Dimecres 01 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

10-03-2020

Aprovats els ajuts per a la instal·lació a l'activitat agrària de 319 joves de la convocatòria 2019 per un import de 8,9 milions d'euros. A la comarca de la Noguera s'han aprovat 29 expedients i es destinaran 770 mil euros.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2019 van sol•licitar l’ajut per instal•lar-se en una explotació agrària. Un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’han resolt favorablement un total de 319 expedients - 9 dels quals es van avançar per exigències normatives d’altres tràmits.
 
Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut vers la resta d’ajuts de Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol•licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.
 
D’acord amb el pressupost plurianual, s’han concedit ajuts per un import total de gairebé 9 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s’emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
En l'àmbit territorial dels ajuts concedits, a la comarca de la Noguera s'han aprovat 29 expedients i es destinaran 770 mil euros.
 
Ben aviat, coincidint amb la convocatòria d’aquests ajuts per al 2020, el DARP posarà en marxa un espai dedicat exclusivament al jove que es vol incorporar a l’activitat agrària amb tota la informació necessària de l’ajut i tota mena de tràmits, dels agents que intervenen en el procés d’instal•lació, projectes d’èxit de joves emprenedors, jornades, notícies, observatori de joves, publicacions, etc., per tal d’impulsar el relleu generacional.
 
Així mateix, l’espai constarà d’una eina de consulta accessible en el qual surti detallat per comarques tots els joves de cada convocatòria, especificant el tipus de perfil, i permetent seguir l’evolució i/o tendència dels joves agricultors a Catalunya.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer serà una de les seus de nilak, un projecte de cohesió territorial a través del teatre i el circ. La Paeria també anuncia que s'està treballant amb Fira Tàrrega per acollir residències artístiques i formar par del Pla de Suport a la Creació

»La Paeria de Balaguer confia que entre avui i demà la UME desinfecti la residència Comtes d'Ugell afectada per un brot de coronavirus. Un total de 26 persones, 21 d'elles positives i 5 en prevenció, estan aïllades al mateix centre

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell per un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt