Divendres 19 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

10-05-2019

JARC demana al Ministeri d’Agricultura que dupliqui el suport econòmic per renovar la maquinària agrícola. L'alta demanda consumeix el 95% del pressupost del Pla Renove de maquinària agrícola en tot just un mes.

Joves Agricultors de Catalunya (JARC) ha demanat al Ministeri d'Agricultura que incrementi la partida pressupostària per al Pla Renove 2019 de maquinària agrícola, almenys duplicant-la, davant l'extraordinària demanda del present exercici. Aquesta petició s’ha realitzat a través de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), entitat estatal a la qual pertany JARC.
 
L’organització agrària catalana subratllat que en un mes s'ha consumit el 95% del pressupost del Pla Renove. Dels 5 milions pressupostats inicialment, a dia d’avui, només resten disponibles 265.000 euros. Aquest fet, demostra que la partida pressupostària de 5 milions és clarament insuficient per a la demanda existent, tenint en compte que el termini de sol•licitud finalitza el 15 de setembre.
 
JARC considera imprescindible un major esforç pressupostari per a atendre les diverses necessitats de mecanització i modernització de l'agricultura catalana, incorporant màquines energèticament més eficients, amb major capacitat de treball, més segures i més respectuoses amb el medi ambient.
 
Convocatòria Pla Renove 2019
 
El passat 12 d'abril de 2019, es va publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l'extracte de l'Ordre del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per la qual es convoquen les ajudes corresponents al Pla de Renovació del Parc Nacional de Maquinària Agrícola (PLA RENOVE) per a l'exercici 2019.
 
Tal com es recull en aquesta convocatòria, s'amplien els equips subvencionables respecte a 2018. S'inclouen tractors, màquines automotrius de recol•lecció, determinada maquinària arrossegada com equips fitosanitaris, abonadores, sembradores directes, cisternes de purí amb dispositiu de localització del producte en el sòl i dispositius de localització independents per a la seva instal•lació en una cisterna en ús.
 

Altres notícies d'agricultura

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer va llegir eb la seva trobada d'ahir dues cartes de Josep Rull i Jordi Turull i un text de la Taca d'Oli. La marxa sorollosa va acabar a la plaça Pau Casals.

»El Museu de la Noguera organitza la Xerrada 'Arqueologia funerària i antropologia física a al-Anadalús' a càrrec de Júlia Olivé. Tindrà lloc avui divendres, 19 de juliol, a les 5 de la tarda, al Museu de la Noguera.

»Des d'avui 19 de juliol i fins al 3 d'agost la Sala d'exposicions de l'ajuntament de Balaguer acollirà una mostra de còmics creats per Pere Siric (Rafel Molina) sota el títol de 'No és un judici, és una farsa'.

»Sis productors de cervesa artesana, cinc d'ells de la Noguera, participaran aquest dissabte, 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.

»Balaguer fa una anàlisi dels contenidors de la ciutat per saber si cal augmentar la freqüència de pas dels camions de la recollida selectiva. Tampoc es descarta una campanya per millorar el reciclatge

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza un dijous més el seu Taller de Sardanes dels dijous al vespre a la plaça de Sant Jaume.

»CAL XIRRICLÓ celebra els 65 anys recuperant plats de tota la història del restaurant al seu menú degustació. A partir d'avui 17 de juliol el restaurant iniciarà un viatge gastronòmic al llarg de les 6 dècades que el local ha estat present en la història d

»Les excavacions al Pla d'Almatà de Balaguer mostren 32 tombes del segle XI, en la que possiblement sigui la troballa necrològica més important de Catalunya en aquesta època.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d'estiu a la plaça del Teatre, avui amb l'actuació de GABRIEL CÓRDOBA.

»El museu de la Noguera organitza aquest dimecres a les 5 de la tarda la xerrada-taller, 'La ceràmica andalusina de Balaguer', a càrrec de Carme Alòs, Eva Solanes i Marta Monjo.

»Sis productors de cervesa artesana participaran el proper dissabte 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.

»Finalitzen les obres del carrer Santa Maria, que divendres ja es va obrir al trànsit. S'ha renovat el paviment i tots els serveis de xarxa d'aigua i clavegueram i aquest dijous es preveu fer l'acta de recepció de l'obra


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt