Diumenge 17 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

29-10-2019

Agricultura canviarà el règim de sancions de gestió de dejeccions ramaderes i fertilitzants. El Govern veu 'molt baixa' la penalització mínima de les infraccions lleus i 'excessiu' l'import de les molt greus

El Govern preveu modificar el règim de sancions en casos de dejeccions ramaderes i fertilitzants per, en alguns casos, augmentar-les i, en d'altres, rebaixar-les. Així, l'executiu considera que les sancions lleus mínimes, de 100 euros, són "molt baixes" i causen que "determinades conductes infractores lleus quedin poc penalitzades". A més, l'import es pot rebaixar fins a 60 euros en cas d'acceptació de responsabilitat i pagament voluntari. D'altra banda, el govern veu "manifestament excessiva" la multa mínima en infraccions molt greus, que és de 15.000 euros, especialment tenint en compte "la tipologia d'explotacions al món rural i el perjudici a l'interès general de les conductes infractores".
 
La modificació de la llei, que es farà aprofitant un canvi per sancionar, també, les entrades il•legals en explotacions ramaderes, també pretén incloure multes per situacions que no tenen, actualment, cobertura legal pròpia. L'objectiu és, doncs, crear "una llista d'infraccions adequada a les necessitats de protecció" del medi ambient en relació a la contaminació de les aigües per nitrats.
 
El Govern també vol acabar amb el fet que "determinades conductes infractores no explícitament tipificades com a greus o molt greus" acabin sent penalitzades com a lleus sota l'opció de "qualsevol altre incompliment de la normativa".
 
"En una part dels casos, la gravetat real de la conducta mereixeria un import de sanció greu o molt greu. Per tant, l'objectiu és definir determinades conductes com a infraccions greus o molt greus", indica l'executiu.
 
D'altra banda, l'executiu també vol canviar el règim sancionador dels tècnics per evitar el falsejament de dades, declaracions o documentació, qualificant-la com a greu en comptes de molt greu. Aquest tipus d'infraccions tenen una sanció d'inhabilitació d'entre 1 i 2 anys, respecte a les molt greus, que són d'entre 2 i 4 anys.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer ha batejat amb el nom de Unió Catalanista, la plaça de davant del Consell Comarcal. Prèviament s'ha fet una escenificació de l’assemblea celebrada el 1894 i una taula rodona.

»Aquest dissabte s'ha presentat el mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist de Balaguer. Ha anat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida i s'ha fet a la Sala d'actes de la Paeria, on s'han segellat els primers sobres i segell

»Prop d'una seixantena de parades participen aquest dissabte en la 9a edició del Mercat del Vell a Balaguer organitzat per l'Associació Dona Pas.

»Gairebé 80 membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Lleida s’han trobat aquest dissabte a Balaguer per fer la ruta literària 'Balaguer i Teresa Pàmies' .

»El grup Bandelpal ha fet aquest dissabte al Casal Lapallavacara un taller un taller de percussió

»Aquest divendres ha tingut lloc a Lapallavacara la Xerrada, 'Aprenent a invertir. El meravellós món dels fons d'inversió' a càrrec de Carlos Garcia, que va donar als assistents diferents consells.

»El cantant Joan Blau enregistra el videoclip 'Torro' amb els usuaris de L’estel. El nou videoclip s’estrenarà al mes de desembre coincidint amb les festes de Nadal

»Aquest divendres ha tingut lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

» 12.000 fotografies capturen tres dies de Festa Major de Balaguer. Tot recollit en un vídeo en format Timelapse amb la plaça Mercadal com a testimoni.

»En motiu del 125è aniversari de l'Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, diumenge es fan una sèrie d'actes per celebrar aquesta efemèride, com un taula rodona o el bateig de la Plaça de la Unió Catalanista

»Aquest diumenge es farà l'acte de lliurament del Caragol d'Or 2019 a càrrec de la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell. Enguany el Caragol serà pel tennista balaguerí Antonio Carreño en reconeixement a la seva trajectòria.

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt