Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-07-2020

Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

La programació del Juliol de Música i Poesia d'enguany es redueix pel coronavirus a un únic concert. La cita serà el dissabte 25 de juliol a l’exterior del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses. Aquest dilluns s'ha fet la presentació oficial del 9è cicle del Juliol de Música i Poesia, un acte en què han participat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal; el paer de cultura, Arnau Torrente; i els membres del Col·lectiu Bada-Pas, Mireia Prats, Enric Arquimbau, Jordi Alsina i Jordi Blancafort

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, explica que des de la Paeria de Balaguer valoren l'esforç i l'adaptació de realitzar una activitat cultural en aquesta situació sanitària. A més, afirma que hi ha una extrema seguretat en tots els actes que s'organitzen ja que aquests compleixen les normatives, diu també que no hi ha perill de contagi i anima als balaguerins i balaguerines a assistir-hi.

Mireia Prats, membre del Col·lectiu Bada pas, ha explicat com s'han adaptat a la situació sanitària ajornant la programació d’enguany del Juliol de Música i Poesia de Balaguer tal com estava prevista traslladant-la al 2021 i oferint un únic concert a l’aire lliure.

El concert es durà a terme el dissabte 25 de juliol a les 21 h i els intèrprets i artistes que donaran veu i so a aquesta 9a edició seran: la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Mesalles i els actors Carme Sansa i Enric Arquimbau; tots ells amb vincles a Lleida, la Noguera o, fins i tot, Balaguer.

L'actor Enric Arquimbau ha expressat que en l'espectacle, que commemora Beethoven i Josep Carner, dos gegants de la música i la poesia, s’interpretaran algunes de les obres. La vetllada conclourà amb un recital líric i més poesia, en un cant a l’amor, la vida i la superació. Tot plegat pensat perquè sigui un espectacle alegre i festiu que generi esperança i il·lusió.

Jordi Alsina, membre del Col·lectiu Bada pas, ha exposat les mesures de seguretat que s'adoptaran. El concert se celebrarà a l’exterior del Monestir de Santa Maria de les Franqueses, respectant les mesures de seguretat sanitàries.

L'obertura de les portes serà a les 20.15 h per facilitar un accés controlat i segur.

El preu del concert és de 10€ i els menors de 12 anys tenen l'entrada gratuïta. Us recomanem comprar les entrades anticipadament a Balaguer a l'Estanc SanAgustin, la Copisteria Manhattan o l’Arlequí. Per més informació i reserva anticipada podeu accedir a  www.julioldemusicaipoesia.cat. Es poden reservar les entrades fins el 25 de juliol a les 14.00 h.


Altres notícies comarcals

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.

»La Paeria de Balaguer reparteix aquesta setmana informació sobre com gestionar els residus voluminosos. L'acció és una de les campanyes per millorar l'aspecte i entorn de la ciutat iniciades des de les àrees de Medi Ambient i Cultura. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt