Web en reformes

Diumenge 21 de Gener
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

12-09-2017

Els regants del canal Algerri-Balaguer preveuen tenir a punt les instal•lacions de bombatge de l’aigua mitjançant energia solar a finals d’aquest mes

Regadiu

Els regants del canal Algerri-Balaguer preveuen tenir a punt, segons publica el diari Segre, les instal•lacions de bombatge de l’aigua mitjançant energia solar a finals d’aquest mes, amb unes setmanes de retard a causa de la complexitat dels treballs.

El president de la comunitat de regants, Carlos Gra, va explicar que ja han instal•lat dos de les quatre grans plaques solars amb què de moment comptarà el sistema i que en el transcurs dels pròxims dies es col•locaran les altres dos.

El projecte preveu per ara una inversió de 600.000 euros, encara que pot ampliar-se fins a superar els tres milions si decideixen apostar per l’autonomia energètica una vegada que comprovin l’efectivitat del subministrament solar.

El projecte també preveu la instal•lació d’una bomba de pistó de grans dimensions que porta incorporats aquests quatre panells solars de més de 10.000 quilos per subministrar-se. La previsió és que aquest sistema arribi a bombar entre 600 i 700 litres d’aigua per segon.

L’objectiu és reduir el cost energètic que afronten cada any els regants (entre consums i penalitzacions per bombar aigua fora de la franja horària contractada), que pot superar els 1,2 milions.


Altres notícies d'agricultura

»Avui ha tingut lloc la presentació conjunta de totes les biblioteques de la província que participem al projecte BIBLIOTEQUES AMB D.O. La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer hi participarà els dies 8,15 i 24 de febrer.

»El Museu la Noguera ha organitza per aquest diumenge 21 de gener La presentació del catàleg i una Visita guiada a l´exposició: “Francesc Borràs, el retrat de la mirada”.

»Aquest diumenge dia 21 de gener, el Teatre Municipal de Balaguer acollirà a les 7 de la tarda en el seu escenari l´Obra de teatre, Paradise, d´Oriol Vila i Raquel Salvador.Protagonitzada per alguns dels actors de la sèrie Merlí.

»Finalment, no serà dilluns dia 22 quan començaran les obres de la Botera, un treballs que s´han endarrerit perquè des de l´ajuntament sestà treballant amb la Guàrdia Urbana per la reordenació del trànsit mentre durin les obres.

»130 tractors i 5 carrosses participen en la Festa de Sant Antoni Abat de Balaguer, amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal.

»200 persones es concentren a Balaguer per reclamar la llibertat dels Jordis tres mesos després del seu empresonament.

»L'atenció primària de l'ICS a Lleida amplia l'assistència en salut sexual i reproductiva per a adolescents i joves.

»El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre s'adhereixen al Museum Selfie Day, una iniciativa per apropar el públic als Museus. La campanya consisteix en fer-se una selfie als museus i compatir-la a través de les xarxes.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acull demà una xerrada sobre com combatre les pors infantils.

»Fundació Marguerida de Montferrato inaugura, el proper 19 de gener a las 8 de la tarda, l´exposició Quan bado res no pesa de Joan Fontcuberta. Quan bado res no pesa és el títol que adopta aquesta exposició de l’obra Gastropoda de Joan Fontcuberta a la Fun

»L'ajuntament de Balaguer convoca novament avui els comerciants a un cafè-tertúlia, una iniciativa per tal de fomentar la relació entre l'administració local i el teixit comercial de la ciutat.

»23 persones s'han inscrit al taller de Whatsapp i altres apps que tindrà lloc demà i divendres a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt