Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

23-10-2019

El Departament d'Agricultura pagarà 218 M€ dels ajuts directes de la PAC 2019 abans del 6 de desembre. L'import correspon al 95% del total dels ajuts i a la pràctica totalitat dels expedients de sol·licitud

El Departament d’Agricultura ha informat a les organitzacions agràries que durant la primera setmana de desembre es pagarà conjuntament la totalitat màxima permesa dels ajuts directes dissociats a la producció sol•licitats aquest any a través de la DUN (Declaració agrària) 2019.
 
Tots els beneficiaris de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i del règim de petits agricultors cobraran el percentatge màxim dels ajuts de la PAC, tal i com  preveu la normativa comunitària. Aquest percentatge està previst que sigui del 95%. El 5% restant es pagarà un cop s’hagi fet, com cada any, la validació dels límits pressupostaris.
 
La previsió de pagaments és:
 
 
Ajut Import Beneficiaris
Pagament bàsic 138.000.000 30.900
Pagament Verd 69.500.000 30.900
Complement de joves 5.000.000 1.200
Règim petits agricultors 5.700.000 11.700
Total 218.200.000 42.800
 
 
Aquest pagament, que inclou la pràctica totalitat de les sol•licituds dels ajuts directes dissociats de les DUN 2019, es pot fer un cop finalitzats els controls estrictes i curosos, de la totalitat dels expedients tal com marca el reglament comunitari, i que han estat realitzats amb l’esforç del personal del DARP, les entitats col•laboradores, ramaders i pagesos.
 
D’aquesta manera, el Departament fa que els diners dels ajuts directes dissociats de la PAC arribin el primer dia possible del mes de desembre, en el seu 95% de l’import, al sector agrari català. Catalunya serà una de les regions europees que pagarà abans l’import màxim permès, tal com es va fer en la campanya passada.
 
La resta de pagaments d’ajuts directes associats, tant agrícoles com ramaders, es realitzaran durant el primer trimestre del 2020 tal com es fa cada any. En total, es preveuen pagar més de 265.000.000€ al sector agrari corresponents als ajuts directes.
 
Aquest any a Catalunya s’ha posat en marxa una nova eina per a efectuar les declaracions (DUN WEB), per tal d’efectuar de manera més eficient totes les sol•licituds d’ajuts per part dels agricultors i ramaders, evitant errors, i facilitant la declaració dels nombrosos tràmits que es realitzen en aquest portal que el DARP posa a disposició del sector agrari. Com a novetat, permet efectuar una actualització constant de la seva explotació que és necessària per a molts tràmits que ha de presentar l’agricultor o ramader davant de l’Administració.
 
Com a novetat, cal destacar que s’ha dissenyat un mètode propi de control amb l’ús de la informació gratuïta del satèl•lit SENTINEL II. L’aplicació d’aquestes noves tecnologies s’ha dut a terme a la zona del delta de l’Ebre i el resultat ha estat molt satisfactori.
 
Els ajuts directes formen part del primer pilar dels ajuts de la PAC finançats en la seva totalitat pel Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA), amb un pressupost anual disponible per a l’Estat espanyol de poc més de 5.000 M€, dels quals a Catalunya se’n gestionen 265 M€, aproximadament.
 
El Departament d’Agricultura és l’administració encarregada de gestionar els ajuts de la PAC que reben els agricultors i ramaders catalans. Com a organisme pagador, sempre ha estat reconegut per la seva eficiència en la gestió d’aquests ajuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat
 

Altres notícies d'agricultura

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt