Web en reformes

Dimecres 18 d'Octubre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramConcursos:
Concurs

Ajuntament de BalaguerAgricultura

11-10-2017

La falta de Pressupostos Generals de l'Estat pot frenar la posada en marxa d'un pla d'arrencada de fruiters de pinyol. D'altra banda, el consum de fruita acumula un altre 3% de caiguda aquest any.

Arbres fruiters

La falta de Pressupostos Generals de l’Estat pot convertir-se en un fre a l’hora de posar en marxa un pla d’arrancada de fruiters de pinyol, com una de les possibles vies per afrontar la crisi estructural en el sector. Així es va posar de manifest en la reunió feta ahir al ministeri d’Agricultura amb les organitzacions professionals, en la qual es va acordar treballar per elaborar un pla estratègic per al sector.

En cas de considerar que aquest pla és necessari i que no s’arribi a un acord pressupostari, seria necessari buscar vies de finançament que podrien sortir de partides destinades a les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH) reorientant les inversions d’aquestes.

D’aquesta manera van explicar-ho ahir fonts presents a la trobada. Com a mesures a adoptar de forma immediata, el que sí que sembla factible és la reducció dels mòduls pels quals tributen l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) el gros dels agricultors.

En aquest sentit, el ministeri d’Hisenda adopta rebaixes fiscals en casos de problemes meteorològics, com ara danys per pedra o gelades, i podria assumir reduccions davant la campanya ruïnosa de comercialització de fruita de pinyol.

El ministeri d’Agricultura vol fer una anàlisi profunda de la producció real de fruita estatal per territoris i ahir va recordar que, amb dades de l’exercici 2016, s’ha arribat als 1,475 milions de tones. Segons les dades de la conselleria d’Agricultura d’aquell any, a Lleida es va arribar a les 333.994 tones. És a dir, a Ponent es produeix el 22,6% del total.

Així mateix, el departament que dirigeix la ministra Isabel García Tejerina es va mostrar especialment preocupat per la caiguda del consum de fruita que fins al mes de juliol va descendir un 3% amb relació als mateixos mesos de l’any 2016.


Altres notícies d'agricultura

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt