Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

28-05-2019

ASAJA Lleida participa en la reunió sectorial de fruita dolça i altres fruites d'estiu de la Direcció General de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura

El president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha participat aquest matí en la reunió sectorial de la fruita dolça i altres fruites d’estiu convocada per la Direcció General de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura. Durant la sessió, s’ha fet balanç de la campanya de fruita de llavor 2018/2019 (de setembre a maig). També s’han fet previsions de la campanya de la fruita d’os 2019 i s’ha fet balanç del pla de mesures per al sector de la fruita dolça. A més, s’ha parlat de l’inici de la campanya d’altres fruites d’estiu com el meló i la síndria.
 
Una de les dades que preocupa ASAJA és la davallada a l’estat d’un 5% en el consum de peres i del 10% pel que fa a les pomes. A més, ASAJA valora negativament la importació de Polònia de 10.500 tones de pomes l’any, “quan a l’estat hi ha producció suficient per abastir les llars espanyoles, el que demostra la poca sensibilitat que es té respecte dels productors d’aquí”, ha manifestat Roqué.
 
Pel que fa a les previsions de la campanya de la fruita d’os, un dels aspectes que preocupa ASAJA és que al sud d’Espanya no s’estan pagant els preus que tocaria per l’època de l’any.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt