Dimecres 01 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

16-03-2020

Els col·legis de metges demanen ‘garantir al màxim' la seguretat de professionals i pacients. Una comissió específica seguirà la crisi de la covid-19 des del punt de vista deontològic

El Consell de Col•legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha posat en marxa una comissió específica i permanent per seguir l'evolució de la crisi sanitària de covid-19 des del punt de vista de la deontologia mèdica. Consideren que en moments "excepcionals" cal basar les respostes en "la prudència, el respecte i en els coneixements" i garantir "al màxim" la seguretat de professionals i pacients, "seguint els principis i normes de la bona praxi, ètica i deontològica". Formaran part de la comissió membres de les comissions de deontologia dels quatre col•legis de metges catalans (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona), així com especialistes en diferents àrees lligades "estretament" amb l'atenció als pacients en la crisi del coronavirus.
Entre les principals consideracions deontològiques recollides en un primer document hi ha l'atenció a la cura dels professionals de la salut "com a principals garants de l'atenció mèdica directa". En aquest punt, veuen "imprescindible" que es garanteixi que compten de les mesures i els mitjans de seguretat adequats.
 
"El metge ha de protegir-se ell mateix i exigir el material mínim d'autoprotecció necessari i els responsables han de garantir la disponibilitat i subministrament d'aquests mitjans", resa el document.
 
Un altre punt "clau" des del punt de vista deontològic destacat és l'atenció i protecció dels pacients atesos. Se suggereix per exemple la limitació de visites no urgents i s'apel•la directament a la "responsabilitat ètica" dels planificadors de recursos. 
 
També sobre la "racionalització" dels recursos, recorden que és prioritari realitzar només actuacions "clarament indicades" i compartir recursos materials i humans dintre del mateix sistema sanitari, "tant públic com privat".
 
Per altra banda, i davant d'un eventual increment de persones infectades, el document apunta que es pot produir un "desequilibri" entre les necessitats clíniques i la disponibilitat de recursos. En aquest cas, adverteixen, "no tots els criteris de priorització serveixen ni serviran en totes les situacions, i el criteri d'accés a cures intensives no ha de ser necessàriament el de l'ordre d'arribada".
 
En aquest escenari recomanen una anàlisi acurada amb relació a factors com la situació clínica, la comorbiditat o l'edat, però no exclusivament per aquest últim paràmetre. Aconsellen analitzar cas per cas i, si convé, consultar-ho amb els comitès d'ètica de les institucions en relació a possibles prioritzacions.
 
Recent llicenciats i jubilats
 
Un tercer punt té a veure amb l'ajut d'acabats de llicenciar, residents o jubilats. Els membres de la comissió insten a no assumir tasques per a les quals "no es té preparació" sense una supervisió adequada, si bé es considera que la col•laboració pot ser "de gran utilitat". Alhora demanen als facultatius jubilats que s'activin que "extremin les mesures de seguretat" pel fet de ser col•lectiu de risc.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer serà una de les seus de nilak, un projecte de cohesió territorial a través del teatre i el circ. La Paeria també anuncia que s'està treballant amb Fira Tàrrega per acollir residències artístiques i formar par del Pla de Suport a la Creació

»La Paeria de Balaguer confia que entre avui i demà la UME desinfecti la residència Comtes d'Ugell afectada per un brot de coronavirus. Un total de 26 persones, 21 d'elles positives i 5 en prevenció, estan aïllades al mateix centre

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell per un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt