Dimecres 08 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pāgina a Facebook Pāgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

17-06-2020

Les preinscripcions als cicles formatius de grau mitjā de les Escoles Agrāries augmenten un 20%. La preinscripciķ als cicles de grau mitjā s’ha efectuat de forma telemātica del 2 al 8 de juny i grau superior estā obert fins el 17 de juny.

Les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya han rebut 159 inscripcions pel primer curs dels cicles de formació professional de grau mitjà. Aquesta dada representa un 20% més d’inscripcions en comparació al curs passat.

En base a  les preinscricpions rebudes, s’identifica un perfil comú dels alumnes que sol·liciten l’accés a aquests estudis. En la majoria de casos, es tracta de persones que han acabat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i es volen dedicar al sector agrícola. Majoritàriament, acostumen a ser joves que tenen finques i explotacions agrícoles pròpies i per tant, volen continuar l’activitat familiar en un futur. 

Enguany, la preinscripció als cicles de grau mitjà de formació professional s’ha efectuat de forma telemàtica, del 2 al 8 de juny. Les Escoles Agràries ofereixen 10 cicles formatius de grau mitjà i 11 de grau superior en la modalitat presencial, semi presencial i a distància.

En el cas dels cursos de grau superior, el període de preinscripcions encara està obert fins el dia 17 de juny. Dilluns, un cop s’hagi fet el recompte total, també es faran públiques les preinscricions rebudes per aquesta altra variant de cicles formatius.

Des del 2016 i fins a dia d’avui, el DARP ha incorporat 2.011 joves al món agrari, augmentant un 25% la incorporació anual de joves al camp respecte a etapes anteriors.

Aquest increment s’atribueix a les eines posades en marxa pel departament com ara el programa Odisseu, que es duu a terme conjuntament amb la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, per fomentar el retorn dels joves al territori, i a la formació que es realitza a les diferents Escoles Agràries de Catalunya. Fa quatre anys, el número total d’alumnes estava al voltant dels 9.000 anuals. Enguany passen dels 12.000, una xifra rècord que demostra la fortalesa d’aquests centres i la voluntat del DARP.

A més a més, les Escoles Agràries també s’han enfocat a potenciar l’empoderament femení al sector. En els últims 10 anys, les matriculacions de dones als cicles formatius han augmentat un 24,2%.

Enguany, el DARP mitjançant el Servei de Formació Agrària ha posat en marxa la iniciativa ‘Som futur’, una campanya que té l’objectiu de donar visibilitat a aquestes entitats educatives i reflectir les virtuts, qualitats i valors de la formació professional i del sector agrari i alimentari. Aquests centres han comptat amb l’ajuda de grans influents catalans, com ara en Peyu, Lo Pau de Ponts o en Quim Masferrer, per donar a conèixer la necessitat de formar-se al sector agroalimentari, un dels més potents de Catalunya. Aquest suport ha sigut essencial per dur a terme la campanya, que ha consistit en elaboració de diversos vídeos i continguts digitals per destacar la gran tasca que es realitza des de les Escoles Agràries de Catalunya.

A més, s’ha habilitat un nou canal a Instagram (@escolesagraries) dedicat exclusivament a les Escoles Agràries, on es podrà seguir tota l’actualitat i el dia a dia que duen a terme els 14 centres que conformen la xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya.

Amb aquestes iniciatives es vol valoritzar les professions del sector agroalimentari perquè sigui un motor d’atracció de talent, i per això, el departament també ha posat en funcionament noves eines com la figura del Dinamitzador de Joves, per  acompanyar al jove en el seu procés d’instal·lació de joves agricultors, una Oficina jove al portal Ruralcat coneguda com el Planter, amb tota la informació necessària sobre ajuts i tot tipus de tràmits, i un Observatori Jove.

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya està format per 14 Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. La seva principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari, mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.

Ofereix una àmplia oferta de cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semi presencial i a distància adaptats a les necessitats del sector agrari i alimentari. S’encarrega d’executar els plans i els programes de capacitació professional agrària del DARP, tant en l'àmbit de la formació inicial com del reciclatge de coneixements i la formació permanent dels agricultors i en general del món rural. Aquesta entitat també fa el seguiment i l'avaluació dels plans i els programes de capacitació professional agrària i la coordinació, en aquest àmbit, amb els altres serveis del Departament. Una altra de les seves tasques és supervisar el funcionament de les Escoles Agràries.

 

 


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dimecres tornen els monōlegs a la plaįa del teatre de Balaguer dins de la programaciķ d’estiu d’activitats d’oci programades per la Paeria. El monōleg d’avui serā protagonitzat per Toni Cano.

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les ārees de Joventut i Esports  de la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaįa del teatre en el marc del cicle Música i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecciķ de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandčmia

»Cāritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situaciķ d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforį educatiu. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solārium de la piscina del poliesportiu. Es farā amb el concert de Marina and Marta i hi haurā servei de tapes i entrepans. L'aforament serā limitat.

»Les piscines municipals de Balaguer preparen per al cap de setmana la 27a ediciķ del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptaciķ dels dies 11 i 12 de juliol es destinarā a la Fundaciķ Esclerosi Múltiple.

»L’Ārea de joventut de la paeria de Balaguer dona el tret d’inici a les activitats d’oci aquest dimarts 7 de juliol amb l’actuaciķ del grup 'Surprise' al Música i Tapes. El concert comenįarā a les 9 de la nit a la plaįa del Teatre.

»Balaguer presenta el Transsegre Festival 2020. Es farā online dissabte 11 de juliol i comptarā amb grups musicals i djs. Transsegre també posa en marxa un concurs online de fotografies d'edicions anteriors. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solārium de la piscina del poliesportiu. Es farā amb el concert de Marina and Marta i hi haurā servei de tapes i entrepans. L'aforament serā limitat.

»El paer en cap de Balaguer fa una crida a la prudčncia i a no baixar la guārdia. Recorda que Noguera i Segriā tenen molta relaciķ i cal vetllar per mantenir les normes que permetin una bona evoluciķ del brot.

»Balaguer acomiadarā als ciutadans que han perdut la vida durant la pandčmia amb una cerimōnia el 26 de juliol. Segons el paer en cap, es durā a terme perquč no s'ha pogut acomiadar aquestes persones de la forma tradicional. 

»Aquest dilluns es reprenen les excavacions al Pla d’Almatā de Balaguer, una acciķ conjunta del Museu de la Noguera, la UAB i Cultura. També avui comenįa al jaciment un curs d'arqueologia andalusina.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt