Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-07-2020

El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

Aquest dilluns ha començat a Balaguer la novena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i que es manté aquest any en el calendari estiuenc de diversos municipis de la comarca. El projecte està adreçat a joves d'entre 13 i 16 anys i aquí a Balaguer hi participen un total de 10 joves que faran durant dues setmanes tasques de neteja dels grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer, el tècnic de l'àrea de Joventut, Francesc Almira, que també ens ha comentat que per qüestions de logística amb la brigada municipal no es podrà fer la tasca prevista inicialment, la restauració d'alguns dels parcs infantils de la ciutat.

El mateix Almira ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es vol que els joves preguin consciència que cal respectar els espais públics de la ciutat.

Tall de veu....

Una de les voluntàries que avui ja ha treballat en la neteja dels murs del riu, Carlota Altisent, ha explicat perquè ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa, per tenir els matins ocupats, diu, i per solidaritat amb la ciutat.

Tall de veu......

A la comarca de la Noguera seran una setantena de joves de 8 municipis de la Noguera prenen part d’aquest projecte comarcal, que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

El nombre de municipis participants s'ha reduït respecte a l'any passat a causa de la pandèmia. També a causa del coronavirus aquest any no es podrà fer la sortida final del projecte a Port Aventura. A canvi del desplaçament al parc temàtic, l’Oficina Jove regalarà a cadascun/a dels i les participants uns auriculars sense fil. 

Pel que fa als municipis de la comarca adherits aquest any al JoVa són Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens i Torrelameu.

A Algerri, per exemple, els i les joves preveuen crear un mural temàtic, a Artesa de Segre assumiran les tasques d’atenció del servei Biblioparc, a Bellcaire d’Urgell pintaran façanes i senyalització horitzontal, a la Sentiu de Sió recuperaran un pont d’una sèquia de reg, a les Avellanes i Santa Linya duran a terme tasques de neteja i pintura d’espais públics, a Menàrguens repintaran passos de vianants i mobiliari públic i a Torrelameu condicionaran el nou local de joves i repintaran senyalització horitzontal.

Les accions previstes en el marc del JoVa es duran a terme a través de grups tancats acompanyats de monitors/ores, respectant els dos metres de distància de seguretat i amb mesures d’higiene i desinfecció diàries.

L'any passat van ser 240 els joves que hi van participar, 24 d'ells de Balaguer, que van fer tasques de millora als centres educatius.


Altres notícies comarcals

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes, que canvia d'horari. Es farà al Passeig de 9 del matí a tres de la tarda amb una 20a de parades que oferiran els seus productes amb importants descomptes.

»La Paeria de Balaguer aprova de forma inicial el Reglament del Registre d'entitats. El registre ha de permetre tenir una radiografia de l'associacionisme de la capital i potenciar la seva participació ciutadana.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt