Dimecres 20 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-01-2019

Els joves de COAG endeguen una campanya per a millorar la imatge del sector agrari i potenciar la incorporació d'aquest col·lectiu

Aquest passat dimarts al matí, COAG, organització a la qual pertany JARC, ha presentat el projecte “#SomosNuestraTierra” al Ministeri d’Agricultura per a revertir l’envelliment del camp. Ambdues organitzacions agràries han alertat que, durant la pròxima dècada, 6 de cada 10 agricultors de l’estat espanyol arribaran a l’edat de jubilació.
 
Els joves entenen que per frenar aquest escenari cal que la societat tingui una imatge més verídica de la vida al camp. Actualment, creuen que està desdibuixada i injustament deteriorada, fet que pot estar frenant incorporacions de joves. S’estima que durant el període 2020-2030 l’estat espanyol necessitaria incorporar 20.000 joves a l’any quan les dades actuals es situen en 8.500.
 
A més, tenen clar que cal posar en marxa noves mesures per a potenciar la incorporació de joves. Un missatge que han transmès al ministre d’Agricultura, Luis Planas, encarregat de cloure la jornada. 
 
 
Els joves de COAG, entitat a la qual pertany l’organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han impulsat una campanya que té com a objectiu últim afavorir la incorporació de joves al camp. Això, al seu criteri, passa per millorar la imatge social que es té del món agrari i per posar en marxa mesures efectives per a incentivar el relleu generacional. Aquestes idees s’han presentat sota una campanya anomenada “#SomosNuestraTierra”, aquest dimarts al matí al Ministeri d’Agricultura.
 
Segons han explicat els joves, és capital assolir els objectius fixats perquè les xifres apunten que durant la dècada del 2020 al 2030 es necessitarà que a l’estat espanyol s’incorporin a l’activitat agrària 20.000 joves cada any i, actualment, ho fan només 8.500. A més, les xifres també alerten que en el mateix període, 6 de cada 10 agricultors entraran en edat de jubilació.
 
Les accions que s’han proposat fer són molt diverses. Van des d’accions a la xarxa, com la creació d’una pàgina web específica (www.somosnuestratierra.com), fins a actes a les principals ciutats de l’estat (trobades amb referents de l’àmbit de la cultura i de la comunicació i, amb joves interessats a incorporar-se, per explicar la realitat del sector i mostrar-ne els casos d’èxit).
 
Aquesta campanya encaixa perfectament dins de la resta de l’estructura de les organització agràries presents a COAG, que tenen com a prioritat la incorporació de joves, com comptant amb un equip de més de 250 enginyers agrònoms, veterinaris i advocats especialitzats en projectes d’incorporació de joves.
 

Altres notícies d'agricultura

»Antonio Ayguadé convoca eleccions a la presidència del CF Balaguer. Les candidatures ja es poden presentar a les oficines del club

»El Diumenge 24 de març continuen les activitats dins la programació de 'L'any dels llops'. 'La fugida de Pere Forné per la séquia del Cup'. Es farà una sortida a càrrec d'Helena Kirchner de la UAB.

»L'ajuntament de Balaguer du a terme tasques de manteniment a l'escultura l'Escull. S'hi aplica un tractament per protegir la superfície

»La Fira Trenca cadenes, que es farà a Balaguer el 31 de març, permetrà fer el canvi de companyia de serveis bàsics (llum, telefonia, banca i assegurances). L'objectiu és trencar amb el model econòmic actual.

»Les diferents escoles d'educació primària de Balaguer preparen les respectives Jornades de portes obertes de cara a la preinscripció del curs escolar 2019-2020.

»Aquest dimecres dia 20 de març a les 8 del vespre a la Biblioteca tindrà lloc la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb la representació de l'espectacle "Com nos tornem" a càrrec de Bubulina Teatre.

»La conferencia a càrrec de la consellera Àngels Chacon "Nous elements de competitivitat de les empreses" prevista per aquest dijous dia 21, ha quedat ajornada per motius d’agenda de la consellera

»El nedador Lluis Pijuan del Club Esportiu Natació Balaguer, campió de Catalunya Master de llarga distancia

»Aquest diumenge s'ha obert al públic l'Espai Portolà a l'antiga rectoria de Santa Maria. Acull una exposició centrada en la figura de Gaspar de Portolà, militar del segle XVIII de família balaguerina i primer governador de Califòrnia

»L'alcalde de Balaguer assisteix al Parlament de Catalunya a la signatura del Pacte contra la segregació escolar, un pacte que promou la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen a l'hora de combatre aquest fenomen.

»El dissabte 23 tindrà lloc el Pregó de Setmana Santa de Balaguer, a càrrec de José Manuel Gómez, a l'església de Sant Josep a les 8 del vespre.

»L'associació Dóna Pas torna a organitzar el Mercat del Vell a Balaguer. El


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt