Dimarts 21 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

10-05-2019

JARC demana al Ministeri d’Agricultura que dupliqui el suport econòmic per renovar la maquinària agrícola. L'alta demanda consumeix el 95% del pressupost del Pla Renove de maquinària agrícola en tot just un mes.

Joves Agricultors de Catalunya (JARC) ha demanat al Ministeri d'Agricultura que incrementi la partida pressupostària per al Pla Renove 2019 de maquinària agrícola, almenys duplicant-la, davant l'extraordinària demanda del present exercici. Aquesta petició s’ha realitzat a través de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), entitat estatal a la qual pertany JARC.
 
L’organització agrària catalana subratllat que en un mes s'ha consumit el 95% del pressupost del Pla Renove. Dels 5 milions pressupostats inicialment, a dia d’avui, només resten disponibles 265.000 euros. Aquest fet, demostra que la partida pressupostària de 5 milions és clarament insuficient per a la demanda existent, tenint en compte que el termini de sol•licitud finalitza el 15 de setembre.
 
JARC considera imprescindible un major esforç pressupostari per a atendre les diverses necessitats de mecanització i modernització de l'agricultura catalana, incorporant màquines energèticament més eficients, amb major capacitat de treball, més segures i més respectuoses amb el medi ambient.
 
Convocatòria Pla Renove 2019
 
El passat 12 d'abril de 2019, es va publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l'extracte de l'Ordre del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per la qual es convoquen les ajudes corresponents al Pla de Renovació del Parc Nacional de Maquinària Agrícola (PLA RENOVE) per a l'exercici 2019.
 
Tal com es recull en aquesta convocatòria, s'amplien els equips subvencionables respecte a 2018. S'inclouen tractors, màquines automotrius de recol•lecció, determinada maquinària arrossegada com equips fitosanitaris, abonadores, sembradores directes, cisternes de purí amb dispositiu de localització del producte en el sòl i dispositius de localització independents per a la seva instal•lació en una cisterna en ús.
 

Altres notícies d'agricultura

»El festival Pint of Science aterra a Balaguer aquest dimarts amb les conferències 'Mirades de l'Univers'. Es farà de 8 a 10 del vespre al Bar Fleming i amb el PAM Montsec i l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB.

»Aquest dilluns l'ajuntament de Balaguer ha rebut a l'equip Benjamí A del EFS Comtat d'Urgell que han estat campions de lliga en la seva categoria.

»El CF Balaguer obre les portes dels entrenaments dels seus equips de categoria futbol 7. L'equip de coordinació vol mostrar la metodologia dels seus entrenaments per atreure infants de cara la temporada vinent

»Balaguer celebra el proper dissabte 25 de maig la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES organitzada per l'Associació DÓNA PAS i en la qual s'inclou el VIII MERCAT DEL VELL.

»L'escola de Música de Balaguer presentarà el proper dissabte en motiu del concert de primavera, la cançó SomMúsica. La peça està inspirada en la campanya promocional de la ciutat SomRiu

»L'ajuntament de Balaguer instal·larà cendrers a les papereres de la ciutat. La mesura pretén evitar que es llencin burilles al terra i conscienciar la ciutadania de la importància de tenir un espai públic net.

»Aquest matí s'ha dut a terme la recepció per part de l'alcalde de Balaguer dels alumnes estrangers que aquest dies visiten la ciutat en el marc del projecte Little Sociopreneurs, en el que participa l'escola Vedruna amb els alumnes de 5è

»Aquest diumenge al migdia i al Parc dels Països Catalans ha continuat la programació del cicle ASSOLELLATS amb l'espectacle de pallassos FILIKRUSTY de la companyia Improvistos Krusty Show.

»Swingnoguera celebrarà aquest diumenge el seu tercer aniversari amb una gran ballada a ritme de swing a la plaça Mercadal de Balaguer

»Aquest dissabte en motiu de la Nit dels museus, el Museu de la Noguera ha organitzat l'activitat 'Fent safareig' a la zona de la Reguereta.

»Aquest dissabte s'han entregat més 300 plantes als veïns del Centre Històric per a guarnir amb flors els seus balcons en el marc del projecte Viles Florides. Avui s´obre inscripcions per al 2n Concurs 'Flors als balcons' extensiu a tota la ciutat.

»La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec celebra aquest dissabte la seva onzena edició. A les 8 del mati s'ha donat inici a la prova no competitiva que aplega un miler de participants.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt