Dissabte 30 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

10-05-2019

JARC demana al Ministeri d’Agricultura que dupliqui el suport econòmic per renovar la maquinària agrícola. L'alta demanda consumeix el 95% del pressupost del Pla Renove de maquinària agrícola en tot just un mes.

Joves Agricultors de Catalunya (JARC) ha demanat al Ministeri d'Agricultura que incrementi la partida pressupostària per al Pla Renove 2019 de maquinària agrícola, almenys duplicant-la, davant l'extraordinària demanda del present exercici. Aquesta petició s’ha realitzat a través de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), entitat estatal a la qual pertany JARC.
 
L’organització agrària catalana subratllat que en un mes s'ha consumit el 95% del pressupost del Pla Renove. Dels 5 milions pressupostats inicialment, a dia d’avui, només resten disponibles 265.000 euros. Aquest fet, demostra que la partida pressupostària de 5 milions és clarament insuficient per a la demanda existent, tenint en compte que el termini de sol•licitud finalitza el 15 de setembre.
 
JARC considera imprescindible un major esforç pressupostari per a atendre les diverses necessitats de mecanització i modernització de l'agricultura catalana, incorporant màquines energèticament més eficients, amb major capacitat de treball, més segures i més respectuoses amb el medi ambient.
 
Convocatòria Pla Renove 2019
 
El passat 12 d'abril de 2019, es va publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l'extracte de l'Ordre del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per la qual es convoquen les ajudes corresponents al Pla de Renovació del Parc Nacional de Maquinària Agrícola (PLA RENOVE) per a l'exercici 2019.
 
Tal com es recull en aquesta convocatòria, s'amplien els equips subvencionables respecte a 2018. S'inclouen tractors, màquines automotrius de recol•lecció, determinada maquinària arrossegada com equips fitosanitaris, abonadores, sembradores directes, cisternes de purí amb dispositiu de localització del producte en el sòl i dispositius de localització independents per a la seva instal•lació en una cisterna en ús.
 

Altres notícies d'agricultura

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Les formes del verb anar, de ERPENBECK, Jenny. Editat per Angle, 2018

»Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. Comportarà el desplaçament d'andanes i la implantació d'un sistema de tramvia, amb una inversió estimada en 10 MEUR

»La Biblioteca de Balaguer reactiva dilluns el servei de préstec amb cita prèvia. Es donaran cites cada 10 minuts i es farà entrega del material demanat pels usuaris a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat

»La CUP presentarà en el proper ple municipal dues mocions, una perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra per fer el pressupost amb la participació de tots els grups municipals i el sectors d'àmbit social, econòmic i cultural

»Les llars d'infants municipals de Balaguer finalitzen aquest divendres el període de preinscripció de forma telemàtica i excepcionalment, demanant cita prèvia, el dilluns 1 de juny de forma presencial. 

»La Guàrdia Urbana de Balaguer intensifica els controls i revisarà la densitat de totes les terrasses. Des de la Paeria es demana prudència i responsabilitat als ciutadans. Durant l'última setmana s'han registrat 11 nous casos de Coronavirus a Balaguer.  

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt