Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

05-06-2019

El Govern modifica el decret sobre la producció agroalimentària ecològica a Catalunya. L'objectiu és adaptar la normativa vigent, per tal de garantir la coherència entre la normativa catalana i la normativa europea

El Govern ha donat llum verda a l’inici dels tràmits per poder tirar endavant la consulta pública prèvia a l’elaboració d’una norma que ha de permetre l’adaptació de la normativa vigent en matèria de producció agroalimentària ecològica a Catalunya.
 
La normativa que estableix els detalls del funcionament del sistema de control de la producció agroalimentaria ecològica a Catalunya té gairebé vint anys d’existència. En aquest període de temps el sector ha canviat molt, passant d’un sistema de producció molt minoritari a un sistema cada cop més estès i diversificat. En la línia d’actualitzar el marc jurídic que estableix el sistema de control de la producció ecològica a Catalunya, l’any 2014 es van publicar per llei unes modificacions d’aquest sistema que ara cal desenvolupar.
 
Un dels objectius que cal assolir amb aquesta iniciativa és el de garantir la coherència entre la normativa catalana i la normativa europea actual de producció ecològica i millorar la coordinació entre l’autoritat de control i certificació dels operadors ecològics i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que és el responsable de supervisar-ne l’actuació i assegurar l’eficàcia i la imparcialitat d’aquest control.
 
A més, la nova proposta també vol afavorir el coneixement dels consumidors dels productes agroalimentaris ecològics produïts i elaborats a Catalunya i aconseguir una participació i una representativitat més equilibrada de tots els col•lectius relacionats amb la producció ecològica.
 
Per assolir aquests objectius, s’haurà de derogar el Decret 180/2001, de 26 de juny, de regulació de la composició i les funcions del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica; establir un règim de comunicació prèvia per fer efectiva la inscripció dels operadors en el Registre d’operadors ecològics;  crear un logotip propi per identificar els productes ecològics produïts i elaborats a Catalunya;  atribuir noves funcions de supervisió al departament competent per verificar l’activitat del CCPAE, i crear una comissió interna que salvaguardi la imparcialitat de l’actuació del CCPAE i que estudiï i avaluï totes les activitats desenvolupades per aquest òrgan, i, si s’escau, emeti recomanacions al respecte.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt