Dilluns 21 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

04-08-2020

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer confecciona un total de 1.500 gorres, 2.200 parells de peücs, 3.000 mascaretes i 3.800 bates. Ara es busquen nous voluntaris per ajudar les persones de risc i altres per informar sobre les mesures de protecció.

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer va confeccionar durant el període de l'estat d'alarma un total de 1.500 gorres, 2.200 parells de peücs, 3.000 mascaretes i 3.800 bates per proporcionar aquest material a les residències, el CAP, l'hospital Hestia i també a l'Associació Salut Mental la Noguera i l'Associació l'Estel. Són les dades que avui ha donat a conèixer la Paeria en una roda de premsa que ha servit també per agrair la tasca feta a tots els voluntaris, prop de 130, 60 voluntaris i 69 cosidores. Durant la seva compareixença el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que fa uns dies hi havia previst un acte justament per agrair als voluntaris la seva feina però que es va decidir ajornar a causa de l'increment de casos de covid-19 a Balaguer.

Vidal també ha agraït la col•laboració de la comunitat xinesa, que va fer entrega a la Paeria de guants i mascaretes; d'empreses de la ciutat que van servir material per a la confecció del material i de les clíniques dentals de Balaguer que van treballar en l'esterilització de les mascaretes abans de ser repartides. Segons el paer en cap, el treball de tots plegats va servir "perquè com a ciutat ens en poguéssim sortir i poguéssim acabar fent una gran quantitat de material".

La Xarxa de Voluntariats es va tornar a activar fa uns dies un cop es va conèixer l'increment de casos de Covid-19 a la ciutat la setmana passada. Ara, en aquesta nova fase, es reforça amb la figura dels voluntaris cívics o informadors de carrer, uns nous agents que recorden les principals mesures de seguretat i amb els que la Paeria, segons ha explicat el paer d'Afers Socials, Kevin Bruque, pretén conscienciar la ciutadania de la problemàtica actual i de la importància de seguir escrupolosament totes les normes per frenar la pandèmia. 

A banda dels voluntaris cívics, i atès l'augment de casos de covid-19 a Balaguer, la Xarxa de Voluntariats vol tornar a incorporar persones voluntàries per ajudar aquells ciutadans pertanyents a grups de risc i que no poden sortir de casa.

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer es va crear el mes de març, entre altres objectius, per evitar que sortís de casa la població més vulnerable, en especial les persones grans que viuen soles o persones amb dificultats de mobilitat.

Els interessats en fer-se voluntaris o aquelles persones que vulguin fer ús de la Xarxa poden inscriure’s a través del telèfon 660 756 719 o enviant un correu a l'adreça voluntariats@balaguer.cat 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt