Web en reformes

Dijous 22 de Febrer
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

07-02-2018

Una protesta de ramaders ha tallat aquest matí la carretera C-13 al terme municipal de Ponts per protestar per la limitació de construcció i ampliació de granges a la Noguera, l'Urgell i la Segarra.

tractorada
Una seixantena de ramaders i disset tractors, convocats per ASAJA Lleida, han tallat aquest matí de manera intermitent la carretera C-13 al terme municipal de Ponts per protestar per la limitació de construcció i ampliació de granges a la Noguera, l’Urgell i la Segarra.
 
Segons el responsable de la sectorial de porcí, Joan Graells, aquestes limitacions posen en risc la supervivència de les explotacions ramaderes en aquestes comarques.
 
Àudio 
 
En aquest sentit, des d’ASAJA demanen més flexibilitat a l’administració.
 
Àudio 
 
La protesta d’avui, d’altra banda, també ha servit per mostrar la indignació sobre la imatge del sector que diumenge va oferir el programa Salvados de la Sexta, que va dedicar l’espai a parlar de la indústria càrnia.
 
Pere Roqué és el president d’ASAJA Lleida.
 
Àudio 
 
També Joan Graells ha qualificat d’intolerant el programa Salvados de diumenge i ha recordat que Espanya és l’únic país de la UE que certifica els porcs des de la granja fins a l’exportació, un model que ara, diu volen copiar, Holanda i Dinamarca.
 

Altres notícies d'agricultura

»L'ajuntament de Balaguer treballa per solucionar un problema amb una línia elèctrica de mitja tensió que podria endarrerir els treballs del carrer de la Botera. Actualment s'estan fent reunions amb representants d'Endesa per mirar de resoldre l'assumpte.

»Avui ha tingut lloc una nova concentració del Col·lectiu Llibertat de Balaguer, que ha col·locat dos llaços grocs a l'Escull.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acull aquest vespre la darrera de les sessions de les activitats del projecte Biblioteques amb DO i dissabte, la mateixa biblioteca ha organitzat el Laboratori de lectura 'Olora, mira, toca'.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer debat demà un codi de conducta dels alts càrrecs del consistori i els seus organismes autònoms. Segons l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, es tracta d'un codi no obligatori però recomanable amb el qual ja compten altres ciuta

»L'ajuntament de Balaguer preveu adherir-se a la campanya 'Amics de la popa' que té per objectiu fer visible i normalitzar l'alletament matern.

»Els centres educatius públics de primària de Balaguer disposaran de rocòdroms abans que finalitzi el curs. L'escola Àngel Guimerà és la primera on s'ha instal·lat amb la col·laboració de l'ajuntament.

»Els mossos localitzen 5 fòssils robats d'una pedrera de Vilanova de Meià en una web de compravenda.

»L'Associació Col·leccionista de la Noguera prepara una nova edició de la trobada de plaques i col·leccionisme per al diumenge 4 de març.

»L'ajuntament de Balaguer iniciarà el 2 de març el curs d'accés a la borsa d'informadors turístics locals.

»Aquest divendres finalitza el termini de presentació dels treballs del tercer Certamen de Narrativa Breu organitzat per la Biblioteca Margarida de Montferrat. Fins a data d'avui s'han presentat 40 obres.

»El Consell Comarcal de la Noguera ha acollit avui una de les sessions territorials que fa l'ACM per explicar els trets bàsics de la nova Llei de Contractes del sector públic, que entra en vigor el 9 de març.

» El Teatre serà l'escenari el diumenge 4 de març de l'espectacle infantil guanyador del primer premi del públic de la 'La Mostra' de teatre Infantil i juvenil 2016 d'Igualada: LES SUPERTIETES de la companyia Les Bianchis.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt