Dilluns 06 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

12-02-2020

El Patronat de Promociˇ Econ˛mica de la Diputaciˇ de Lleida acull la constituciˇ del ComitŔ Assessor Internacional Forestal (CAIFOR).

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco) ha acollit aquest dimecres l’acte de constitució del Comitè Assessor Internacional Forestal (CAIFOR) per poder oferir l’assessorament, suport i monitoratge del PECT “El bosc, primer recurs de l’economia verda” a les entitats beneficiàries que executen les operacions que formen part d’aquest PECT, que son el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya  i la Universitat de Lleida.
 
El PECT “El bosc, primer recurs de l’economia verda”, centrat en la bioeconomia, desenvolupa múltiples línies per la generació de creixement econòmic en base a la recerca i la innovació.
 
L’acte formal de constitució -que ha comptat amb la participació del vicepresident de Promeco, Carles Gibert- ha estat precedit per una sèrie de presentacions com la titulada ‘Imbiofust. Impuls i realització d'una planta pilot de biorefineria a partir de fusta de baix preu i els seus subproductes’, a càrrec de Ramon Canela i Garayoa, professor de la Universitat de Lleida, i un feedback de Céline Mathieu, researcher of  CRT CATAR-CRITT Agroressources Agro-Industrial Chemistry Laboratory; o la que porta per títol ‘Innovatruf. Impuls de la producció de tòfones a partir de la innovació en la gestió silvícola dels boscos i en la implementació i gestió d’arbres inoculats’, a càrrec de José Antonio Bonet, professor de la Universitat de Lleida, amb feedback  d’Anton Brenko, Associate expert del Croatian Forest Research Institute.
 
La jornada ha continuat amb la xerrada: ‘Millores en la planificació i mobilització dels recursos forestals. Eines avançades de planificació i suport a la gestió forestal i innovacions en mecanització de zones de pendent’, a càrrec d’Adriano Raddi, responsable del programa de Bioeconomia i Governança del CTFC, amb feedback d’Andrea Laschi, expert en mecanització i aprofitaments forestals, col•laborador de la Universitat de Florència; i ‘Valorització de la fusta. Innovacions tecnològiques en el desenvolupament de la fusta contralaminada (CTL) amb espècies locals i foments de l'ús de la fusta com a solució constructiva energèticament eficient’, a càrrec de  Pilar Giraldo, investigadora INCAFUST-CTFC, i feedback Jean-Luc Sandoz, CEO CBS Lifteam.
 
Finalment, durant la sessió de la tarda es fa una sessió de treball intern entre els assessors internacionals i els participants de les entitats sòcies.
 
El CAIFOR està constituït per experts internacionals en l’àmbit de la recerca, la innovació i la transferència vinculats als objectius del PECT. Els seus objectius són: aportar solucions tècniques durant el desenvolupament del projecte; monitoritzar les diferents operacions del projecte, i suggerir innovacions i millores al conjunt del PECT.
 
La Diputació de Lleida és la coordinadora d’aquest projecte que té un pressupost aprovat (despesa elegible aprovada) de 255.500,00€ i Cofinançament FEDER aprovat (50% de la despesa elegible aprovada)  de 127.750,00€, i que es desglossa en 9 actuacions, una de les quals és la constitució del Comitè Assessor Internacional Forestal (CAIFOR) amb una partida assignada de 12.000€.
 

Altres notícies d'agricultura

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva famÝlia Ús especial, dĺ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»LĺArgonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidÓria per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha colĚlocat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemÓtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentaciˇ a la plaša del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vÝdeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residŔncies de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residŔncia Comtes d'Urgell i 14 de la residŔncia Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atŔs a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o tambÚ productes com butÓ o pelet

»Balaguer acollirÓ aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donaciˇ de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi.áA mÚs, la Federaciˇ Catalana de Donants de Sang ha fet p˙blic un vÝdeo d'agra´ment per l'esforš i l'entrega.

»Les parr˛quies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicciˇ i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams bene´ts a domicili sˇn les opcions.á

»L'empresa d'exhibiciˇ cinematogrÓfica lleidatana Circuit Urgellenc, que tambÚ gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidÓria 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament.á

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerÝ Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i tambÚ mostra informaciˇ de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit mÚs d'un miler de mascaretes i n'estÓ confeccionant mil mÚs a travÚs de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residŔncies de la ciutat i tambÚ als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt