Diumenge 17 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

16-10-2019

JARC valora positivament l'activació de l'emmagatzematge privat de l'oli d'oliva

JARC veu positiu l’anunci que el Comissari europeu d’Agricultura, Phil Hogan, va fer ahir al Consell de Ministres de la UE, sobre l’activació de l’emmagatzematge privat de l’oli d’oliva a Espanya, una de les mesures reclamades pel sector. Malgrat el positiu de la notícia, Lluis Gaya, cap sectorial de l’Olivera de JARC, recorda que aquesta només és una de les reivindicacions i haurem de continuar reclamant al Govern espanyol i autonòmic per revertir aquesta crisi. 
 
S’ha de tenir en compte que la Comissió Europea encara ha de definir les quantitats, temps i pressupost comunitari associat per acabar de valorar si aquesta mesura tindrà incidència en el mercat i reactivarà uns preus anormalment baixos.
 
L’entitat agrària catalana ha reclamat a través de COAG, Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos, que el Govern espanyol ha d'avançar en eines per a l'autoregulació del sector, l'actualització dels  preus de desencadenament de l'emmagatzematge privat, la penalització de la venda a pèrdues i la vigilància de la qualitat i traçabilitat del producte. 
 
L’activació de l’emmagatzematge privat respon a una de les principals reivindicacions del sector olivarer espanyol per a solucionar la  greu crisi de preus, que en l'últim any ha suposat més de 1.000 milions de pèrdues per als olivarers. Arriba després de tres multitudinàries manifestacions a Jaén, Sevilla i Madrid, i l'esforç i esperit reivindicatiu del conjunt del sector olivarer. 
 
No obstant això, JARC, a través de COAG, insta al Govern espanyol que continuï avançant en qüestions de caràcter estructural que garanteixin una estabilitat de preus i rendes als productors i el futur de l'olivar tradicional:
 
Revisió completa del sistema d'emmagatzematge privat, amb actualització immediata dels preus de desencadenament que tinguin en compte els costos de producció.
 
Establiment de normes d'autoregulació del mercat amb caràcter obligatori per a tot el sector.
 
Perseguir les actuacions que provoquen una banalització de l'oli d'oliva i la seva utilització com a producte reclam. Promoure un millor coneixement de les qualitats de l'oli d'oliva per part del consumidor.
 
Legislar de manera clara i contundent per a acabar amb la venda a pèrdues. Perseguir actuacions que vulnerin les normes de competència i millorar la transparència en la formació de preus de l'oli.
 
Assegurar per part de les administracions la traçabilitat i la qualitat del producte oferta pels productors amb una nova norma qualitat que preservi el prestigi de l'oli d'oliva espanyol en l’àmbit mundial.
 
Mesures de suport per a l'olivar tradicional, el paper socioeconòmic del qual, ambiental i paisatgístic és fonamental per al manteniment dels nostres pobles.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer ha batejat amb el nom de Unió Catalanista, la plaça de davant del Consell Comarcal. Prèviament s'ha fet una escenificació de l’assemblea celebrada el 1894 i una taula rodona.

»Aquest dissabte s'ha presentat el mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist de Balaguer. Ha anat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida i s'ha fet a la Sala d'actes de la Paeria, on s'han segellat els primers sobres i segell

»Prop d'una seixantena de parades participen aquest dissabte en la 9a edició del Mercat del Vell a Balaguer organitzat per l'Associació Dona Pas.

»Gairebé 80 membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Lleida s’han trobat aquest dissabte a Balaguer per fer la ruta literària 'Balaguer i Teresa Pàmies' .

»El grup Bandelpal ha fet aquest dissabte al Casal Lapallavacara un taller un taller de percussió

»Aquest divendres ha tingut lloc a Lapallavacara la Xerrada, 'Aprenent a invertir. El meravellós món dels fons d'inversió' a càrrec de Carlos Garcia, que va donar als assistents diferents consells.

»El cantant Joan Blau enregistra el videoclip 'Torro' amb els usuaris de L’estel. El nou videoclip s’estrenarà al mes de desembre coincidint amb les festes de Nadal

»Aquest divendres ha tingut lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

» 12.000 fotografies capturen tres dies de Festa Major de Balaguer. Tot recollit en un vídeo en format Timelapse amb la plaça Mercadal com a testimoni.

»En motiu del 125è aniversari de l'Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, diumenge es fan una sèrie d'actes per celebrar aquesta efemèride, com un taula rodona o el bateig de la Plaça de la Unió Catalanista

»Aquest diumenge es farà l'acte de lliurament del Caragol d'Or 2019 a càrrec de la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell. Enguany el Caragol serà pel tennista balaguerí Antonio Carreño en reconeixement a la seva trajectòria.

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt