Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

31-05-2019

El Departament d'Agricultura convoca els ajuts per al foment de l'˙s d'assegurances agrÓries 2019

El Departament d’Agricultura ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria anual d’ajuts a les línies del Pla d’assegurances agràries 2019, en compliment d’un dels objectius primordials, com és l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agrícoles i ramaderes.
 
Dins del marc del Pla d’assegurances agràries combinades, el DARP, entre d’altres actuacions per al foment de l’ús de les assegurances agràries, estableix ajuts a la contractació de les pòlisses, ajuts que regula l’Ordre ara publicada.
 
Els ajuts que concedeix el DARP consisteixen a subvencionar un percentatge sobre la subvenció que l'Entitat Estatal d'Assegurances Agràries (ENESA) aplica a la pòlissa contractada, excepte en el cas de les assegurances de recollida i destrucció d’animals morts, on l’ajut és un import per animal segons la classe de bestiar i la zona de recollida.
 
Tal com ja es va fer amb els ajuts del Pla 2018, la convocatòria d’ajuts per a les assegurances agràries del Pla 2019 es realitzarà mitjançant dues disposicions: la primera, que és la publicada avui, amb un pressupost de 2.200.000 euros, recull els ajuts de les pòlisses que entrin en vigor fins al dia 31 d’octubre de 2019, i durant el mes d’octubre d’enguany, es preveu publicar una segona convocatòria per les pòlisses del Pla 2019 que entrin en vigor amb posterioritat al 31 d’octubre de 2019.
 
En aquesta convocatòria es mantenen els criteris de les anteriors i es dona prioritat a les assegurances contractades en les produccions on hi hagi un nivell d’assegurament baix. Alhora, es fomenten les assegurances que ofereixen més cobertures o que permeten aglutinar en una pòlissa produccions diverses, així com les que ofereixen cobertura per sequera en conreus de secà.
 
En les bases reguladores d’enguany es presenta una novetat important, i és que el DARP subvencionarà un percentatge sobre la subvenció que ENESA apliqui a totes les parcel•les, els caps de bestiar o les instal•lacions aqüícoles de la pòlissa contractada d’acord amb el tipus de persona beneficiaria, prioritzant els Agricultors Professionals (AP), les Empreses Agràries Prioritàries (EAP) i els Joves Agricultors (JA), respecte de la resta de beneficiaris.
 
 
També es continua apostant pels sistemes d’emmagatzematge en fred per a la recollida d’animals morts a les explotacions, i, en aquest sentit, es manté l’ajut incrementat per a aquelles explotacions que instal•lin un nou contenidor refrigerat o congelador. Alhora, es manté la subvenció diferenciada per a les explotacions que disposin d’aquest sistema respecte de les que no en tenen, tot i no ser nou. L’objectiu d’aquesta mesura és incrementar el nombre d’explotacions amb aquestes instal•lacions, de manera que el fet de disposar de capacitat d’emmagatzematge i disminuir la freqüència de recollides permeti a les empreses gestores una major planificació i racionalització del servei de recollida, amb l’objectiu final d’aconseguir una disminució global de les primes.
 
Finalment, cal recordar que, pel que fa l’ajut per a la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal•lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, la convocatòria vigent és la que es va publicar el 9 de novembre de 2018 i, que per tant, el termini de sol•licitud per a les pòlisses contractades abans del 30 de setembre de 2019 està obert des del 24 d’octubre de 2018.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a ediciˇ de l'Harpia que es consolida en el calendari amb Ŕxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniˇs al Castell Formˇs de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a lĺespai de les Tavernes.

»V═DEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentaciˇ de l'infant Pere III el Cerimoniˇs i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaša Mercadal plena de Gom a Gom rep lĺinfant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a lĺespai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permŔs fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastron˛mic les Tavernes al bell mig de la Plaša Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bˇ

»V═DEO > L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza, un any mÚs, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»V═DEO > Aquest cap de setmana lĺHarpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreaciˇ Fets Hist˛rics amb recreacionistes vinguts dĺarreu del territori.

»SA▄C PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»V═DEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniˇs en motiu de la commemoraciˇ del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formˇs i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Cr˛nica del rei Pere el Cerimoniˇs' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniˇs celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirÓ en una poblaciˇ medieval tot celebrant el seu important passat hist˛ric amb la 9a ediciˇ de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza, un any mÚs, la Mostra d'oficis antics. Es farÓ aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt