Dijous 23 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

07-05-2019

Agricultura promou l'acció beneficiosa de les abelles en el medi ambient mitjançant la pol•linització. El departament ha convocat una línia d'ajuts destinats al sector apícola per valor de 80.000 € per a aquest any 2019

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts destinats al sector apícola per promoure l’acció beneficiosa de les abelles en el medi ambient mitjançant l’acció de la pol•linització.
 
La convocatòria d’aquest any compta amb un import de 80.000 euros, finançats a càrrec dels  pressupostos del Departament d’Agricultura per a l’any 2019.
 
Els/les beneficiaris/àries i perceptors/es d’aquests ajuts poden ser persones físiques o jurídiques, comunitats de béns i apicultors/es, professionals o no, que siguin titulars d’una explotació apícola ubicada a Catalunya els assentaments de les quals estiguin situats majoritàriament dins l’àmbit territorial de Catalunya.
 
L’objecte dels ajuts és afavorir l’increment de la pol•linització que fan les abelles mitjançant el manteniment del nombre d’arnes durant un període mínim de tres mesos abans de la data de la sol•licitud i un període mínim d’un mes després de la seva presentació.
 
Les sol•licituds s’han de presentar a partir del 6 maig fins al 24 de maig de 2019, ambdós inclosos.
 
La presentació de la sol•licitud s’haurà de realitzar obligatòriament per via telemàtica utilitzant la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.  
 
A partir d’avui es pot descarregar tota la informació i documentació relativa a l’ajut de la pàgina https://seu.gencat.cat.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer obre als usuaris el nou parc infantil de la plaça Joaquima de Vedruna, on l'ajuntament ha fet una reforma integral de tot l'espai.

»Els premis Ziryab de Balaguer de relat breu i composició arriba a la vuitena edició. El termini per a la presentació d'originals és el 30 de setembre de 2019. La temàtica dels premis d'aquest any és 'Els llops'.

»Aquest dijous al vespre tindrà lloc al casal cívic un recital de final de Grau Superior de Júlia Reixachs, acompanyada al piano per Jordi Castellà

»Aquest diumenge 26 de maig continua el 1r cicle de primavera d'espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, l'Assolellats, amb l'espectacle UN DIA, de Rosland Musical.

»Dos vehicles han xocat frontalment a primera hora d'aquesta tarda al carrer la Banqueta de Balaguer. El xoc no ha estat greu i s'han pogut retirat ràpidament els cotxes i restablir el trànsit amb normalitat.

»L'Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de l'ABS de Balaguer organitza el proper dia 23 de maig a les 20:00h al casal Lapallavacara el taller de cuina gratuït 'Esmorzars Saludables'.

»L'Ajuntament de Balaguer fa una crida a la ciutadania perquè participi i contesti el qüestionari online que hi ha la pàgina web del consistori sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà aquest dijous dia 23 de maig la Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? Consells per a les famílies'

»L'Ajuntament de Balaguer està elaborant una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius. Tothom pot participar en aquesta diagnosi fins al 28 de maig mitjançant un qüestionari on-line

»Balaguer organitza per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de Perpinyà i, com a novetat, hi haurà un concert familiar

»Aquest dissabte 25 de maig tindrà lloc el Concurs de DJs per la Transsegre 2019. 12 djs disposaran de 30 minuts cadascun per convèncer el públic present al pavelló Molí de l'Esquerrà, que és qui triarà per les xarxes socials

»El festival Pint of Science aterra a Balaguer aquest dimarts amb les conferències 'Mirades de l'Univers'. Es farà de 8 a 10 del vespre al Bar Fleming i amb el PAM Montsec i l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt