Dimarts 20 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

22-09-2020

L'ajuntament d'Os de Balaguer ha adjudicat el canvi de l'enllumenat públic a tecnologia LED per un valor de 440 mil euros. L'obra suposarà un important estalvi energètic i menys contaminació lumínica. 

L’Ajuntament d’Os de Balaguer canviarà l’enllumenat públic del municipi i els seus agregats per adaptar-lo a tecnologia LED. L'actuació inclourà el canvi de les llumeneres del municipi d'Os de Balaguer, Alberola i Gerb. 
 
Amb aquest canvi es millorarà la qualitat del cel nocturn, una condició important tenint en compte la proximitat amb la serra del Montsec, fet que provoca que aquestes poblacions es trobin en zona Starlight d'especial protecció contra la contaminació lumínica. 
 
L'altra millora important serà en el consum energètic, en tractar-se la tecnologia LED d'un sistema amb un consum tant reduït respecte a l'actual de vapor de sodi que permet amortitzar la inversió en pocs anys. A més el sistema permetrà regular el flux de llum en funció de l'horari, reduïnt la quantitat de llum i de consum a determinades hores de la matinada. 
 
Finalment s'aprofitarà l'actuació per afegir alguns punts de llum en zones puntuals on amb l'estudi realitzat s'ha detectat una falta en la uniformitat de la il•luminació. 

L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Benito Arnó per un valor de 440 mil euros i s'iniciarà en els propers mesos. Per dur-la a terme l'ajuntament comptarà amb diners provinents en part d'una subvenció europea, en part de les arques municipals i també d'un ajut de la Diputació. 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt