Dilluns 15 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

06-07-2019

L'onada de calor obliga pagesos de Lleida a reestructurar hores de feina i concentrar-les a primera hora del matí. ASAJA recomana evitar les hores 'ortes' de calor i alerta que la fruita s'està cremant per la radiació del sol

Alguns pagesos del Segrià van decidir aquest dissabte reestructurar les hores de feina al camp per l'avís de calor que va fer el Servei Meteorològic de Catalunya. Des d'ASAJA, també van fer recomanacions en aquesta línia no només per les persones que treballen a temperatures superiors als 35 graus, sinó també per la fruita. Segons ha alertat el president del sindicat, Pere Roqué , la fruita s'està cremant per la forta radiació del sol. També ha afegit que pateix un "contrast tèrmic" quan entra a les càmeres recent collida.
 
Roqué també s'ha mostrat preocupat per la manca d'allotjament d'algunes persones que arriben a Lleida per treballar al camp. En aquest sentit diu, que "algú alguna vegada" haurà d'enfrontar-se a la situació, referint-se a les administracions, sobretot a la de l'Estat, perquè segons el president d'ASAJA són qui tenen la "potestat" en termes de permisos de residència. 
 
En relació a la calor, Roqué ha traslladat algunes de les recomanacions que el sindicat fa arribar als pagesos.
 
En plena campanya de la fruita, a Lleida hi treballen 24.000 persones a través de les quals, segons Roqué, s'aporten uns 200 milions d'euros a la Seguretat Social. El president d'Asaja ha destacat que la Comissió Central d'Immigració ha qualificat la campanya de la fruita de Lleida de "modèlica" a tot l'Estat. 
 

Altres notícies d'agricultura

»Finalitzen les obres del carrer de la Banqueta perquè l'aigua pugui desembocar cap al riu de forma més ràpida en cas de pluges intenses.

»Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs participaran des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d'arqueologia andalusina organitzat al Pla d'Almatà de Balaguer. Paral·lelament es fa un cicle de xerrades obertes a tota la ciutadania.

»Aquest dilluns s'inicia un any més el programa Jova a Balaguer. Els participants d'enguany col·laboren amb la brigada municipal en les tasques de millora que habitualment es fan cada estiu en els diferents centres educatius

»Aquest cap s'ha fet arreu del país la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple. A Balaguer el Mulla't es va fer dissabte i diumenge a les piscines municipals i es van recollir 539 euros.

»La música d'Atenea Quartet i les veus d'Enric Arquinbau i Carme Alòs amb omplert aquest diumenge el Monestir de les Franqueses en un nou concert del Juliol de Música i Poesia.

»La Transsegre ha tancat la 35a edició aquest diumenge amb la segona etapa de la baixada de barques pel riu Segre entre Gerb i Balaguer. Dissabte 250 barques van omplir el riu i a la nit gran festa al parc de la Transsegre

»Més de 200 embarcacions i els seus tripulants han baixat pel Segre en el tram entre Camarasa i Sant Llorenç en la 35a edició de la Transsegre. El concert de Buhos ha omplert el Parc de la Transsegre. Aquest diumenge es farà la baixada fins a Balaguer.

»Aquest cap de setmana es porta a terme arreu del país la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple. A Balaguer el Mullat es farà dissabte i diumenge a les piscines municipals.

»Propostes per al cap de setmana a Balaguer, comarca i territori. Protagonitzades a casa nostra per la festa de la Transsegre.

»A partir d'aquets divendres la Policia Local de Balaguer portarà el mateix model d’uniforme que els Mossos d'esquadra i la resta de Policies Locals per del territori per reforçar la imatge de Policia de Catalunya.

»Balaguer celebra aquest cap de setmana la 35a edició de la Transsegre amb la inscripció de 244 barques. A banda de la baixada pel riu hi ha previstes activitats paral•leles com les actuacions musicals al parc de la Transsegre.

»Aquest divendres a les 20:30 h té lloc al Casal Lapallavacara la “Zumba Fluor Parties”, sessions de ball zumba nocturnes, on la llum, la música i altres sorpreses hi seran presents


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt