Dijous 04 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

19-05-2020

El Govern impulsa la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell, amb més de 150 anys de funcionament. Permetrà una major sostenibilitat del regadiu amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i la utilització d’energies renovables.

Es tracta d’un reg que, amb més de 150 anys de funcionament, abasta una superfície d’unes 75.000 hectàrees de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell

El Govern ha aprovat l’Acord pel qual s’impulsa la planificació i la gestió de les actuacions necessàries per  dur a terme la modernització del regadiu dels Canals d’Urgell.

Es tracta d’un reg que, amb més de 150 anys de funcionament, abasta una superfície d’unes 75.000 hectàrees, de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell. A part del subministrament del regadiu, aquesta xarxa també té la funcionalitat d’abastament a poblacions, indústries i granges.

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU), que representa els 21.000 regants d’aquesta zona agrupats en 21 col•lectivitats, ha sol•licitat al Govern la promoció i l’execució de les obres necessàries per tal de dur a terme la millora del regadiu del Sistema Hidràulic del Canal d’Urgell.

Dintre de les actuacions necessàries per modernitzar el regadiu, cal la redacció dels corresponents projectes constructius dels diferents sectors hidràulics i de l’estudi ambiental que defineixi les obres. En aquest sentit, el Govern ha encarregat al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca la direcció d’aquestes  actuacions, alhora que ha encomanat  a Infraestructures.cat, com a mitjà propi personificat de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, la gestió de l’execució per compte de la Generalitat de Catalunya de la redacció del corresponent estudi d’impacte ambiental i dels projectes constructius de la primera fase de la modernització. Aquests projectes es realitzaran durant aquest 2020.

La modernització dels Canals d’Urgell permetrà una major sostenibilitat del regadiu amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i la utilització d’energies renovables. Amb les noves infraestructures, més eficients i amb més possibilitats de gestió, s’augmenta la resiliència del sistema davant de reptes de futur de canvi climàtic o sequeres extremes.


Altres notícies d'agricultura

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.

»La Paeria de Balaguer ha enviat una carta a la Dolça Revolució demanant explicacions de l'acte que dissabte va reunir un centenar de persones. La resposta la faran arribar a Salut i Mossos d'Esquadra perquè prenguin les mesures oportunes

»La xarxa de museus de Lleida i Aran reobre amb totes les mesures de seguretat. El Museu de la Noguera obrirà aquest dissabte i juntament amb el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre seran gratuïts durant tot el mes de juny.

»Balaguer prepara les estades d'estiu. Des de la Paeria es treballa per poder dur a terme les estades amb un ull posat a l'evolució de la desescalada. Estar en Fase 3 és un requisit indispensable.

»El Col·lectiu Llibertat reprèn de nou les seves trobades a la Plaça Mercadal aquest dijous 4 de juny, amb mesures de protecció per la situació actual. La d'aquest dijous inclourà un homenatge al company Eduard. 

»La Paeria de Balaguer registra una petició al Jutjat de Balaguer per demanar l'aturada dels desnonaments previstos a la ciutat tenint en compte l'estat actual d'emergència social provocada per la pandèmia covid-19

»El ple de la Paeria de Balaguer porta a debat aquest dijous l'aprovació inicial del projecte de reforma d’urbanització de la Plaça Sant Domènec. Al ple, que tornarà a ser virtual, també es debatran diferents mocions.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt