Warning: getimagesize(http://www.radiobalaguer.cat/portal/data/959d4b8595b96bb6702e4acd617e22abMinistreAgriambgrupdejovesCOAG.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /usr/home/radiobalaguer.cat/web/portal/129/4454d8dfb5c7603f5755ae0bb2db0fb9 on line 46

Divendres 23 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-01-2019

Els joves de COAG endeguen una campanya per a millorar la imatge del sector agrari i potenciar la incorporació d'aquest col·lectiu

Aquest passat dimarts al matí, COAG, organització a la qual pertany JARC, ha presentat el projecte “#SomosNuestraTierra” al Ministeri d’Agricultura per a revertir l’envelliment del camp. Ambdues organitzacions agràries han alertat que, durant la pròxima dècada, 6 de cada 10 agricultors de l’estat espanyol arribaran a l’edat de jubilació.
 
Els joves entenen que per frenar aquest escenari cal que la societat tingui una imatge més verídica de la vida al camp. Actualment, creuen que està desdibuixada i injustament deteriorada, fet que pot estar frenant incorporacions de joves. S’estima que durant el període 2020-2030 l’estat espanyol necessitaria incorporar 20.000 joves a l’any quan les dades actuals es situen en 8.500.
 
A més, tenen clar que cal posar en marxa noves mesures per a potenciar la incorporació de joves. Un missatge que han transmès al ministre d’Agricultura, Luis Planas, encarregat de cloure la jornada. 
 
 
Els joves de COAG, entitat a la qual pertany l’organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han impulsat una campanya que té com a objectiu últim afavorir la incorporació de joves al camp. Això, al seu criteri, passa per millorar la imatge social que es té del món agrari i per posar en marxa mesures efectives per a incentivar el relleu generacional. Aquestes idees s’han presentat sota una campanya anomenada “#SomosNuestraTierra”, aquest dimarts al matí al Ministeri d’Agricultura.
 
Segons han explicat els joves, és capital assolir els objectius fixats perquè les xifres apunten que durant la dècada del 2020 al 2030 es necessitarà que a l’estat espanyol s’incorporin a l’activitat agrària 20.000 joves cada any i, actualment, ho fan només 8.500. A més, les xifres també alerten que en el mateix període, 6 de cada 10 agricultors entraran en edat de jubilació.
 
Les accions que s’han proposat fer són molt diverses. Van des d’accions a la xarxa, com la creació d’una pàgina web específica (www.somosnuestratierra.com), fins a actes a les principals ciutats de l’estat (trobades amb referents de l’àmbit de la cultura i de la comunicació i, amb joves interessats a incorporar-se, per explicar la realitat del sector i mostrar-ne els casos d’èxit).
 
Aquesta campanya encaixa perfectament dins de la resta de l’estructura de les organització agràries presents a COAG, que tenen com a prioritat la incorporació de joves, com comptant amb un equip de més de 250 enginyers agrònoms, veterinaris i advocats especialitzats en projectes d’incorporació de joves.
 

Altres notícies d'agricultura

»El dissabte dia 24 d'agost tindrà lloc a Balaguer el concert 'Les melodies més belles de la música popular per a veu i piano' a càrrec de la soprano Eva Ruiz i de la pianista Marta Mesalles dins del Cicle Música als Castells.

»Finalitzen els primers contractes del Programa Treball i Formació 2018, adreçats a persones aturades, del Consell Comarcal de la Noguera

»El monologuista i youtuber Dani Lagi ha ofert aquest dimecres el seu monòleg a la Plaça del Teatre de Balaguer amb un gran èxit d'assistència de públic.

»El Servei d'Intervenció Socioeducativa de la Noguera visita el parc d'atraccions del Tibidabo amb tots els infants usuaris del SIS de la comarca.

»Un dimecres més tornen els monòlegs d'estiu a la Plaça del teatre de Balaguer. L'actor de Stand-Up Comedy i Youtuber català Dani Lagi serà l'encarregat de posar l'humor a la vetllada.

»Joan Blau ha omplert la terrassa del casal Lapallavacara aquest dimarts d'uns d'un nou concert de Música i Tapes.

»Més participació, més nivell i més èxit que mai. Això és el que s'espera per al proper dissabte 24 a la capital de la Noguera en el mac de la 14a EDICIÓ triatló muntanya i 2a edició del quadratló

»Homentage a la Sra. Bepeta Calvís i Marsell, una àvia centenària de Balaguer

»Balaguer remodela els lavabos del col·legi Gaspar de Portolà, que daten de quan es va inaugurar el centre escolar, fa més de 40 anys. La reforma és integral i també inclou el canvi dels tancaments i les portes

»Joan Blau serà el protagonista aquest dimarts del cicle 'Música i Tapes', un cicle de concerts organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Balaguer que té lloc tots els dimarts de juliol i agost a la terrassa del casal Lapallavacara.

»El rebut mitjà de l'IBI urbà a Lleida varia força entre municipis molt propers, segons publica el diari Segre. L'alcalde de Balaguer diu que la comparativa s'hauria de fer tenint en compte factors com la superfície o l'antiguitat dels immobles

»La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja a Vallbona de les Monges on estarà esposada al Monestir de Santa Maria fins al 31 d'agost.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt