Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

28-05-2019

El PDR de Catalunya 2014-2020 assoleix el 40% d'execució amb un import global de 330 MEUR

El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020 ha executat, fins el 31 de març del 2019, el 40,82% dels 810,81 milions d'euros programats, és a dir, més de 330,99 milions d'euros, un import que, segons Agricultura, "garanteix la correcta execució dels fons europeus d'acord amb els objectius i fites fixades per la pròpia Comissió Europea". Les dades s'han donat a conèixer aquest dimarts en el marc de la cinquena reunió del Comitè de seguiment d'aquest Programa, presidida pel director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson. Aquest Comitè té com a missió examinar periòdicament els resultats de l'aplicació del PDR de Catalunya en relació amb el compliment dels seus objectius. 
 
Pel que fa als imports per a les diferents operacions del programa, ja s'han convocat, a data d'avui, 611,4 milions d'euros, que representen més del 77% dels imports programats i destinats a convocatòries d'ajut, segons s'ha informat en la reunió del Comitè de seguiment.
 
Les mesures que han suposat una major despesa executada són les destinades al sector agrari a través del contracte global d'explotació (CGE), les quals acumulen un desemborsament fins al primer trimestre del 2019 de més de 232 milions d'euros, cosa que representa més del 70% de l'import executat del programa. Dins d'aquestes operacions, cal destacar les mesures agroambientals (73,8 milions d'euros), la millora de la competitivitat de les explotacions agràries (51,3 milions), els pagaments compensatoris per a zones amb limitacions naturals (39,7 milions), i l'ajut de primera instal•lació de joves agricultors (31,8 milions).
 
Per que fa a altres operacions del programa, cal citar el conjunt d'operacions destinades a les estratègies de desenvolupament local Leader (23,1 MEUR), i les mesures adreçades al sector forestal (22,8 MEUR).
 
Pel que fa als indicadors, s'han assolit totes les fites previstes per a l'any 2018, complint el marc de rendiment fixat per la Comissió Europea, segons Agricultura. En aquest sentit, cal assenyalar com a dades més significatives, el nombre d'expedients de primera instal•lació de joves executats, amb 1.564 explotacions, la superfície agrícola amb contracte agroambiental i d'agricultura i ramaderia ecològica, amb més de 199.578 hectàrees, i la superfície agrícola on s'ha aplicat la modernització de regadius, amb 8.229 hectàrees.
 
A banda de l'anàlisi del ritme d'execució del programa, també s'ha informat sobre el seguiment de les convocatòries publicades, els criteris de selecció de les operacions, l'estat de les modificacions del programa, les actuacions desenvolupades pel Departament d'Agricultura en l'àmbit dels joves, l'aplicació de l'Estratègia d'informació i publicitat i del pròxim període de programació.
 
El PDR Catalunya 2014-2020 compta per tot el període de de programació amb un import total de 810,81 MEUR de despesa pública total, dels quals un 43% estan cofinançats amb fons FEADER procedents de la Unió Europea, el 50% l'aporta la Generalitat i el 7% restant prové de l'Administració de l'Estat.
 
La reunió ha comptat amb l’assistència de representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, del Fons Europeu de Garantia Agrària, de representants de diferents departaments i organismes del Govern, d'organitzacions agràries i de cooperatives, entre altres.

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt