Web en reformes

Diumenge 17 de Desembre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-11-2017

JARC i COAG reclamem reduccions fiscals i crèdits tous per donar liquiditat a les castigades explotacions fructícoles.

Pressecs

“Si no hi ha mesures a curt termini, no hi haurà fructicultors ni a mig ni a llarg termini”. Així de taxatiu es va mostrar David Borda, responsable del sector de fruita dolça de JARC i de COAG, durant la seva intervenció en la jornada de treball d'ahir amb el Ministeri d'Agricultura per abordar la crisi estructural del sector mitjançant el desenvolupament d'un Pla estratègic de la fruita dolça. 

Durant la trobada, es va reconèixer l'impuls i el treball que està realitzant el MAPAMA per avançar en la solució dels problemes existents a mig i llarg termini, subratllant però, que són necessàries mesures urgents i d'aplicació immediata perquè els fructicultors professionals no es quedin abans pel camí. 

Segons Borda, actualment “assistim a un canvi de paradigma en el model productiu del sector fructícola, en el qual els grans inversors guanyen terreny en detriment del model social i professional d'agricultura, proveïdor de riquesa al món rural, així com d'altres béns públics. La inacció i la falta de mesures concretes estarien accelerant aquest canvi, ja que actualment hi ha moltes explotacions familiars i professionals que estan ofegades econòmicament”

Durant la trobada, el MAPAMA va anunciar la convocatòria de la taula sectorial per aquest mes de desembre, en la qual es seguirà treballant al respecte. JARC i COAG van reclamar, que en aquesta taula, es concretin les mesures a curt termini. En aquest sentit, s'ha sol·licitat una bateria de mesures econòmiques excepcionals amb efecte directe per pal·liar l'actual i difícil situació dels productors de fruita, com serien la condonació de les quotes a la Seguretat Social, la reducció a zero dels mòduls per a la fruita dolça en el càlcul de la renda de l’any 2017, i davant l'absència generalitzada de beneficis, ajudes i moratòries pels préstecs contrets, bonificació en l'obtenció d'avals de SAECA, establir línies de finançament bonificades i crèdits tous per afrontar la futura campanya, condonació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) així com la recuperació del màxim percentatge de subvenció estatal en la contractació de l’assegurança de la fruita, establint bonificacions específiques per als agricultors. 


Altres notícies d'agricultura

»Balaguer se suma, any més, a La Marató de TV3 amb una trentena d'activitats, la major part de les quals es fan aquest diumenge concentrades al Passeig de l'Estació. Des del consistori, l'alcalde confia que la ciutat torni a ser una mostra de solidaritat.

»La subdelegació del Govern espanyol insta l'ajuntament de Balaguer a tornar a penjar la bandera espanyola al balcó després de la denúncia de Ciutadans.

»Més de trenta municipis de Lleida encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura de Comptes o bé ho han fet de manera incompleta. Entre els que no els han presentat hi ha l'ajuntament de Balaguer, segons l'alcalde, per raons administratives

»L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Lleida inaugura el seu nou local a Balaguer.

»L'ajuntament de Balaguer, en col·laboració amb la Creu Roja, oferirà el proper 21D un servei d'acompanyament a aquelles persones que per edat o diversitat funcional necessiten suport per anar a votar i no tenen ningú que pugui acompanyar-los.

»El col·lectiu Nexes socials organitza la xerrada 'El cost social de cuidar els altres, un valor econòmic i social'. Anirà a càrrec de la sociòloga Mercè Espunyes. És la primera d'un cicle.

»La biblioteca Margarida de Montferrat durà a terme demà l'activitat “Contes en pijama”. Avui, d'altra banda, acull la xerrada Fill/a, vull jugar amb tu!

»Del 18 al 22 de desembre torna el Parc mòbil de bicicletes al pavelló Molí de l'Esquerrà de Balaguer per incentivar una bona educació viària.

»El CDR de Balaguer ha organitzat per aquest proper dissabte una jornada plena d'actes en defensa de la República i per reivindicar l'alliberament dels presos polítics.

»Balaguer acull demà la Trobada de Centres Escolars de la Noguera organitzada per l'Oficina Jove del Consell Comarcal.

»La biblioteca Margarida de Montferrat acull demà la xerrada 'Fill/a, vull jugar amb tu!'.

»Balaguer celebrarà l'any que ve la tercera edició del Posa't la gorra. La presentació d'aquesta festa solidària es fa avui a les 20h a la sala d'actes de l'ajuntament.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt