Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

04-06-2019

El Agents Rurals estan fent una campanya d'inspecció d'equips fitosanitaris. Es controla que els equips d'aplicació estan inscrits al registre oficial, que han passat les inspeccions obligatòries i es disposa del carnet d'aplicador.

Des del novembre de l'any 2016 només es poden utilitzar per a usos professionals aquells equips d'aplicació de productes fitosanitaris (EAPF) que hagin passat favorablement una inspecció. Actualment, encara hi ha un 25% d'equips inscrits al registre de Maquinària Agrícola (ROMA) que no han passat l'esmentada inspecció o no l'han superat favorablement.
 
Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura, a través de les direccions generals d'Agricultura i Ramaderia i d'Agents Rurals, endega una campanya que té com a objectiu comprovar que els equips d'aplicació de productes fitosanitaris que estan treballant al camp o desplaçant-se, hagin passat favorablement aquesta inspecció obligatòria. S'inspeccionaran tant els equips registrats al ROMA com els que no ho estan. Al mateix temps es comprovarà que l'aplicador disposa del carnet d'aplicador de productes fitosanitaris.
 
Els encarregats de dur a terme aquest control seran els Agents Rurals. Entre altres aspectes, es comprovarà si l'EAPF porta l'etiqueta adhesiva conforme ha passat de manera favorable la inspecció, es demanarà el certificat d'inspecció i es comprovarà si l'EAPF està inscrit al ROMA i inspeccionat. També es comprovarà que el carnet d'aplicador de productes fitosanitaris estigui vigernt. En cas que hi hagi algun incompliment o que s'hagi de fer alguna comprovació documental, s'aixecarà acta i, si escau, s'aplicaran les sancions corresponents.
 
Catalunya és la única Comunitat Autònoma que realitzarà aquest tipus de control. 
 
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt