actual seria millor evitar desplaçaments i el contacte entre poblacions diferents.

A la comarca de la Noguera hi ha uns 170 alumnes que es desplaçaran a Lleida a fer les PAU i la Paeria ha ofert els dos instituts i també el pavelló Inpacsa com a instal.lacions on fer les proves. El pavelló, diu Vidal, compta, per exemple, amb sis accessos diferents, és gran i té climatització.

Des del PROCICAT han valorat que les mesures de prevenció i seguretat previstes per a la realització de les proves arreu de Catalunya –aprovades per aquest mateix organisme el passat 19 de juny– són suficients per prevenir el risc de contagi i evitar la propagació de la COVID-19. Per tant, els 1.694 alumnes que, a partir de dimarts, tenen assignat com a seu d’examen un tribunal de Lleida capital, podran desplaçar-se per realitzar la prova, tal i com estava previst. 

Les mesures de prevenció es basen en el respecte a la distància social de seguretat, l’ús de la mascareta i la intensificació de la higiene de mans. 

A l’igual que s’ha establert per als motius laborals, a l’alumnat assignat a algun dels 9 tribunals de Lleida capital que resideixi fora del perímetre del confinament haurà de portar la declaració d’autoresponsabilitat. Així mateix, hauran de presentar el comprovant ja sigui imprès o captura de pantalla del portal d’accés a la universitat conforme s’han matriculat a la PAU 2020, document on consten els horaris i la seu assignada a l’alumne.

Des de la comissió organitzadora de la PAU, es recorda a aquests alumnes que hauran d’anar directament a la seu de la prova i que, un cop finalitzat l’examen o exàmens que hagin de fer, hauran de tornar directament al seu municipi de residència.

Un total de 39.904 estudiants s’han matriculat enguany a la prova d’accés a la universitat (PAU) que tindrà lloc els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol. Concretament, la PAU 2020 se celebrarà en 216 tribunals situats en 63 municipis per tal d’evitar els desplaçaments en la mesura del possible, així com les permanències d’espera entre exàmens innecessàries en les seus dels exàmens.
 


Altres notícies comarcals

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes, que canvia d'horari. Es farà al Passeig de 9 del matí a tres de la tarda amb una 20a de parades que oferiran els seus productes amb importants descomptes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt