Dimarts 15 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

07-10-2019

JARC demana una PAC més forta per pal•liar els efectes dels aranzels dels EUA. L’organització agrària reclama que s’incrementi de la dotació de la Política Agrícola Comuna (PAC) per contrarestar els efectes de la pujada d’aranzels

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha assistit, aquest matí a la reunió de la Taula Agrària que Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP) ha convocat amb caràcter d’urgència per tractar el tema dels aranzels del 25% que Trump vol aplicar a partir del 18 d’octubre a l’oli, el vi, el formatge, el porcí i la fruita espanyols, entre altres productes. 
 
A la reunió, que ha començat a les 12 hores del migdia, al Parlament de la Generalitat, Xavier Vela, president de JARC, ha reclamat “una Política Agrària Comuna (PAC) més forta”, per poder fer front a les conseqüències del gravamen i poder continuar millorant en aspectes essencials a la política agrària comuna com son la sostenibilitat i el benestar animal. L’entitat recorda que la dotació de la PAC fa anys que registra una tendència a la baixa.
 
Impulsar la promoció dels sectors afectats
 
JARC lamenta “que els agricultors siguin novament moneda de canvi”, com a conseqüència en aquest cas, de la decisió de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) sobre els subsidis dels països europeus a l’Airbus i que els responsables de la Comissió Europea d’aquesta mala gestió n’assumeixin ara la responsabilitat i donin resposta als afectats pels aranzels. L’entitat demana que es creï un Fons de Garantia per poder compensar les pèrdues que acaba patint el sector primari derivades de decisions comunitàries que li són totalment alienes. 
 
Segons es desprèn de les dades aportades per l’ICEX amb relació al volum que les empreses catalanes van vendre l’any passat als EUA, els principals productes afectats a Catalunya, seran, l’oli d’oliva (52 milions d’euros), el vi (27,9 milions d’euros), la carn de porc (22 milions d’euros) i el formatge (0,6 milions d’euros), que sumen un total de 103 milions d’euros, un 4% de les exportacions a Nord-amèrica. 
 
L’entitat Agrària ha demanat que tan Prodeca, depenent del Departament D’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), com l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, concentrin més recursos i  impulsin noves accions en promocionar els sectors més  afectats per la mesura. 
 
 
 

Altres notícies d'agricultura

»Més de mig miler de persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça Mercadal de Balaguer en resposta a la sentència contra els presos polítics

»La Paeria de Balaguer aprova una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació. S'ha debatut a les dues del migdia en un ple extraordin

»Un grup de manifestants talla la variant de Balaguer, carretera C-26, en protesta per les sentències contra els presos polítics.

»L'ANC de Balaguer convoca, amb el recolzament d'altres entitats sobiranistes locals, una concentració aquest dilluns 14 d'octubre, a les 8 del vespre, a la plaça del Mercadal i en resposta a les sentències.

»Un grup de persones s'ha concentrat al Mercadal tot just acabada de sortir la sentència contra les persones preses polítiques catalanes. El grup ha iniciat una marxa sorollosa per diferents carrers de la ciutat de Balaguer i concretar alguna acció.

»La Paeria de Balaguer celebrarà a les dues del migdia un ple extraordinari amb caràcter d'urgència per aprovar una Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa de

»La Paeria de Balaguer ha emès un comunicat arran dels fets d'aquest dissabte al mercat setmanal, en que uns vehicles logotipats de la Guardia Civil varen creuar el mercat, tot i està prohibida la circulació.

»Aquest cap de setmana s'han celebrat les Jornades Europees del Patrimoni. A Balaguer la proposta d'aquest any 2019 era una visita guiada al nou Espai Portolà, ubicat a l'edifici annex a l'església de Santa Maria.

»Pol Fernandez i Anna Rocamora es proclamen guanyadors de la Milla Urbana celebrada a Balaguer aquest dissabte. La 9a edició de la Milla va reunir prop de 200 corredors

»Aquest divendres al vespre el Sr. Postu va visitar Balaguer per presentar el seu segon llibre, Sóc més de l'oest.

»Aquest divendres s'ha presentat a Balaguer el Consell Local per la República. L'acte celebrat al Consell Comarcal ha comptat amb la presencia de Jordi Romeva, pare de Raül Romeva.

»Aquest divendres tindrà lloc al Casal Lapallavacara de Balaguer la Xerrada, 'Els minerals i les seves propietats'.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt