Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-07-2020

Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. El Mulla’t és un salt multitudinari en el qual participen piscines i clubs nàutics de tot Catalunya i es realitza per recaptar fons per a la Fundació per l’ l’Esclerosi Múltiple”.  A Balaguer s’han recaptat prop de 200 euros amb la venda d’entrades a les piscines municipals del Pavelló 1r d’Octubre i les del Secà.

L'any passat el Mulla't va recaptar a la capital de la Noguera prop de 600 euros perquè la campanya es va allargar uns dies més. De fet, tampoc no es descarta fer-ho aquest any igual que ja s'ha decidit en altres indrets del territori en què també la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' se celebrarà per primera vegada al llarg del juliol i l'agost per adaptar-se a l'emergència sanitària del coronavirus. En aquesta edició més de 150 piscines de Catalunya s'han sumat a la iniciativa solidària, un 25% de les que hi participaven habitualment.  Moltes altres s'hi afegiran al llarg de l'estiu i també n'hi ha algunes que impulsen activitats virtuals.

L'acte central s'ha celebrat aquest diumenge al Club Natació Atlètic-Barceloneta, amb capbussada solidària però sense la festa multitudinària que va caracteritzar anteriors edicions.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que ha participat a l'acte central de la campanya, ha destacat que el 'Mulla't' és "un exemple" del valor de la "solidaritat". També han protagonitzat la capbussada al Club Natació Atlètic-Barceloneta afectats per la malaltia; el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa; l'actor David Verdaguer i la xef Ada Parellada, entre altres participants.

Segons la Fundació Esclerosi Múltiple, aquest any s'han recaptat de moment 180.000 euros i s'espera que la xifra augmenti en les properes setmanes. L'objectiu de la fundació és arribar als 300.000 euros recaptats l'any passat per garantir els serveis que ofereixen a les persones amb esclerosi múltiple, com d'acompanyament, rehabilitació i formació laboral, així com per a la recerca d'una malaltia que afecta 9.000 persones a Catalunya.

L'esclerosi múltiple és una malaltia crònica del sistema nerviós central que de moment no té cura. És una de les malalties neurològiques més comunes entre les persones joves d'entre 20 i 40 anys. L'esclerosi múltiple pot presentar diferents símptomes i això en dificulta el diagnòstic, que es fa a través de diverses proves que descarten altres patologies, recull la fundació al seu web.


Altres notícies comarcals

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes, que canvia d'horari. Es farà al Passeig de 9 del matí a tres de la tarda amb una 20a de parades que oferiran els seus productes amb importants descomptes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt