Web en reformes

Dimecres 18 de Juliol
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAgricultura

16-04-2018

Diferències de fins a un 67% en els preus de la fruita de les organitzacions de productors.

Pereas
Els preus de la fruita són molt lluny de ser uniformes al mercat, com demostra un estu- di del ministeri d’Agricultura que analitza els resultats de la campanya del 2016. L’informe datat el març d’aquest any reve- la que els preus dels préssecs i nectarines en les organitzacions de productors (OP) catalanes, capitanejades clarament per la província de Lleida, poden tenir diferències de fins a un 67 per cent. Les 51 OP que hi ha a Catalunya van comercia- litzar aquell any producte per valor de 211 milions d’euros i van ser les més grans les que van registrar millors resultats. De fet, les cinc organitzacions més grans van facturar 112,5 milions, amb un preu mitjà de 52,3 cèntims d’euro per quilo. Encara que lleugerament més petites, onze organitzacions de productors més van aconseguir millors registres unitaris, amb 56,3 cèntims per quilo i una fac- turació de 57,3 milions.
 
Els resultats, tanmateix, ca- uen de forma molt acusada pel que fa a la resta de les organit- zacions, d’acord amb la informació del ministeri. Un total de setze OP tot just van aconseguir 34,8 cèntims per quilo i factu- rar 34,8 milions d’euros, mentre que les dinou restants, de mida molt reduïda, amb prou feines van aconseguir 31,2 cèntims per quilo i 6,8 milions d’euros en vendes.
 
En el cas d’Aragó, la dispa- ritat de cotitzacions és encara més gran, amb quatre OP en què s’assoleix una facturació global de 43,3 milions després de vendes a una mitjana de 69,8 cèntims per quilo, mentre que tretze organitzacions més pe- tites, amb vendes globals de 35,2 milions, a penes van acon- seguir col•locar el producte a una mitjana de 36,9 cèntims. De fet, el ministeri avança que preveu analitzar més en profun- ditat els resultats del sector en els quals ha de tenir en compte paràmetres com dates de comer- cialització, volums o diferents presentacions de la fruita. En aquest sentit, l’estudi ja avança unes conclusions preliminars, en les quals destaca que el preu de venda depèn de les comuni- tats autònomes on estigui l’organització de productors i de la mida d’aquesta. Al contrari, el nombre de socis no resulta una variable significativa.
 
L’informe elaborat pel departament d’Isabel García Tejerina i al qual ha tingut accés SEGRE l’havia sol•licitat el mateix sector en el marc de les negociacions d’un pla per fer front a la crisi de resultats del sector de la fruita de pinyol, que es va posar especialment de manifest des del veto rus a la producció eu- ropea com a resposta a les san- cions de la UE a Moscou per la intervenció política a Ucraïna. 

Altres notícies d'agricultura

»Avui s'ha presentat la iniciativa 'Objectiu Triatlˇ', que vol recaptar fons per ajudar la protectora 'Amics dels Animals de la Noguera', participant a la Barcelona Triathlon 2018 del diumenge 7 d'octubre.

»Aquest dimarts la terrassa del casal Lapallavacara acollirÓ el concert de RaŘl Bonilla, en el marc del cicle Music and Tapes.

»Balaguer inaugura l'exposiciˇ Presos polÝtics a l'Espanya contemporÓnia de Santiago Sierra. TambÚ s'inaugura la mostra Artistes per la Rep˙blica i es fa una taula rodona sobre la llibertat d'expressiˇ amb Valt˛nic com a convidat per videoconferŔncia.

» El Museu de la Noguera inaugura aquest dilluns l'exposiciˇ 'Presos polÝtics a l'Espanya contemporÓnia'. Els Artistes de la Rep˙blica tambÚ inauguraran una mostra per la llibertat de creaciˇ i es farÓ una taula rodona sobre la llibertat d'expressiˇ

»Prop de 1.800 tripulants i 230 barques han recorregut el Segre en la 34a ediciˇ de la festa de la Transsegre de Balaguer celebrada aquest cap de setmana. Des de l'organitzaciˇ en fan una valoraciˇ molt positiva.

»Balaguer comenša avui el projecte JOVA amb 10 participants. GairebÚ 200 joves d'entre 12 i 17 anys de 15 poblacions de la Noguera participaran aquest estiu en la setena ediciˇ d'aquest projecte.

»El Juliol de M˙sica i Poesia ha omplert aquest diumenge el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses en el segon dels concerts previstos

»Aquest diumenge Caragolada solidÓria de la Fecoll a la Transsegre de Balaguer, per a l'Associaciˇ l'Estel

»La Transsegre omplirÓ el riu amb 230 barques i 3.000 tripulants en la 34¬ ediciˇ baixada pel Segre

»34 ¬ ediciˇ de la Transsegre va comenšar aquest divendres amb diferents Djĺs. Avui Ús el torn de la baixada de barques i el concert de la Pegatina

»El CDR reivindica la pertinenša de la ciutat a la Rep˙blica Catalana amb uns plafons situats a les entrades de Balaguer

»230 barques i 3.000 tripulants participen en la 34¬ ediciˇ de la Transsegre. La festa comenša aquesta nit amb actuacions de dansa i diferents Djĺs.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt