Dijous 22 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-09-2020

El president del consell comarcal Miquel Plensa demana que s’aixequin les restriccions a la Noguera. En el cas de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal demana que les restriccions s'allarguin set dies i no els 15 que proposa el Procicat

Aquest dijous ha finalitzat la vigència de les mesures específiques que s'aplicaven des de juliol a Lleida i sis municipis del Baix Segre per a la contenció de la covid-19, arran de la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes.

Així, els bars i restaurants d'aquestes localitats ja no tenen limitat l'aforament al 50% i poden servir a la barra. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig.

També queda sense efecte la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos. D'aquesta manera, a tots els municipis del Segrià ja només els són d'aplicació les resolucions d'abast general de tot Catalunya per fer front a la pandèmia.

La Federació d'Hostaleria de Lleida qualifica de "notícia excel·lent" i "un pas important endavant" la fi de les restriccions específiques al Segrià ja que bars i restaurants han estat dels establiments que més n'han patit l'afectació. Tot i això, considera que "arriba tard" i lamenta que encara es mantinguin restriccions especials en 19 municipis de la Noguera. El secretari general de l'entitat, Ramon Solsona, ha remarcat que ara "podran demostrar que el sector pot aportar valor i que no és un focus de possibles infeccions".

A Balaguer, però, i  18 municipis més de la Noguera, el Procicat amplia les restriccions quinze dies més, una decisió amb la qual no estan d'acord des del consell comarcal de la Noguera. Precisament el seu president, Miquel Plensa, ha demanat al Procicat que s'aixequin les restriccions especials en matèria de salut per contenir el contagi del coronavirus als municipis de la comarca que no registren cap cas positiu o no tenen risc de rebrot.

Segons ha explicat a Ràdio Balaguer el mateix Plensa, no estan d'acord que s'apliquin les restriccions en tots els municipis igual. Diu que a la Noguera es va en la bona direcció i que s'està igual o millor que en alguns municipis del Segrià

Per la seva banda, el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha reconegut que si bé Balaguer no està encara en una bona situació pel que fa a la pandèmia, sí que hi ha municipis de la comarca que no tenen cap cas de covid per la qual cosa entén que les restriccions s'haurien d'aixecar. En el cas de Balaguer, Vidal demana que les restriccions s'allarguin set dies i no els 15 que proposa el Procicat.

El Comitè Tècnic del Procicat informava dimarts que es renovarà parcialment la vigència de les restriccions en 19 municipis de la Noguera atesa la incidència encara alta de la COVID-19 en aquesta àrea territorial. Aquest municipis són Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer.


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt