Web en reformes

Dimecres 18 d'Octubre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramConcursos:
Concurs

Ajuntament de BalaguerAgricultura

06-10-2017

Agricultura inicia la campanya contra la processionÓria en sis comarques.

Pi afectat

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha començat ja la campanya contra la processionària del pi a l’Alt Urgell, mentre que a Vilaller preveuen fumigar la setmana que ve. La conselleria preveu actuar en 23 municipis de sis comarques de Lleida, en una superfície total d’aproximadament 10.000 hectàrees. Els llocs on s’intervindrà són els més afectats per aquesta plaga a Catalunya. El tractament aeri, amb avió i helicòpter, vol rebaixar la població d’aquesta plaga, a causa que les condicions meteorològiques dels últims anys (amb hiverns i tardors on no s’han registrat temperatures gaire baixes) han tingut com a conseqüència que la mortalitat de les erugues hagi estat inferior a l’habitual i ha resultat en un important increment d’aquesta plaga. 

Per seleccionar les zones a tractar s’han tingut en compte paràmetres com el grau d’afectació durant l’any passat o l’impacte paisatgístic que té la processionària al territori. A més, des d’Agricultura també mantenen contacte amb les associacions de persones que es podrien veure afectades pels productes químics utilitzats contra aquesta espècie i també amb els apicultors i ramaders. 

A la Noguera, el departament fumigarà a Àger i Vilanova de l’Aguda. Val a recordar que la processionària del pi causa danys importants en grans extensions de boscos i provoca urticària i al·lèrgies en persones i animals que hi tenen contacte.


Altres notícies d'agricultura

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt