Dimarts 20 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

21-09-2020

Dimiteix l'alcalde de Corçà pel pàrquing de Canelles. Justino Gil ha al·legat falta de confiança en el govern d'Àger. El consistori vol presentar la nova proposta de l'aparcament aquest dilluns. 

L'alcalde pedani de Corçà, nucli agregat a Àger, ha dimitit del seu càrrec, segons ha fet públic el diari Segre. Ho ha fet al•legant falta de confiança en l'equip de govern de l'ajuntament d'Àger, a causa de les gestions dutes a terme en el procés d'habilitació d'un aparcament a Corçà per descongestionar els camins d'accés a la zona de Mont-rebei. 

Recordem que l'ajuntament d'Àger va fer públic un comunicat en que explicava les seves intencions i motius per dur a terme un aparcament al municipi de Corçà per als visitants de Mont-rebei. 

L'ajuntament explicava que el projecte vol resoldre de manera provisional un problema que s'hauria d'haver regulat fa anys, un cop constatat l'increment de visitants al pantà de Canelles i la Pertussa, amb el perill que això comporta per la impossibilitat d’accedir, en el cas que calgués, els serveis d’emergències pel gran nombre de vehicles aparcats als marges dels camins. 

El projecte, impulsat per l'ajuntament  amb el recolzament dels departaments de Territori i d’Interior, pretén instal•lar un punt de control amb una caseta, barrera i vigilant, per controlar els visitants que vagin tant al Pantà com a la Pertusa. Al costat del punt de control s'hi habilitaria un aparcament per uns 30 vehicles que només s'utilitzaria de forma dissuasòria, en moments que els aparcaments actuals estiguessin plens i, per tal que s'aparqui als vorals dels camins. Així mateix tindria un espai per aparcar grans vehicles com per exemple autobusos. 

Els veïns de Corçà van oposar-s'hi i van demanar un canvi d'ubicació de l'espai previst per la infraestructura, en trobar-la propera al seu poble, i considerar que els acabaria portant molèsties. 

Gràcies a la pressió popular, l'ajuntament d'Àger es va reunir amb representants del poble i va obrir la porta a un canvi d'emplaçament del pàrquing i el punt de control. L'Ajuntament d'Àger va enviar un comunicat a la Junta de Corçà demanant propostes alternatives per a la nova ubicació de l'aparcament, però els veïns es van queixar que el termini establert per presentar-les era de poc menys de 24 hores i incloïa requisits inassolibles per un aparcament que estigués mínimament allunyat del poble, com la proximitat al poble de Corçà, connexió amb aigua potable i clavegueram i connexió amb la xarxa elèctrica.

La dimissió de Justino Gil ha estat lamentada per l'alcaldessa d'Àger segons explica el diari Segre, que també afegeix que aquest dilluns l'ajuntament té previst presentar l'alternativa. Justament entorn de la notícia publicada per Segre, els veïns del municipi han expressat que lamenten haver-se d'assabentar per la premsa de les dates en que suposadament rebran resposta sobre les alternatives proposades i aclareixen que la dimissió va ser presentada fa més d'un mes, després que els veïns i alcalde pedani s'assabentessin de l'ocultació del projecte des d'inicis d'any. 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt