Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

31-05-2019

FotoDUN, una app per a enviar fotografies geoetiquetades al Departament d'Agricultura. L'aplicaciˇ m˛bil FotoDUN serveix per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als trÓmits de les explotacions agrÓries

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) posa a disposició d’agricultors i ramaders l’aplicació mòbil FotoDUN .
 
Aquesta actuació es situa en un context de perspectives de canvis, obrint una nova via de comunicació entre l’administració i el ciutadà que s’inicia en el sistema de control dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC).
 
La Comissió Europea ha adaptat la normativa Comunitària per tal d'obtenir beneficis amb l'ús de les tecnologies, entre les quals destaquen  les imatges del satèl•lit Sentinel-2 i l’aportació de fotografies geoetiquetades per part dels agricultors com a prova de control.
 
Les fotografies realitzades amb els mòbils s’envien al DARP directament i contenen el posicionament (amb una precisió mínima requerida), la data i altres paràmetres que les identifiquen. La APP permet treballar amb mode “offline”.
 
Avantatges pels agricultors:
 
•              Estalviar-se inspeccions
•              Evitar possibles penalitzacions
•              Relacionar-se amb l’administració de forma més eficient i col•laborativa
 
Per a què es pot utilitzar?
 
•              Per a l‘enviament de fotos com a suport d’una sol•licitud de canvi d’ús 
al SIGPAC
 
•              Per justificar el compliment dels compromisos agroambientals
•              Per a la identificació de cultius
•              Per altres requeriments del DARP (monitoratge, ajuts reestructuració de vinya, condicionalitat, entre d’altres).
 
El desenvolupament d’aquesta APP és el resultat de la experiència prèvia realitzada al 2018 en la que es van rebre al DARP unes 2.000 fotografies geoetiquetades que es van utilitzar per agilitzar, i com una prova de suport, per la resolució de les sol•licituds de modificació SIGPAC2018. Enguany, amb la nova APP, s’amplien les finalitats.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a ediciˇ de l'Harpia que es consolida en el calendari amb Ŕxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniˇs al Castell Formˇs de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a lĺespai de les Tavernes.

»V═DEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentaciˇ de l'infant Pere III el Cerimoniˇs i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaša Mercadal plena de Gom a Gom rep lĺinfant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a lĺespai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permŔs fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastron˛mic les Tavernes al bell mig de la Plaša Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bˇ

»V═DEO > L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza, un any mÚs, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»V═DEO > Aquest cap de setmana lĺHarpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreaciˇ Fets Hist˛rics amb recreacionistes vinguts dĺarreu del territori.

»SA▄C PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»V═DEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniˇs en motiu de la commemoraciˇ del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formˇs i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Cr˛nica del rei Pere el Cerimoniˇs' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniˇs celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirÓ en una poblaciˇ medieval tot celebrant el seu important passat hist˛ric amb la 9a ediciˇ de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza, un any mÚs, la Mostra d'oficis antics. Es farÓ aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt