Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-01-2019

Els joves de COAG endeguen una campanya per a millorar la imatge del sector agrari i potenciar la incorporació d'aquest col·lectiu

Aquest passat dimarts al matí, COAG, organització a la qual pertany JARC, ha presentat el projecte “#SomosNuestraTierra” al Ministeri d’Agricultura per a revertir l’envelliment del camp. Ambdues organitzacions agràries han alertat que, durant la pròxima dècada, 6 de cada 10 agricultors de l’estat espanyol arribaran a l’edat de jubilació.
 
Els joves entenen que per frenar aquest escenari cal que la societat tingui una imatge més verídica de la vida al camp. Actualment, creuen que està desdibuixada i injustament deteriorada, fet que pot estar frenant incorporacions de joves. S’estima que durant el període 2020-2030 l’estat espanyol necessitaria incorporar 20.000 joves a l’any quan les dades actuals es situen en 8.500.
 
A més, tenen clar que cal posar en marxa noves mesures per a potenciar la incorporació de joves. Un missatge que han transmès al ministre d’Agricultura, Luis Planas, encarregat de cloure la jornada. 
 
 
Els joves de COAG, entitat a la qual pertany l’organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han impulsat una campanya que té com a objectiu últim afavorir la incorporació de joves al camp. Això, al seu criteri, passa per millorar la imatge social que es té del món agrari i per posar en marxa mesures efectives per a incentivar el relleu generacional. Aquestes idees s’han presentat sota una campanya anomenada “#SomosNuestraTierra”, aquest dimarts al matí al Ministeri d’Agricultura.
 
Segons han explicat els joves, és capital assolir els objectius fixats perquè les xifres apunten que durant la dècada del 2020 al 2030 es necessitarà que a l’estat espanyol s’incorporin a l’activitat agrària 20.000 joves cada any i, actualment, ho fan només 8.500. A més, les xifres també alerten que en el mateix període, 6 de cada 10 agricultors entraran en edat de jubilació.
 
Les accions que s’han proposat fer són molt diverses. Van des d’accions a la xarxa, com la creació d’una pàgina web específica (www.somosnuestratierra.com), fins a actes a les principals ciutats de l’estat (trobades amb referents de l’àmbit de la cultura i de la comunicació i, amb joves interessats a incorporar-se, per explicar la realitat del sector i mostrar-ne els casos d’èxit).
 
Aquesta campanya encaixa perfectament dins de la resta de l’estructura de les organització agràries presents a COAG, que tenen com a prioritat la incorporació de joves, com comptant amb un equip de més de 250 enginyers agrònoms, veterinaris i advocats especialitzats en projectes d’incorporació de joves.
 

Altres notícies d'agricultura

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 

»La Paeria de Balaguer farà una carta a la Dolça Revolució demanant explicacions i instant-los a que no es repeteixin actuacions com la que va fer l'entitat aquest dissabte amb la participació d'un centenar de persones

»La biblioteca de Balaguer reactiva el servei de préstec amb cita prèvia a la planta baixa de l'edifici. Aquest dilluns una vintena d’usuaris reculliran el material demanat a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt