Dimarts 25 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

28-05-2019

El PDR de Catalunya 2014-2020 assoleix el 40% d'execuciˇ amb un import global de 330 MEUR

El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020 ha executat, fins el 31 de març del 2019, el 40,82% dels 810,81 milions d'euros programats, és a dir, més de 330,99 milions d'euros, un import que, segons Agricultura, "garanteix la correcta execució dels fons europeus d'acord amb els objectius i fites fixades per la pròpia Comissió Europea". Les dades s'han donat a conèixer aquest dimarts en el marc de la cinquena reunió del Comitè de seguiment d'aquest Programa, presidida pel director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson. Aquest Comitè té com a missió examinar periòdicament els resultats de l'aplicació del PDR de Catalunya en relació amb el compliment dels seus objectius. 
 
Pel que fa als imports per a les diferents operacions del programa, ja s'han convocat, a data d'avui, 611,4 milions d'euros, que representen més del 77% dels imports programats i destinats a convocatòries d'ajut, segons s'ha informat en la reunió del Comitè de seguiment.
 
Les mesures que han suposat una major despesa executada són les destinades al sector agrari a través del contracte global d'explotació (CGE), les quals acumulen un desemborsament fins al primer trimestre del 2019 de més de 232 milions d'euros, cosa que representa més del 70% de l'import executat del programa. Dins d'aquestes operacions, cal destacar les mesures agroambientals (73,8 milions d'euros), la millora de la competitivitat de les explotacions agràries (51,3 milions), els pagaments compensatoris per a zones amb limitacions naturals (39,7 milions), i l'ajut de primera instal•lació de joves agricultors (31,8 milions).
 
Per que fa a altres operacions del programa, cal citar el conjunt d'operacions destinades a les estratègies de desenvolupament local Leader (23,1 MEUR), i les mesures adreçades al sector forestal (22,8 MEUR).
 
Pel que fa als indicadors, s'han assolit totes les fites previstes per a l'any 2018, complint el marc de rendiment fixat per la Comissió Europea, segons Agricultura. En aquest sentit, cal assenyalar com a dades més significatives, el nombre d'expedients de primera instal•lació de joves executats, amb 1.564 explotacions, la superfície agrícola amb contracte agroambiental i d'agricultura i ramaderia ecològica, amb més de 199.578 hectàrees, i la superfície agrícola on s'ha aplicat la modernització de regadius, amb 8.229 hectàrees.
 
A banda de l'anàlisi del ritme d'execució del programa, també s'ha informat sobre el seguiment de les convocatòries publicades, els criteris de selecció de les operacions, l'estat de les modificacions del programa, les actuacions desenvolupades pel Departament d'Agricultura en l'àmbit dels joves, l'aplicació de l'Estratègia d'informació i publicitat i del pròxim període de programació.
 
El PDR Catalunya 2014-2020 compta per tot el període de de programació amb un import total de 810,81 MEUR de despesa pública total, dels quals un 43% estan cofinançats amb fons FEADER procedents de la Unió Europea, el 50% l'aporta la Generalitat i el 7% restant prové de l'Administració de l'Estat.
 
La reunió ha comptat amb l’assistència de representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, del Fons Europeu de Garantia Agrària, de representants de diferents departaments i organismes del Govern, d'organitzacions agràries i de cooperatives, entre altres.

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer va celebrar la revetlla de sant Joan amb diferents activitats. A la tarda la Holi Party i bany d'escuma. A la nit l'arribada de la flama del Canigˇ, el Ball de l'Harpia, rua amb els Diables i m˙sica amb Rocktambuls

» Balaguer va organitzar aquest diumenge una Holi Party i un bany d'escuma com a actes previs a la nit de Sant joan

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. La flama del Canigˇ tambÚ encendra les fogueres a la comarca de la Noguera amb un munt d'activitats i m˙sica arreu del territori.

»Balaguer ha celebrat aquest diumenge la Diada de Corpus. La festivitat ha omplert de catifes de flors la Plaša del Mercadal i el Carrer Miracle.

»Aquest diumenge 23 de juny obriran temporada les piscines del poliesportiu de Balaguer. El passat diumenge o van fer les piscines del barri del secÓ de Balaguer.

»Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la 'Nit de llegendes' amb Les hist˛ries de Maria Bullfarines i les llegendes dels 'Premis Ziryab' entre d'altres. Enguany ha tornat el format de recorregut i s'han programat dues sessions

»Aquest divendres s'ha fet la cloenda del projecte Singulars i l'entrega de certificats als 30 participants dels cursos de soldadura i restauraciˇ organitzats per l'Associaciˇ Reintegra i amb colĚlaboracio de l'Ajuntament de Balaguer

»Entre el dilluns 24 de juny i el diumenge 30 de juny el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarÓ amb autob˙s. Entre Lleida i Balaguer el servei de trens serÓ lĺhabitual amb algunes excepcions

»L'Escola Municipal de M˙sica de Balaguer ha enregistrat aquest divendres un videoclip de la canšˇ ''SomM˙sica', amb la participaciˇ de tots els alumnes del centre.

»Dissabte, 6 de Juliol l'Associaciˇ de Comerciants de Balaguer ACB celebra la 5a ediciˇ de l'Open Night ACB a Balaguer #ONB19, que esdevÚ la festa del comerš per excelĚlŔncia de la part nova de la ciutat.

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de Balaguer, Lleida i AlcarrÓs, seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan a Balaguer.

»Aquest divendres torna a Balaguer la 'Nit de llegendes'. Les hist˛ries de Maria Bullfarines i les llegendes s'oferiran aquest any en format recorregut i en dues sessions, una a les 9 de la nit i una altra a 2/4 d'11


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt