Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

28-02-2019

Els millors analistes del mercat boví espanyol, premiats al PronosVac 2018. En la categoria Bestiar Frisó, el premi ha anat a parar a Agromont, empresa de Montgai representada per Pau Salse

Els millors analistes del mercat boví espanyol, premiats al PronosVac 2018
 
Mercolleida, Mercamurcia i Mercabarna han fet entrega dels seus premis PronosVac als millors analistes del mercat boví espanyol, representats a la taula del MonVac -Mercat en Origen Nacional del Boví de Carn-, en la què ja es consolida com la seva quarta edició. La celebració, que enguany compta amb el patrocini de CaixaBank, ha tingut lloc a les instal•lacions d'un dels membres que formen la taula, la Cooperativa Ganadera del Valle de los Pedroches (COVAP), a Pozoblanco (Còrdova). A diferència d'altres anys, tots els guardons d'aquest PronosVac2018 han anat a parar a representants de la producció. En concret, quatre són per a empreses de la província de Lleida i dos són per a empreses de la província de Salamanca.
 
En la categoria Bestiar Frisó, el premi ha anat a parar a Agromont, empresa representada per Pau Salse, al ser l'operador amb més prediccions encertades al tancament de l'any. En Bestiar Creuat, el guanyador de la categoria Vedella Barcelona ha estat Cooperativa Ivars d'Urgell, amb Eliseu Isla, qui també ha recollit el premi en la categoria Mascle Estàndard. En la Vedella Menor i la Vedella Estàndard, Dehesa Grande, amb Octavio Gonzalo com a representant, ha estat qui ha aconseguit el major nombre d'encerts en les dues categories. I en el cas del Mascle Menor, el premi se l'ha endut Piasa, a mans de Ramon Gabàs.
 
La taula del MonVac té lloc tots els dimecres a les instal•lacions de Mercolleida i és en aquesta reunió on els operadors emeten un pronòstic previ i individual del resultat que creuen que tindrà la mateixa. Els que al llarg del 2018 han tingut més encerts són els que seran premiats en aquesta edició.
 
La cotització del MonVac, que s'utilitza com a preu de referència en un gran nombre d'operacions al llarg de tot el territori espanyol, contribueix a l'establiment de relacions comercials de llarg termini entre productors i compradors. A més, Mercolleida treballa per posar la millor informació disponible al seu abast en mans dels operadors del sector per tal de millorar el seu grau de transparència i facilitar el procés de formació dels preus.
 
Per la seva banda, CaixaBank, patrocinadora dels Premis PronosVac2018, a través de la seva línia de negoci Agrobank, dóna suport a aquesta iniciativa. L'entitat financera ha apuntalat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients a 1 de cada 4 agricultors espanyols.
 
L'entitat compta amb prop de 1.000 oficines especialitzades en el sector agrari i 3.000 gestors que acompanyen als seus clients amb un profund coneixement del sector i del mercat. D'aquesta manera, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d’Agrobank posen la tecnologia al servei dels seus clients, i compten amb equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.
 
Després de quatre anys de recorregut, Agrobank compta amb un volum de negoci gestionat de més de 18.000 milions d'euros, el que es tradueix en un increment del 25,5% des del seu llançament el setembre de 2014.
 
Situació del mercat boví al 2018
 
La irrupció de la crisi de la lira turca, a mitjans d'agost de l'any passat, va suposar un autèntic punt d'inflexió per a l'evolució dels preus del boví de carn a Espanya. La interrupció abrupta d'aquest flux comercial d'animals vius amb Turquia, que va sumar 51.394 caps al tancament de l'exercici, va contribuir a accelerar la tendència a la baixa de les cotitzacions amb què va arrencar el 2018. Al tractar-se del segment més afectat per l'aturada de les càrregues del vaixell, el mascle de color va ser el bestiar que va patir de manera més intensa aquesta devaluació, amb una pèrdua anual de prop de 25 cèntims d'euro per quilo de carn. En el cas de les femelles, la reducció dels preus va ser una mica menor, sobretot en els exemplars de millor conformació (de classificació E i U). En els frisons, la caiguda dels preus va arrencar més tard, cosa que ha desembocat en la formació d'un coll d'ampolla a principis de 2019.   
 

Altres notícies d'agricultura

»El Diumenge 24 de març, continuen les activitats dins la programació de 'L'any dels llops'. Hi ha prevista una sortida sota el nom de 'La fugida de Pere Forné per la séquia del Cup', guiada per la doctora en història Helena Kirchner

»L’ajuntament de Balaguer precisa monitors esportius i socorristes aquàtics per a la temporada d'estiu. Més informació i inscripcions al taulell d'anuncis de la web de l'ajuntament de Balaguer

»El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre a punt per participar, del 22 al 24 de març, al saló de turisme “B-Travel” de Barcelona

»Balaguer celebra avui el Dia Mundial de la Poesia amb la representació a les 8 del vespre a la Biblioteca Margarida de Montferrat de l'espectacle

»Comencen les Jornades de portes obertes a les diferents escoles de Balaguer. El primer centre en dur a terme la seva jornada de portes obertes és l'escola Àngel Guimerà, avui dimecres a partir de les 15.30h.

»Aquest dimecres torna a obrir al públic la zona de la fonoteca i la secció infantil de la Biblioteca Margarida de Montferrat, després d'uns dies en què s’ha realitzat un canvi de l’enllumenat i una nova distribució de l'espai.

»La Coral de l'escola Mont-roig participa al concert 'So de Lluna' de Petaca. Les veus es van deixar sentir a l'auditori Enric Granados de Lleida

»Antonio Ayguadé convoca eleccions a la presidència del CF Balaguer. Les candidatures ja es poden presentar a les oficines del club

»El Diumenge 24 de març continuen les activitats dins la programació de 'L'any dels llops'. 'La fugida de Pere Forné per la séquia del Cup'. Es farà una sortida a càrrec d'Helena Kirchner de la UAB.

»L'ajuntament de Balaguer du a terme tasques de manteniment a l'escultura l'Escull. S'hi aplica un tractament per protegir la superfície

»La Fira Trenca cadenes, que es farà a Balaguer el 31 de març, permetrà fer el canvi de companyia de serveis bàsics (llum, telefonia, banca i assegurances). L'objectiu és trencar amb el model econòmic actual.

»Les diferents escoles d'educació primària de Balaguer preparen les respectives Jornades de portes obertes de cara a la preinscripció del curs escolar 2019-2020.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt