Dilluns 21 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

31-07-2020

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer continua durant tot el mes d'agost l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu'

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer continua durant tot el mes d’agost l’activitat “A l’estiu l’or el busquem al riu”, una proposta única, emocionant i molt divertida que convida els visitants, tan grans com petits, a viure durant una estona com els autèntics buscadors d’or del Segre.

L’activitat, que té una durada aproximada de dues hores, consta d’un taller d’iniciació a la recerca artesanal d’or amb l’àbac, a la llera del riu Segre, envoltats d’un entorn incomparable. El punt de trobada és el Centre d'Interpretació per recollir el material necessari: pic, pala, cubell, sedàs i l’àbac. Tot seguit, es baixa a la llera del riu on, els nous buscadors d’or, descobreixen la història de l'explotació d'aquest metall al riu Segre i aprenen la tècnica manual per poder-lo extreure.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de l’àbac d’on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que al final de l’activitat tothom s’endú a casa com a premi a l’esforç i la feina feta.

 

Les visites es realitzen els dimecres a les 11 h i els dissabtes a les 18 h al  preu de 8 € els adults i 5 € els menors de 6 a 16 anys, amb reserva prèvia.

 

Paral•lelament, el Centre d’Interpretació també ofereix l’activitat “Iniciació a la recerca d’or,” una proposta adreçada a tot tipus de públic que consta d’una visita guiada per l’espai expositiu, per tal de conèixer la història de l'explotació de l'or al riu Segre, seguit d’un taller de recerca artesanal d'aquest valuós metall a la sala dels safareigs. Al finalitzar l’activitat tothom s’emporta a casa totes les partícules d'or que es troben durant el taller en un petit vial de plàstic que facilita el personal del Centre.

 

Aquestes visites, d’una durada aproximada de 45 minuts, es realitzen de dimarts a diumenge a les 11 h, 12 h i 13 h al preu de 5 € els adults i  2,50  € els menors de 16 anys, amb reserva prèvia.

 

Degut a la situació sanitària actual s’han aplicat totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries perquè els visitants puguin gaudir de les activitats i visites amb la màxima tranquil•litat.

Si és necessita més informació només cal consultar el web www.museucn.com o adreçar-se al telèfon 973 448 668 o bé al correu electrònic ordelsegre@balaguer.cat.


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt