Web en reformes

Dilluns 23 d'Abril
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-11-2017

JARC i COAG reclamem reduccions fiscals i crŔdits tous per donar liquiditat a les castigades explotacions fructÝcoles.

Pressecs

“Si no hi ha mesures a curt termini, no hi haurà fructicultors ni a mig ni a llarg termini”. Així de taxatiu es va mostrar David Borda, responsable del sector de fruita dolça de JARC i de COAG, durant la seva intervenció en la jornada de treball d'ahir amb el Ministeri d'Agricultura per abordar la crisi estructural del sector mitjançant el desenvolupament d'un Pla estratègic de la fruita dolça. 

Durant la trobada, es va reconèixer l'impuls i el treball que està realitzant el MAPAMA per avançar en la solució dels problemes existents a mig i llarg termini, subratllant però, que són necessàries mesures urgents i d'aplicació immediata perquè els fructicultors professionals no es quedin abans pel camí. 

Segons Borda, actualment “assistim a un canvi de paradigma en el model productiu del sector fructícola, en el qual els grans inversors guanyen terreny en detriment del model social i professional d'agricultura, proveïdor de riquesa al món rural, així com d'altres béns públics. La inacció i la falta de mesures concretes estarien accelerant aquest canvi, ja que actualment hi ha moltes explotacions familiars i professionals que estan ofegades econòmicament”

Durant la trobada, el MAPAMA va anunciar la convocatòria de la taula sectorial per aquest mes de desembre, en la qual es seguirà treballant al respecte. JARC i COAG van reclamar, que en aquesta taula, es concretin les mesures a curt termini. En aquest sentit, s'ha sol·licitat una bateria de mesures econòmiques excepcionals amb efecte directe per pal·liar l'actual i difícil situació dels productors de fruita, com serien la condonació de les quotes a la Seguretat Social, la reducció a zero dels mòduls per a la fruita dolça en el càlcul de la renda de l’any 2017, i davant l'absència generalitzada de beneficis, ajudes i moratòries pels préstecs contrets, bonificació en l'obtenció d'avals de SAECA, establir línies de finançament bonificades i crèdits tous per afrontar la futura campanya, condonació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) així com la recuperació del màxim percentatge de subvenció estatal en la contractació de l’assegurança de la fruita, establint bonificacions específiques per als agricultors. 


Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt