Divendres 14 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

31-07-2020

Creu Roja organitza casals d'estiu per infants de famílies en situació de vulnerabilitat. Aquest juliol hi han participat un total de 81 infants d'entre 6 i 12 anys, entre els 6 casals que s'han dut a terme a Ponent, entre ells el de la Noguera. 

Un total de 81 infants de 6 a 12 anys de famílies en risc de vulnerabilitat que són usuàries de diferents programes de la Creu Roja han participat durant aquest mes de juliol dels casals d’estiu organitzats per Creu Roja Joventut a la demarcació de Lleida. 

Es tracta d’una activitat d’estiu que es fa cada any però, enguany, a conseqüència de la pandèmia s’ha hagut de dissenyar i dur a terme tenint en compte uns estrictes protocols de prevenció per garantir la seguretat dels infants, les seves famílies i els monitors i monitores. 

Els casals han comptat amb un equip de 16 persones entre personal laboral i voluntariat de Creu Roja Joventut i s’han organitzat a 6 assemblees Locals i Comarcals: Agramunt (10 infants), La Noguera ( 19 infants), La Segarra ( 8 infants), Les Garrigues (17 infants), El Pla d’Urgell (20 infants) i l’Urgell ( 7 infants).

A les assemblees local de Lleida i Almacelles on, any rere any es feien casals, no s’ha pogut dur a terme aquest casal d’estiu amb motiu del tancament perimetral i del confinament que es va decretar a principis del mes de juliol i que ens va obligar a anul•lar-los per minimitzar els riscos.

Els infants han pogut fer activitats per conèixer l'entorn i llocs destacables d'on vivim, s'han reforçat les activitats d'autoconeixement i gestió emocional per treballar tot el viscut durant el confinament i poder compartir amb els nostres iguals les situacions viscudes. Arran de la pandèmia viscuda els primers dies de casals es va treballar amb els més petits què és el virus, com ens afecta i com el podem combatre d'una manera lúdica (dibuixant el virus, creant cartells amb mesures de prevenció, o escoltant la història d'un confinament). També hem treballat temes de sensibilització actual com ara l'eliminació dels plàstics i com aquests afecten el nostre planeta o també la crisi dels refugiats. Tots els nostres casals tenien centres d'interès diferents i s'han realitzat les activitats al seu voltant: superherois i superheroïnes, màgia a l'escola d'estiu de bruixeria i encantaments, la volta al món en 8 dies, entre altres propostes molt interessants. On ha estat possible, també hem aprofitat per anar a la piscina a gaudir dels jocs d’aigua i a passar la calor, extremant les mesures de seguretat i prevenció. 

Enguany, la situació de pandèmia ens ha obligat a extremar les mesures d’higiene i prevenció per tal de seguir amb els protocols de Salut i de la Direcció General de Joventut d’una forma molt estricta. 

Els grups d’infants s’han distribuït en 10 membres com a màxim en cada grup i amb una ràtio per grup de 2 monitors o monitores. 

A més, els nostres grups de convivència han compartit un pla comú d'higiene amb l'ús de mascaretes, gel hidroalcohòlic i material individual per als infants, i també un bidó d'aigua individual per no utilitzar fonts o gerres compartides. A tots els casals s'ha proporcionat material per a la higiene, EPIS per a l'equip de monitoratge, termòmetres i un registre de desinfecció d'espais després de la realització d'una activitat. També hem dissenyat un pla de confinament per si era necessari o bé si en el grup de convivència es donava un positiu poder gestionar molt ràpidament el confinament del grup, avisant les famílies i amb els responsables de salut dels municipis, els CAPs. El contacte amb les famílies ha sigut constant, ja fos per recordar hàbits de prevenció de la Covid-19 o per saber com es trobava tot el nucli familiar i així poder actuar si hi hagués símptomes. Hem tancat els casals sense cap incidència. 

Els infants han gaudit molt d'aquests dies de casal, han après i s'han relacionat amb els seus iguals, cosa que era molt necessària després del confinament que havien viscut. Creiem que el lleure és necessari i aporta en l'infant valors i aptituds per al seu dia a dia. Després d'un confinament que no ha sigut fàcil per ningú, creiem des de CRJ que oferir lleure als infants dels nostres projectes era, més que mai, una activitat imprescindible. Uns i altres hem après de l'experiència, però els infants portaven a la motxilla moltes vivències personals que havien de compartir i també moltes ganes de perdre la por que la pandèmia havia portat a les seves vides. En definitiva, ser infants i viure les emocions del lleure a l'estiu. Quan es feien els tancaments dels casals tots els infants exposaven que s'ho havien passat molt bé, anar a la piscina amb els seus amics i amigues de casal era una cosa molt divertida i que s'emporten que cal prendre mesures de prevenció i higiene per combatre el virus.


Altres notícies comarcals

»Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a partir d’aquest cap de setmana a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents que començaran aquest divendres al Passeig de l'Estació.

»La Paeria de Balaguer començarà el proper dilluns 17 d'agost l'arranjament d'un nou tram de la vorera del carrer Noguera Pallaresa. S'actuarà en 20 metres lineals en què es canviarà el paviment, la xarxa d'aigua i l'enllumenat públic

»Aquest divendres dia 14 torna el cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Atrapa la bandera a les 22 h a la plaça del Teatre i amb aforament limitat.

»Aquest dijous s'ha estrenat amb èxit de públic l’obra de teatre Adreça desconeguda, una obra de Kressmann Taylor. Es podrà veure cada nit fins diumenge al monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer.

»Balaguer participa en un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial per impulsar les energies renovables i la millora de l'eficiència energètica. L'objectiu és contribuir en la transformació del model econòmic actual cap a l'economia verda.

»Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents.

»El Monestir de Santa Maria de les Franqueses serà escenari del 13 al 16 d'agost de l'obra de teatre Adreça desconeguda de Kressmann Taylor en memòria de Josep M. Llobet

»Juan Aroca ha estat el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a la plaça del teatre de Balaguer

»La Paeria de Balaguer fa diverses tasques de manteniment als centres escolars abans de l'inici del nou curs. Paral·lelament, el Departament d'Educació també preveu executar obres als col·legis Gaspar de Portolà i La Noguera.

»L'ACB ajorna fins al 15 de setembre l'assemblea general de l'entitat prevista per aquest dijous 13 d'agost en què la junta directiva en bloc havia de presentar la seva dimissió.

»Juan Aroca serà el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a 2/4 de 10 de la nit a la plaça del teatre. 

»Aquest dimarts ha tornat el 'Música i tapes' després de que s’aturessin els concerts durant unes setmanes com a mesura de precaució per l’augment de casos a la Noguera. Els protagonistes en aquest retorn ha estat el grup musical balaguerí Ksonronda


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt