Dilluns 15 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

28-06-2019

ASAJA Lleida participa en la reunió a Madrid sobre fluxos migratoris en campanyes agrícoles de temporada de la Direcció General de Migracions

El president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha participat avui dijous, 27 de juny, en la reunió de la Comissió Central per a l’Ordenació, Coordinació i Integració Sociolaboral dels Fluxos Migratoris en Campanyes Agrícoles de Temporada, convocada per la Direcció General de Migracions a la seu de la Secretaria d’Estat de Migracions del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a Madrid.
 
Durant la sessió, s’han valorat els resultats i les dades més rellevants de les campanyes agrícoles de temporada desenvolupades o en curs durant els darrers 6 mesos. Un altre dels punts que s’ha tractat ha estat el seguiment i direcció del Grup d’Estudis d’Optimització creat en el si de la Comissió Central per a l’Ordenació, Coordinació i Integració Sociolaboral dels Fluxos Migratoris en Campanyes Agrícoles de Temporada. A més, també s’ha parlat de l’esborrany del Codi de Bones Pràctiques en les campanyes agrícoles de temporada, l’aprovació del qual està pendent d’alguns aclariments. 
 
Des d’ASAJA Lleida s’espera que sigui una campanya de la fruita tranquil•la, i es destaca la importància que té per a la demarcació de Lleida, ja que dona feina al voltant de 18.000 persones, amb uns 24.000 contractes de treball generats.
 

Altres notícies d'agricultura

»Finalitzen les obres del carrer de la Banqueta perquè l'aigua pugui desembocar cap al riu de forma més ràpida en cas de pluges intenses.

»Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs participaran des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d'arqueologia andalusina organitzat al Pla d'Almatà de Balaguer. Paral·lelament es fa un cicle de xerrades obertes a tota la ciutadania.

»Aquest dilluns s'inicia un any més el programa Jova a Balaguer. Els participants d'enguany col·laboren amb la brigada municipal en les tasques de millora que habitualment es fan cada estiu en els diferents centres educatius

»Aquest cap s'ha fet arreu del país la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple. A Balaguer el Mulla't es va fer dissabte i diumenge a les piscines municipals i es van recollir 539 euros.

»La música d'Atenea Quartet i les veus d'Enric Arquinbau i Carme Alòs amb omplert aquest diumenge el Monestir de les Franqueses en un nou concert del Juliol de Música i Poesia.

»La Transsegre ha tancat la 35a edició aquest diumenge amb la segona etapa de la baixada de barques pel riu Segre entre Gerb i Balaguer. Dissabte 250 barques van omplir el riu i a la nit gran festa al parc de la Transsegre

»Més de 200 embarcacions i els seus tripulants han baixat pel Segre en el tram entre Camarasa i Sant Llorenç en la 35a edició de la Transsegre. El concert de Buhos ha omplert el Parc de la Transsegre. Aquest diumenge es farà la baixada fins a Balaguer.

»Aquest cap de setmana es porta a terme arreu del país la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple. A Balaguer el Mullat es farà dissabte i diumenge a les piscines municipals.

»Propostes per al cap de setmana a Balaguer, comarca i territori. Protagonitzades a casa nostra per la festa de la Transsegre.

»A partir d'aquets divendres la Policia Local de Balaguer portarà el mateix model d’uniforme que els Mossos d'esquadra i la resta de Policies Locals per del territori per reforçar la imatge de Policia de Catalunya.

»Balaguer celebra aquest cap de setmana la 35a edició de la Transsegre amb la inscripció de 244 barques. A banda de la baixada pel riu hi ha previstes activitats paral•leles com les actuacions musicals al parc de la Transsegre.

»Aquest divendres a les 20:30 h té lloc al Casal Lapallavacara la “Zumba Fluor Parties”, sessions de ball zumba nocturnes, on la llum, la música i altres sorpreses hi seran presents


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt