Divendres 15 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-10-2019

Creix l’interès dels ramaders per les renovables. El sindicat ha organitzat sobre les energies renovables, estalvi energètic i ajuts per al sector ramader

Alcarràs, 30 d’octubre de 2019. Les energies renovables poden ser una aposta de futur per a moltes explotacions agràries, aquest és el motiu que ha portat a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya a organitzar la jornada, celebrada aquest matí a Alcarràs (Lleida). L’entitat agrària considera essencial informar els productors de les alternatives disponibles, de la possibilitat de reduir la despesa elèctrica, dels ajuts per realitzar les inversions i del finançament que poden obtenir per posar en marxa nous projectes d’eficiència energètica. 
 
Segons Jordi Garcia, l’alt nombre de participants demostra l’interès creixent dels joves agricultors i ramaders per les energies netes, que no només ve marcada per les administracions autonòmiques, estatals i europees. Garcia ha centrat la seva intervenció en el canvi a l’energia fotovoltaica i destaca que la rendibilitat, els serveis i l’aplicació al reg, són les qüestions que més inquieten als pagesos per passar a les renovables. Segons ha exemplificat el representant de Becquel, la inversió inicial que s’ha de realitzar per fer el canvi, s’amortitza en  anys, donat que hi ha un retorn anual del 20%.
 
Per començar a invertir en eficiència energètica és bàsic el finançament, i Magda Torrens, directora del sector agrari de Banc Sabadell, ha estat l’encarregada d’aportar informació al respecte, que ha completat el secretari tècnic de JARC, Jordi Vidal, que ha exposat els ajuts vinculats a les energies renovables, mentre que Sisco Ariza, gerent de SAC Consultors, ha explicat com optimitzar la factura elèctrica.
 
Per acabar s’han visitat una explotació de porcí d’Alcarràs que s’abasteixen amb plaques solars, que han servit per exemplificar i veure sobre el terreny les possibilitats que ofereixen aquestes energies alternatives aplicades a l’activitat agrària. 
 
Vidal posa en relleu, com els joves agricultors i ramaders els preocupen també aspectes pràctics com el manteniment de les plaques, que de fet és gairebé nul “la pluja s’encarrega de la neteja, pràcticament i les reparacions són pràcticament inexistents”, afegeix que “si bé requereixen una inversió inicial, després comporten un estalvi considerable.”
 
Aquesta jornada ha comptat amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, que ha presentat l’acte, Becquel, Banc Sabadell i SAC Consultoria - Gestoria energètica i Consultoria.
 

Altres notícies d'agricultura

»L'ajuntament de Balaguer ha aprovat sense sorpreses aquest dijous, 14 de novembre, el pressupost del 2019, un pressupost 'de tràmit' que ascendeix a 17,3 milions d'euros. L'equip de govern ja comença a treballar amb el del 2020.

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019, un pressupost de tràmit un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»La Paeria de Balaguer fa una crida perquè entitats i ciutadania participin en el procés del pressupost participatiu per fer-lo més atractiu. Les votacions han començat aquest matí i s'allargaran fins al 21 de novembre

»Divendres 15 de novembre a les 6 de la tarda a la biblioteca tindrà lloc la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

»En motiu del 125è aniversari de l’Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, el proper diumenge, 17 de novembre, es faran una sèrie d’actes per celebrar aquesta efemèride

»Fins al 21 de novembre es poden fer les votacions per escollir alguns dels 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu de Balaguer. Espot votar mitjançant una app, a femlanostra.balaguer.cat i presencialment al Casal la Pallavacara

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019. És un pressupost de tràmit, segons el paer en cap, que ascendeix a 17,3 milions d'euros amb un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»Aquest dimecres es presenten, a les 8 del vespre i a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer, els 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu. Les diferents propostes es podran votar del 14 al 21 de novembre

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer

»Aquest dimarts s'ha fet entrega a l'Associació L'Estel de Balaguer dels 750 euros de recaptació aconseguits amb una part de les entrades del concert de Love of Lesbian de la ma de Kroma Espectacles i Postureig de Lleida.

»L'Obra Social 'la Caixa' col·labora amb 6.000 euros en ajudes amb Càritas d'Urgell. Els principals beneficiaris l'any 2018 van ser activitats per infants, programes d'acollida i acompanyament, ajuts socials i activitats formatives.

»Balaguer se suma, un any més, al Gran Recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment solidari per recollir aliments per les famílies més necessitades al qual participaran deu supermercats de la ciutat


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt