Web en reformes

Dissabte 23 de Juny
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAgricultura

12-09-2017

Els regants del canal Algerri-Balaguer preveuen tenir a punt les instal•lacions de bombatge de l’aigua mitjançant energia solar a finals d’aquest mes

Regadiu

Els regants del canal Algerri-Balaguer preveuen tenir a punt, segons publica el diari Segre, les instal•lacions de bombatge de l’aigua mitjançant energia solar a finals d’aquest mes, amb unes setmanes de retard a causa de la complexitat dels treballs.

El president de la comunitat de regants, Carlos Gra, va explicar que ja han instal•lat dos de les quatre grans plaques solars amb què de moment comptarà el sistema i que en el transcurs dels pròxims dies es col•locaran les altres dos.

El projecte preveu per ara una inversió de 600.000 euros, encara que pot ampliar-se fins a superar els tres milions si decideixen apostar per l’autonomia energètica una vegada que comprovin l’efectivitat del subministrament solar.

El projecte també preveu la instal•lació d’una bomba de pistó de grans dimensions que porta incorporats aquests quatre panells solars de més de 10.000 quilos per subministrar-se. La previsió és que aquest sistema arribi a bombar entre 600 i 700 litres d’aigua per segon.

L’objectiu és reduir el cost energètic que afronten cada any els regants (entre consums i penalitzacions per bombar aigua fora de la franja horària contractada), que pot superar els 1,2 milions.


Altres notícies d'agricultura

» La Sala d'exposicions de l'ajuntament acull l'Exposició, 'Una Mirada Naïf ' de Maria Antonieta Sabaté i Carrové.

»Aquest dissabte dia 23 de juny, la ciutat de Balaguer celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan.

»Contes i judicis a les bruixes a la Nit de Llegendes de Balaguer aquest divendres a la plaça del Pou.

»Aquest dijous s'ha presentat la campanya 'Mulla't segur per la Transsegre', una iniciativa que pretén informar sobre salut sexual, a més de repartir preservatius durant la festa i que ja s'havia dut a terme en edicions anteriors.

»El comerç de Balaguer ha presentat la seva Open Night, la festa nocturna del comerç i serveis de la ciutat, que aquest any celebrarà la 4a edició el dissabte 7 de juliol amb algunes novetats respecte a les anteriors.

»Avui s'ha tornat a reunir el Col·lectiu Llibertat de Balaguer, com és habitual els dijous, en una trobada on s'han cantat garrotins reivindicatius i s'han posat llaços grocs a la Plaça de la Sardana.

»Aquest dijous l'Escola Municipal de Música de Balaguer fa una jornada de portes obertes, en motiu del Dia Internacional de la Música.

»El Casal Pere III ha organitzat avui dijous la conferència , 'Inquisició i decadència. Orígens del genocidi lingüístic i cultural a la Catalunya del segle XVI'. La conferencia anirà a càrrec del investigador i escriptor Jordi Bilbeny.

»El jurat del projecte Viles Florides ha visitat aquest dimecres la ciutat de Balaguer. Ho ha fet per valorar el patrimoni vegetal i paisatgístic, la gestió mediambiental d'aquest i l'estratègia de promoció de la ciutat en relació als espais verds.

»Els comerciants dels carrers d'Avall i Major de Balaguer han posat en marxa aquest matí el tradicional Mercat dels dimecres.

»Demanen vuit anys de presó per a tres acusats d'estafar més de 200.000 euros a un empresari de Balaguer.

»Els participants del reforç educatiu de Càritas d'Urgell, al centre Sant Domènec de Balaguer, van realitzar una sortida a Cosmocaixa per celebrar el final de curs.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt