Dijous 22 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-09-2020

El nucli noguerenc de l'Alzina de l'Aguda acollirà la segona edició del festival Natures del 4 al 12 d'octubre. Natures'20 és un festival que aglutina dansa i natura. 

El nucli noguerenc de l'Alzina de l'Aguda acollirà la segona edició del festival Natures, un festival que aglutina dansa i natura,del 4 al 12 d'octubre.

El Festival Natures és un mitjà per acostar l'art a la natura, mitjançant les disciplines de dansa i arts plàstiques per crear a partir del paisatge. La intenció és que els artistes dialoguin amb les seves creacions amb la Natura, uns artistes que a partir d'aquest cap de setmana ja començaran a fer les seves creacions en diferents emplaçaments propers al nucli de l'Alzina. La intenció és tenir els espectacles a punt per al 4 d'octubre, dia en que s'oferiran al públic. Ho ha explicat a ràdio Balaguer Olga Tragant, responsable del festival natures i directora de TragantDansa, el centre que l'organitza. 

El festival es distribueix en 3 cites, una primera que és la dedicada al temps de creació, i que són els dies previs que els artistes usen per crear els seus espectacles amb les residències de creació, el laboratori posterior, que es durà a terme el cap de setmana del 10 al 12 d'octubre i el dia de la mostra de les propostes al públic en general, que serà el 4 d'octubre. 

Una de les intencions del festival és posar el focus en territoris i poblacions que no acostumen a estar molt dinamitzades, a través de pràctiques artístiques. Per aquest motiu la jornada del dia 4 d'octubre inclourà un programa que començarà al matí amb una xerrada i un taller sobre les construccions de pedra seca, a més d'un taller familiar de 'land art'. La jornada inclourà un dinar popular i a la tarda la passejada guiada pels diferents espais en que els artistes mostren els seus espectacles, un recorregut de 2 hores que inclou també explicacions didàctiques. La jornada finalitza amb un concert de jazz, tal i com ha explicat també Olga Tragant. 

Tota la informació del festival Natures'20, que inclou el programa d'actes i les modalitats d'inscripció a la pàgina web festivalnatures.com. Les inscripcions es distribueixen en diferents modalitats, que permeten assistir a la programació de tota la jornada, o assistir només a les actuacions de la tarda, entre altres. Des de l'organització s'ha recordat que totes les activitats són a l'aire lliure. Així i tot, donada la situació excepcional actual, el recorregut es distribuirà en dos grups i es mantindran en tot moment les mesures de seguretat necessàries per evitar el possible risc de contagis. 

El festival Natures és fruit d'una iniciativa del centre artístic pel cultiu de la dansa i l'art TraganDansa, que es troba ubicat al municipi de l'Alzina de l'Aguda, un nucli agregat de Vilanova de l'Aguda. La iniciativa del festival, que es va iniciar l'any passat amb gran èxit, és el resultat de 15 anys de treball del centre i d'inquietud dels seus responsables per descentralitzar l'art i fer-lo arribar arreu del territori. 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt