Web en reformes

Diumenge 17 de Desembre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

04-12-2017

Unió de Pagesos insta el Ministeri a demanar a Brussel·les ajuts directes per pal·liar les pèrdues en fruita dolça.

Pomes

Unió de Pagesos ha reclamat aquest divendres al Ministeri d’Agricultura que demani a la Comissió Europea ajuts directes per als professionals agraris “amb l’objectiu de pal·liar les pèrdues extraordinàries de la fruita en les quatre últimes campanyes, que ha comportat la crisi de preus del sector”.

El sindicat ha reiterat aquesta proposta en una reunió mantinguda a Madrid amb representants de la direcció general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri, en el marc del pla d’actuació per a la fruita dolça que ha posat en marxa el govern espanyol.

Des d’UP han insistit en la necessitat de la posada en marxa urgent d’un pla d’arrencades i abandonament de determinats fruiters per diversificar les plantacions obsoletes, destinat a titulars d’explotació d’edat propera a la jubilació, o de titulars que volen modificar l’orientació productiva a altres sectors agraris.

Unió de Pagesos també ha plantejat la necessitat d’un nou pla de reconversió per millorar la productivitat de les plantacions de pera, encara per sota dels principals competidors, Bèlgica i Holanda, i també per a les de poma envellides per a la pagesia que vol continuar l’activitat. El sindicat defensa que es continuïn millorant les varietats de préssecs i nectarines per anar-les adaptant a les necessitats del mercat.

Relacionat amb la crisi de la fruita, la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va assegurar ahir a Lleida que ja es treballa amb Hisenda per rebaixar els mòduls de l’IRPF i reduir els impostos dels pagesos afectats per la crisi de la fruita de pinyol. Es tracta d’una reducció en els mòduls de la declaració de la renda del 2017 que es pagaran el 2018, a la qual cal sumar la que ja es va fer el 2016 i es va pagar aquest any i que van ser uns 40 milions d’euros de rebaixa en la base imposable. Aquesta és una de les mesures que s’aplicaran per rebaixar la pressió fiscal en els agricultors amb cultius de fruita de pinyol i que s’agrega a la línia d’ajuts al crèdit finançats pel ministeri, que va concedir més de 200 milions a les explotacions per alleujar les tensions financeres. 


Altres notícies d'agricultura

»Balaguer se suma, any més, a La Marató de TV3 amb una trentena d'activitats, la major part de les quals es fan aquest diumenge concentrades al Passeig de l'Estació. Des del consistori, l'alcalde confia que la ciutat torni a ser una mostra de solidaritat.

»La subdelegació del Govern espanyol insta l'ajuntament de Balaguer a tornar a penjar la bandera espanyola al balcó després de la denúncia de Ciutadans.

»Més de trenta municipis de Lleida encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura de Comptes o bé ho han fet de manera incompleta. Entre els que no els han presentat hi ha l'ajuntament de Balaguer, segons l'alcalde, per raons administratives

»L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Lleida inaugura el seu nou local a Balaguer.

»L'ajuntament de Balaguer, en col·laboració amb la Creu Roja, oferirà el proper 21D un servei d'acompanyament a aquelles persones que per edat o diversitat funcional necessiten suport per anar a votar i no tenen ningú que pugui acompanyar-los.

»El col·lectiu Nexes socials organitza la xerrada 'El cost social de cuidar els altres, un valor econòmic i social'. Anirà a càrrec de la sociòloga Mercè Espunyes. És la primera d'un cicle.

»La biblioteca Margarida de Montferrat durà a terme demà l'activitat “Contes en pijama”. Avui, d'altra banda, acull la xerrada Fill/a, vull jugar amb tu!

»Del 18 al 22 de desembre torna el Parc mòbil de bicicletes al pavelló Molí de l'Esquerrà de Balaguer per incentivar una bona educació viària.

»El CDR de Balaguer ha organitzat per aquest proper dissabte una jornada plena d'actes en defensa de la República i per reivindicar l'alliberament dels presos polítics.

»Balaguer acull demà la Trobada de Centres Escolars de la Noguera organitzada per l'Oficina Jove del Consell Comarcal.

»La biblioteca Margarida de Montferrat acull demà la xerrada 'Fill/a, vull jugar amb tu!'.

»Balaguer celebrarà l'any que ve la tercera edició del Posa't la gorra. La presentació d'aquesta festa solidària es fa avui a les 20h a la sala d'actes de l'ajuntament.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt