Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

29-05-2019

El Departament d'Agricultura posa a l'abast del món rural la Caixa d'Eines Leader. La Caixa d'Eines Leader recull més de 60 recursos agrupats segons el públic a qui s'adrecen

El Departament d’Agricultura va acollir ahir la presentació de la Caixa d’Eines Leader en el marc de la reunió anual del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, una molt bona ocasió per donar a conèixer les eines Leader a representants d’entitats i institucions del món rural, tant d’àmbit nacional com internacional.
 
L’objectiu de la Caixa d’Eines Leader és apropar els projectes, les eines i els recursos més rellevants impulsats pels Grups d’Acció Local Leader a les empreses, institucions i ciutadania dels territoris rurals, a les quals poden ser de gran utilitat en la gestió del seu dia a dia.
 
La Caixa d’Eines Leader recull més de 60 recursos agrupats segons el públic a qui s’adrecen: empreses, persones i institucions, com ara l’APP de Pedra Seca, una aplicació per consultar i catalogar les construccions de pedra seca del territori; ENEGEST, una eina en línia per gestionar la facturació energètica d’una empresa de manera més eficient; o bé recursos educatius com la Cúpula Gustum o el projecte FER, iniciatives centrades a donar a conèixer i promoure el consum de productes agroalimentaris del territori i l’emprenedoria entre els escolars. Tots plegats són una petita mostra dels recursos LEADER que recull el document.  
 
Aquesta carta de recursos és el fruit de l’aposta del DARP pels projectes de cooperació dels grups d’acció local per a aquest període de programació en el marc del PDR de Catalunya 2014 – 2020, a fi de fomentar estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, i crear tant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris com sinergies amb els projectes productius de cada zona rural.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt