Dilluns 21 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

28-07-2020

La Baronia de Rialb tanca l'accés durant els caps de setmana a la vall del riu Rialb pel col·lapse i l'alt risc d'incendi. La mesura estarà activa mentre estigui activat el nivell 2 del Pla Alfa de risc d'incendi. 

La Baronia de Rialb tanca l'accés durant els caps de setmana a la vall del riu Rialb, un espai amb molta afluència de visitants gràcies a alguns paratges naturals singulars com el forat del Bulí. 

La situació a la zona durant els últims estius és similar a la d'altres espais de muntanya de la comarca, com el congost de Mont Rebei o el riu de Camarasa, en que l'alta afluència de visitants provoca una massificació a l'espai natural, però també als accessos, col•lapsant els camins i impedint el pas de vehicles de serveis d'urgència. 

Durant les últimes setmanes, l'ajuntament de la Baronia de Rialb havia pres la mesura de limitar l'accés amb vehicles a la part més alta de la vall, en tractar-se d'un cul de sac, amb la intenció de dissuadir alguns dels visitants i reduir d'aquesta manera el col•lapse existent. En resultar aquesta mesura ineficient, finalment s'ha optat pel tancament total. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer Jaume Marvà, responsable de l'oficina de turisme de la baronia de Rialb. 

Marvà explica el poc respecte d'alguns d'aquests visitants per l'entorn natural, així com els riscos que presenta aquesta gran quantitat de gent acumulada en una zona amb una sola sortida. 

Marvà ha recordat que la intenció de l'ajuntament és habilitar uns 50 aparcaments a la zona, que permetran regular l'accés amb l'elaboració d'unes ordenances. Aquesta mesura ja va ser avançada el passat mes d'octubre a aquesta emissora per l'alcalde de la localitat, però els tràmits han impossibilitat disposar-ne aquest estiu.

Així i tot, Marvà confia que aquesta regulació estigui en marxa la propera temporada estival, permetent un sistema de reserva prèvia i limitar l'accés a la zona un cop assolida la màxima capacitat de visitants assumible. 

L'ajuntament de la baronia de Rialb confia en tenir les obres dels nous accessos i aparcaments a finals d'any. El proper estiu esperen disposar ja del sistema de reserves online.  


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt