Divendres 22 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

23-10-2019

El Departament d'Agricultura pagarà 218 M€ dels ajuts directes de la PAC 2019 abans del 6 de desembre. L'import correspon al 95% del total dels ajuts i a la pràctica totalitat dels expedients de sol·licitud

El Departament d’Agricultura ha informat a les organitzacions agràries que durant la primera setmana de desembre es pagarà conjuntament la totalitat màxima permesa dels ajuts directes dissociats a la producció sol•licitats aquest any a través de la DUN (Declaració agrària) 2019.
 
Tots els beneficiaris de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i del règim de petits agricultors cobraran el percentatge màxim dels ajuts de la PAC, tal i com  preveu la normativa comunitària. Aquest percentatge està previst que sigui del 95%. El 5% restant es pagarà un cop s’hagi fet, com cada any, la validació dels límits pressupostaris.
 
La previsió de pagaments és:
 
 
Ajut Import Beneficiaris
Pagament bàsic 138.000.000 30.900
Pagament Verd 69.500.000 30.900
Complement de joves 5.000.000 1.200
Règim petits agricultors 5.700.000 11.700
Total 218.200.000 42.800
 
 
Aquest pagament, que inclou la pràctica totalitat de les sol•licituds dels ajuts directes dissociats de les DUN 2019, es pot fer un cop finalitzats els controls estrictes i curosos, de la totalitat dels expedients tal com marca el reglament comunitari, i que han estat realitzats amb l’esforç del personal del DARP, les entitats col•laboradores, ramaders i pagesos.
 
D’aquesta manera, el Departament fa que els diners dels ajuts directes dissociats de la PAC arribin el primer dia possible del mes de desembre, en el seu 95% de l’import, al sector agrari català. Catalunya serà una de les regions europees que pagarà abans l’import màxim permès, tal com es va fer en la campanya passada.
 
La resta de pagaments d’ajuts directes associats, tant agrícoles com ramaders, es realitzaran durant el primer trimestre del 2020 tal com es fa cada any. En total, es preveuen pagar més de 265.000.000€ al sector agrari corresponents als ajuts directes.
 
Aquest any a Catalunya s’ha posat en marxa una nova eina per a efectuar les declaracions (DUN WEB), per tal d’efectuar de manera més eficient totes les sol•licituds d’ajuts per part dels agricultors i ramaders, evitant errors, i facilitant la declaració dels nombrosos tràmits que es realitzen en aquest portal que el DARP posa a disposició del sector agrari. Com a novetat, permet efectuar una actualització constant de la seva explotació que és necessària per a molts tràmits que ha de presentar l’agricultor o ramader davant de l’Administració.
 
Com a novetat, cal destacar que s’ha dissenyat un mètode propi de control amb l’ús de la informació gratuïta del satèl•lit SENTINEL II. L’aplicació d’aquestes noves tecnologies s’ha dut a terme a la zona del delta de l’Ebre i el resultat ha estat molt satisfactori.
 
Els ajuts directes formen part del primer pilar dels ajuts de la PAC finançats en la seva totalitat pel Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA), amb un pressupost anual disponible per a l’Estat espanyol de poc més de 5.000 M€, dels quals a Catalunya se’n gestionen 265 M€, aproximadament.
 
El Departament d’Agricultura és l’administració encarregada de gestionar els ajuts de la PAC que reben els agricultors i ramaders catalans. Com a organisme pagador, sempre ha estat reconegut per la seva eficiència en la gestió d’aquests ajuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat
 

Altres notícies d'agricultura

»Aquest dijous acaba el termini per participar en el procés del pressupost participatiu per decidir les propostes que l'equip de govern inclourà en els comptes del 2020. De moment més de 650 persones han votat algunes de les propostes.

»Una vintena de professionals relacionats amb l'alimentació i el territori, han participat en tres taules rodones aquest matí al CEI de Balaguer. La Jornada estava organitzada pel programa Agrografia de Ràdio Balaguer

»La Sala d'actes de la Paeria de Balaguer ha acollit aquest dijous la presentación del llibre 'Ovnis. Diccionario ufológico', del balaguerí Mario Acuña, un laboriós manual amb definicions, acrònims, terminologia utilitzada por ufòlegs.

»Aquest dijous al matí s'ha reunit novament el Col·lectiu Llibertat de Balaguer, en una trobada en que s'han sumat a la proposta d'Omnium Cultural per anar a autoinculpar-se al jutjat.

»El regidor de Junts per Balaguer al consistori balaguerí, Guifré Ricart, acusa l'equip de govern de dur a terme el procés del pressupost participatiu a correcuita i de no ser capaç d'informar i motivar la ciutadania perquè participi en la consulta

»L'Escola Vedruna Balaguer, com cada any, du a terme un seguit de campanyes per reforçar valors com la solidaritat, la dignitat, l'esforç, la generositat o la justícia, tan fonamentals en la formació integral de la personal

»El proper diumenge dia 1 de desembre el Centre Excursionista de Balaguer organitza una Caminada solidaria per recaptar diners per la Marató.

»L'ajuntament de Balaguer està duent a terme aquest dijous l'asfaltatge d'alguns camins i carrers molt deteriorats a la zona del secà. S'estan asfaltant part del Camí de la Vinya dels Frares i del Camí del firal al Parc del Reial.

»Aquest diumenge, 24 de novembre tindrà lloc una sortida de la programació de l'Any d'Els Llops. En aquest ocasió es farà una sortida a les restes arqueològiques de Mormur, a càrrec del Museu de la Noguera.

»Aquest dissabte 23 de novembre a la llibreria l'Argonauta la il·lustradora Aina Bestard, guanyadora del Premi Crítica Serra d'Or 2019, farà un taller per aprendre tècniques d'Il·lustració.

»L'Arxiu Comarcal de la Noguera ha fet una crida a totes les entitats esportives de Balaguer i comarca per tal que hi portin la serva documentació històrica i poder-ne així fer una millor conservació.

»El balaguerí Mario Acuña presenta aquest dijous a la sala d'actes de l'ajuntament de la capital de la Noguera el seu llibre 'Ovnis. Diccionario ufológico'


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt