Dimarts 25 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

29-05-2019

El Departament d'Agricultura posa a l'abast del món rural la Caixa d'Eines Leader. La Caixa d'Eines Leader recull més de 60 recursos agrupats segons el públic a qui s'adrecen

El Departament d’Agricultura va acollir ahir la presentació de la Caixa d’Eines Leader en el marc de la reunió anual del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, una molt bona ocasió per donar a conèixer les eines Leader a representants d’entitats i institucions del món rural, tant d’àmbit nacional com internacional.
 
L’objectiu de la Caixa d’Eines Leader és apropar els projectes, les eines i els recursos més rellevants impulsats pels Grups d’Acció Local Leader a les empreses, institucions i ciutadania dels territoris rurals, a les quals poden ser de gran utilitat en la gestió del seu dia a dia.
 
La Caixa d’Eines Leader recull més de 60 recursos agrupats segons el públic a qui s’adrecen: empreses, persones i institucions, com ara l’APP de Pedra Seca, una aplicació per consultar i catalogar les construccions de pedra seca del territori; ENEGEST, una eina en línia per gestionar la facturació energètica d’una empresa de manera més eficient; o bé recursos educatius com la Cúpula Gustum o el projecte FER, iniciatives centrades a donar a conèixer i promoure el consum de productes agroalimentaris del territori i l’emprenedoria entre els escolars. Tots plegats són una petita mostra dels recursos LEADER que recull el document.  
 
Aquesta carta de recursos és el fruit de l’aposta del DARP pels projectes de cooperació dels grups d’acció local per a aquest període de programació en el marc del PDR de Catalunya 2014 – 2020, a fi de fomentar estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, i crear tant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris com sinergies amb els projectes productius de cada zona rural.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer va celebrar la revetlla de sant Joan amb diferents activitats. A la tarda la Holi Party i bany d'escuma. A la nit l'arribada de la flama del Canigó, el Ball de l'Harpia, rua amb els Diables i música amb Rocktambuls

» Balaguer va organitzar aquest diumenge una Holi Party i un bany d'escuma com a actes previs a la nit de Sant joan

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. La flama del Canigó també encendra les fogueres a la comarca de la Noguera amb un munt d'activitats i música arreu del territori.

»Balaguer ha celebrat aquest diumenge la Diada de Corpus. La festivitat ha omplert de catifes de flors la Plaça del Mercadal i el Carrer Miracle.

»Aquest diumenge 23 de juny obriran temporada les piscines del poliesportiu de Balaguer. El passat diumenge o van fer les piscines del barri del secà de Balaguer.

»Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la 'Nit de llegendes' amb Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes dels 'Premis Ziryab' entre d'altres. Enguany ha tornat el format de recorregut i s'han programat dues sessions

»Aquest divendres s'ha fet la cloenda del projecte Singulars i l'entrega de certificats als 30 participants dels cursos de soldadura i restauració organitzats per l'Associació Reintegra i amb col·laboracio de l'Ajuntament de Balaguer

»Entre el dilluns 24 de juny i el diumenge 30 de juny el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús. Entre Lleida i Balaguer el servei de trens serà l’habitual amb algunes excepcions

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha enregistrat aquest divendres un videoclip de la cançó ''SomMúsica', amb la participació de tots els alumnes del centre.

»Dissabte, 6 de Juliol l'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra la 5a edició de l'Open Night ACB a Balaguer #ONB19, que esdevé la festa del comerç per excel·lència de la part nova de la ciutat.

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de Balaguer, Lleida i Alcarràs, seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan a Balaguer.

»Aquest divendres torna a Balaguer la 'Nit de llegendes'. Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes s'oferiran aquest any en format recorregut i en dues sessions, una a les 9 de la nit i una altra a 2/4 d'11


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt