Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-07-2020

Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

La Paeria de Balaguer ha ajornat al proper dimecres l’acte d'agraïment als voluntaris i voluntàries que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania més vulnerable i també als que van confeccionar material per subministrar als professionals sanitaris. L’acte estava previst aquest dilluns a les 20:30h però la pluja caiguda minuts abans de l’inici ha obligat a suspendre´l.

 

L’acte d’agraïment està dedicat a les 60 cosidores i 30 voluntaris i voluntàries que formaven part de la Xarxa de Voluntariats. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer d'Afers Socials, Kevin Bruque, que també ens ha comentat que calia fer un reconeixement a totes aquelles persones que des del minut 0 del confinament es van oferir per ajudar les persones més vulnerables o amb necessitats de Balaguer.

Pel que fa a la Xarxa de Voluntariats, Kevin Bruque ha explicat que fins a principis de juliol s'han fet un total de 210 serveis, la majoria d'ells centrats sobretot en el subministrament d'aliments i el passeig de mascotes a les persones grans que viuen soles.

Ara ja són molts els voluntaris que treballen i per aquest motiu des de la Paeria es plantegen suspendre temporalment l'activitat de la Xarxa de Voluntariats en relació a la pandèmia tot i que no es descarta reactivar-la posteriorment per prestar altres tipus de serveis com, per exemple, donar suport al banc d'aliments o fer tasques de neteja a la ciutat.

L'acte de reconeixement als voluntaris tindrà lloc ara el dimecres dia 15 de juliol  a les 20.30 h a la plaça Comtes d'Urgell, davant del Museu de la Noguera, i consistirà en l'entrega d'un detall per part de la Paeria a totes les persones voluntàries per agrair-los el seu esforç a més dels parlaments de les autoritats locals.

 

Per a la realització de l'acte se seguiran totes les mesures de seguretat i protecció establertes per evitar contagis de covid-19.

 

Recordem que també la Paeria té previst fer un acte d'homenatge a tots aquells ciutadans de Balaguer que han perdut la vida durant la pandèmia del coronavirus amb una cerimònia el 26 de juliol.

 

L'acte ha de servir per acomiadar aquestes persones de la forma tradicional que es fa aquí, després que les restriccions de seguretat ho impedissin. Segons Vidal, cal fer aquest homenatge a les persones que han traspassat, tant les que han mort de covid-19 com les que no, ja que en cap dels casos les famílies han pogut rebre el suport social al qual estem acostumats al nostre país.

Ràdio Balaguer

 


Altres notícies comarcals

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes, que canvia d'horari. Es farà al Passeig de 9 del matí a tres de la tarda amb una 20a de parades que oferiran els seus productes amb importants descomptes.

»La Paeria de Balaguer aprova de forma inicial el Reglament del Registre d'entitats. El registre ha de permetre tenir una radiografia de l'associacionisme de la capital i potenciar la seva participació ciutadana.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt