Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

14-08-2020

Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a partir d’aquest cap de setmana a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents que començaran aquest divendres al Passeig de l'Estació.

Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a partir d’aquest cap de setmana a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. 

Es tracta d'un encàrrec que el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya va fer a Creu Roja a Catalunya, per al desplegament d’un dispositiu d’un miler de persones a tot Catalunya, entre voluntàries i treballadores joves, per dur a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la COVID-19 i disminuir el risc de contagi especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals dels joves durant l’estiu. L’objectiu és arribar a sensibilitzar fins a 95.400 joves arreu de Catalunya.

A la demarcació de Lleida els agents seran 20 joves, que fins al 15 de setembre duran a terme l'acció. Concretament seran 4 a Tàrrega, 4 a Mollerussa, 4 a Balaguer, 6 a Lleida ciutat i 2 a Alcarràs. 

L’activitat de sensibilització començarà aquest divendres, 14 d’agost a partir de les 20 hores amb una primera presa de contacte sobre el terreny dels diversos equips en cada zona per detectar les necessitats específiques i zones de trobada  i reunió del jovent. A Balaguer aquest divendres els tècnics estaran al Passeig de l'Estació, una de les zones amb més moviment de la ciutat pel que fa al jovent, explicant els riscos de no complir la normativa de prevenció de transmissió. 

Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer Àngel Bueso, que és el director de Creu Roja Joventut a la Noguera i coordinació provincial del projecte, que ha explicat que l'activitat es farà només a Balaguer, per ser el nucli més poblat de la comarca i tenir per tant un major risc de rebrot. 

Sobre les accions que realitzaran aquest agents, Bueso ha explicat que es duran a terme a activitats de conscienciació pràctiques. A més, Bueso ha explicat que la coordinació amb Guardia Urbana i la Paeria permetrà desplaçar aquestes accions puntualment a altres punts de la ciutat. 

Bueso ha explicat també que els diferents equips de sensibilització treballaran de dimecres a diumenge de 8 del vespre a 12 de la nit i els caps de setmana (divendres i dissabte) allargaran la seva tasca de sensibilització fins les 2 de la matinada. 

Altres punts d'actuació seran parcs públics com les zones d'skate o l'entorn del Molí de l'Esquerrà, on també es concentren joves als vespres. A més, no es descarta fer accions puntuals si així ho requereix la programació de festes o altres esdeveniments als que hi vagi jovent. 

En base de l'experiència d’un projecte similar que Creu Roja Joventut duu a terme des de fa més de 20 anys ens espais d’oci nocturn per informar i sensibilitzar els joves sobre el consum de drogues i alcohol -el projecte Som.nit-, cada nit d’estiu es faran unes 5 accions per població, per arribar a una mitjana de 30 joves. Així, tenint en compte aquestes xifres d'intervenció, es calcula que els 106 equips desplegats arribaran a sensibilitzar 95.400 joves a tot Catalunya. 

Amb tot, la iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 durant l’estiu entre aquest col•lectiu. Per aquest motiu l'acció s'allargarà fins al 15 de setembre.   

Recordem que paral•lelament a les accions de carrer, també es durà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials, per tal d’amplificar la difusió del missatge a través de missatges informatius amb consells de prevenció. 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt