Web en reformes

Dissabte 24 de Març
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

04-12-2017

Unió de Pagesos insta el Ministeri a demanar a Brussel·les ajuts directes per pal·liar les pèrdues en fruita dolça.

Pomes

Unió de Pagesos ha reclamat aquest divendres al Ministeri d’Agricultura que demani a la Comissió Europea ajuts directes per als professionals agraris “amb l’objectiu de pal·liar les pèrdues extraordinàries de la fruita en les quatre últimes campanyes, que ha comportat la crisi de preus del sector”.

El sindicat ha reiterat aquesta proposta en una reunió mantinguda a Madrid amb representants de la direcció general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri, en el marc del pla d’actuació per a la fruita dolça que ha posat en marxa el govern espanyol.

Des d’UP han insistit en la necessitat de la posada en marxa urgent d’un pla d’arrencades i abandonament de determinats fruiters per diversificar les plantacions obsoletes, destinat a titulars d’explotació d’edat propera a la jubilació, o de titulars que volen modificar l’orientació productiva a altres sectors agraris.

Unió de Pagesos també ha plantejat la necessitat d’un nou pla de reconversió per millorar la productivitat de les plantacions de pera, encara per sota dels principals competidors, Bèlgica i Holanda, i també per a les de poma envellides per a la pagesia que vol continuar l’activitat. El sindicat defensa que es continuïn millorant les varietats de préssecs i nectarines per anar-les adaptant a les necessitats del mercat.

Relacionat amb la crisi de la fruita, la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va assegurar ahir a Lleida que ja es treballa amb Hisenda per rebaixar els mòduls de l’IRPF i reduir els impostos dels pagesos afectats per la crisi de la fruita de pinyol. Es tracta d’una reducció en els mòduls de la declaració de la renda del 2017 que es pagaran el 2018, a la qual cal sumar la que ja es va fer el 2016 i es va pagar aquest any i que van ser uns 40 milions d’euros de rebaixa en la base imposable. Aquesta és una de les mesures que s’aplicaran per rebaixar la pressió fiscal en els agricultors amb cultius de fruita de pinyol i que s’agrega a la línia d’ajuts al crèdit finançats pel ministeri, que va concedir més de 200 milions a les explotacions per alleujar les tensions financeres. 


Altres notícies d'agricultura

»La carnisseria Paris, el forn Inalba del Mercadal, la llibreria l'Argonauta i la botiga de roba Le Coquette, s'emporten els reconeixements en la Festa del Comerç celebrada aquesta nit a Balaguer.

»Fira Q Balaguer presenta una nova edició amb un ple total i consolidant els sectors econòmics més potents de la ciutat. El certamen se celebrarà els propers dies 28 i 29 d'abril, amb l'assistència d'uns 120 expositors.

»El passat dimecres 21 de març es va celebrar l'Assemblea General de COWOCAT, associació de Coworking de Catalunya, a la que van assistir la regidora d'empresa de Balaguer Ester Guarné i el director del CEI, Jaume Roca.

»Aquest divendres, durant tot el matí, ha tingut lloc al pavelló d'Inpacsa la Fira jocs de pati, adreçada a Segon Cicle de Primària de tots els centres escolars de Balaguer.

»Adossats, la darrera proposta teatral de Ramon Madaula, omplirà aquest diumenge el Teatre Municipal de Balaguer.

»L'Associació Dóna Pas torna a organitzar el Mercat del Vell a Balaguer. Es farà el proper 7 d'abril al Passeig de l'Estació.

»Avui té lloc la segona de les xerrades formatives dins de la Setmana del Comerç. La sessió està dedicada al bon us del Whatsapp.

»Un any més per setmana Santa torna el Despertar del Armats i la Processó del Sant Sepulcre a Balaguer.

»Les Llars d'infants municipals organitzen del 26 al 29 de març les 'Estades Infantils de Setmana Santa'.

»Avui s'ha reunit novament el Col·lectiu Llibertat de Balaguer en una concentració on s'ha llegit un manifest i una carta d'Oriol Junqueras i s'han estrenat uns fulards identificatius.

»El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer ofereix per aquesta Setmana Santa diferents activitats per a tota la família.

»L'àrea de Joventut de l'ajuntament de Balaguer ha organitzat pel dimecres 28 de març un Room Escape al casal Lapallavacara.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt