Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

14-09-2020

El curs començarà a la Demarcació de Lleida amb un total de 55.934 alumnes, 5.500 a la Noguera. Tots els infants a partir dels 6 anys hauran de dur mascareta en tots els centres d’arreu del territori

El curs escolar començarà a la demarcació de Lleida amb 141 docents de baixa per raó de covid-19. Així ho va avançar la setmana passada el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, que també va explicar que les baixes estaran cobertes i que a més a més, el Departament ha impulsat un total de 314 noves places de professors de nova creació.

D'altra banda, entre Ponent i el Pirineu i Aran hi ha entre un 20 i un 25% de centres on s'hi troba algun grup que supera la ràtio dels 20 alumnes.

El Departament també va detectar 483 docents vulnerables en major o menor mesura que necessitaran diferents graus de protecció per poder evitar contagis. El curs començarà amb un total de 55.934 alumnes, 1.275 menys que l'any passat. A falta de les dades definitives per aquest any, es preveu que a la comarca de la Noguera iniciïn el curs 3.500 alumnes a primària i 2.000 a secundaria. Pel que fa a professorat, per al nou curs hi hauran 350 mestres a primària i 250 a secundaria, encara que aquesta xifra variarà amb la incorporació de reforços i possibles baixes per personal de risc. A Catalunya iniciaran el curs d’1,587.395 alumnes

Pel que fa a les mesures de seguretat el Procicat va aprovar dimecres passat l’actualització de les darreres mesures sanitàries anunciades en l’àmbit educatiu, de cara a l’inici del curs escolar aquest dilluns.

Algunes de les mesures aprovades fan referencia, per exemple, a la realització de reunions entre el centre i les famílies –que no poden ser presencials- o les reunions dels claustres d’escoles i instituts – telemàtiques i només presencials de forma excepcional, en grups inferiors a 10 persones-.

També s’ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

El document aprovat també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l’ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.

En paral•lel al Procicat, per acord entre el Departament d’Educació i el Departament de Salut i a patir de les recomanacions sanitàries, s’ha establert que el primer dia de curs, 14 de setembre, tots els infants a partir dels 6 anys hauran de dur mascareta en tots els centres d’arreu del territori. Com a norma general, la mascareta és obligatòria a escoles i instituts a partir dels 12 anys, i a partir dels 6 anys en els territoris on es requereixi segons l’estat de la pandèmia.

 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt